Ο Κούζμα πλησιάζει στους Κινγκς και ο Βεζένκοφ… ξεθωριάζει

Ο Κούζμα πλησιάζει στους Κινγκς και ο Βεζένκοφ… ξεθωριάζει

Οι Κινγκς έχουν σαν βασικό στόχο τους τον Κάιλ Κούζμα κάτι που μπορεί να επηρεάσει άμεσα ή έμμεσα την υπόθεση της μετακίνησης του Σάσα Βεζένκοφ στο Σακραμέντο.

Οι Σακραμέντο Κινγκς αποδεικνύονται ιδιαίτερα κινητικοί στην post season καθώς με 1-2 κινήσεις που έκαναν απελευθέρωσαν αρκετό χώρο από το salary cap, με αποτέλεσμα να θεωρούνται δυνατοί παίκτες στην free agency του NBA.

Συγκεκριμένα έστειλαν στους Μάβερικς το pick τους από το draft του ΝΒΑ (Ολιβιέ Μάξενς Πρόσπερ) μαζί με τον Ρισόν Χόλμς, του οποίου τα 25 εκατομμύρια δολάρια για τις δύο επόμενες σεζόν αφαιρούνται από το salary cap και πλέον έχουν την άνεση να κινηθούν για σημαντικούς ελεύθερους παίκτες της Λίγκας με τον Κάιλ Κούζμα να είναι το Νο.1 στη λίστα τους.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος του μετά τον Πάντερ

Ο Κούζμα είναι ένας 27χρονος φόργουορντ που αγωνίζεται θεωρητικά στη θέση που θα αγωνιστεί αν πάει στο ΝΒΑ ο Σάσα Βεζένκοφ. Έχει ύψος 2.06μ και προέρχεται από την καλύτερη του σεζόν στη Λίγκα με 21.2 πόντους κατά μέσο όρο, 7.2 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ, ενώ σουτάρει, με 33.3% από το τρίποντο, σε 64 ματς με τους Ουάσιγκτον Γουίζαρντς.

Ο Κούζμα θα απαιτήσει ένα συμβόλαιο της τάξης των 25-30 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του Yahoo, Τζέικ Φίσερ και σίγουρα σε περίπτωση που αποκτηθεί θα διεκδικήσει πολύ σοβαρό κομμάτι του χρόνου στο ροτέισον αλλά και της δυνατότητας να δώσουν στον Βεζένκοφ ένα ελκυστικό πακέτο (πέραν του οικονομικού), με ρόλο σημαντικό ως 6ου ή 7ου παίκτη.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως υπάρχει και ο 5δατος Κίγκαν Μάρεϊ, που είναι το μεγάλο πρότζεκτ των Κινγκς, ενώ παράλληλα προσανατολίζεται να κρατήσει στο ρόστερ και τον Τρέι Λάιλς αλλά και να επεκτείνει με οικονομική αναπροσαρμογή το συμβόλαιο του Ντομάντας Σαμπόνις, ενός σέντερ που είναι κλασικό stretch 5 και μπορεί να καλύψει και τη θέση του πάουερ φόργουορντ που σημαίνει πως ο χρόνος στις θέσεις «3» και «4» θα είναι ψαλιδισμένος για τον Βούλγαρο διεθνή και ο ρόλος του σχετικά υποβαθμισμένος.

Κάπως έτσι αυξάνεται ο σκεπτικισμός στο… στρατόπεδο του Βεζένκοφ, αφού ο χρόνος που θα λάβει δεν θα είναι ακριβώς αυτός που οραματίζεται ο παίκτης αν είναι να πειστεί και να αποφασίσει να κάνει το βήμα προς το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, μιας και λόγω ιδιοσυγκρασίας έχει την φιλοδοξία να αγωνιστεί και όχι απλά να δει τον τραπεζικό του λογαριασμό του να… φουσκώνει.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ