Γιατί ο Γιουλ δεν χρεώθηκε με παράβαση πριν από το νικητήριο σουτ στον τελικό της EuroLeague (vid)

Γιατί ο Γιουλ δεν χρεώθηκε με παράβαση πριν από το νικητήριο σουτ στον τελικό της EuroLeague (vid)

Η επίθεση για το νικητήριο σουτ του Γιουλ στον τελικό της Euroleague, έχει σηκώσει πολλή... κουβέντα, με τη Marca να εξηγεί γιατί δεν δόθηκε παράβαση στον Ισπανό.

Η φάση που σήκωσε την περισσότερα σκόνη στον τελικό της Euroleague είναι η επίθεση που οδήγησε στο νικητήριο καλάθι του Γιουλ, με πολλούς να αναρωτιούνται αν ο Ισπανός θα έπρεπε να χρεωθεί με βήματα.

Διαβάστε επίσης: Μπέος: «Δεν θα επιτρέψουμε ο Βόλος να γίνει πεδίο συμπλοκής – Αν έχουν δώσει προσκλήσεις σε οργανωμένους…» (vid)

Την κατάσταση ήρθε να διελευκάνει η Marca με την Ισπανική εφημερίδα να εξηγεί τον λόγο για τον οποίο δεν δόθηκε παράβαση πάνω στον Ισπανό ηγέτη της «Βασίλισσας».

«Οι διαιτητές θα μπορούσαν να σφυρίξουν, αλλά δεν θα το έκαναν ποτέ σε αυτή τη φάση, στο τελευταίο παιχνίδι της EuroLeague. Γιατί; Γιατί στάθηκαν στο κριτήριο του πλεονεκτήματος και του μειονεκτήματος. Ο Γιουλ δεν εκμεταλλεύθηκε αυτή την κίνηση κι ο Παπανικολάου δεν βρέθηκε σε μειονεκτική θέση. Όπως αναφέρεται στο άρθρο 47.3 των κανονισμών της FIBA, οι διαιτητές δεν πρέπει να διακόπτουν άσκοπα το παιχνίδι για επαφή ή παράβαση που είναι τυχαία και δεν δίνει στον αθλητή πλεονέκτημα ή μειονέκτημα απέναντι στον αντίπαλό του», αναφέρει ο Γιουτζένιο Μουνιόθ, συντάκτης του κειμένου της Marca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sport Klub (@sport.klub)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ