Οι Κινγκς θέλουν τον Βεζένκοφ, αλλά η εξέλιξη με τον Μπράντλεϊ Μπιλ δείχνει ότι… (vids)

Οι Κινγκς θέλουν τον Βεζένκοφ, αλλά η εξέλιξη με τον Μπράντλεϊ Μπιλ δείχνει ότι… (vids)

Οι Κινγκς θέλουν πολύ τον Σάσα Βεζένκοφ και δεν το έχουν κρύψει, όμως μια δεύτερη ανάγνωση στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν τον Μπιλ από τους Γουίζαρντς, φανερώνει πως τα πράγματα για τον φόργουορντ του Ολυμπιακού δεν θα είναι... ιδανικά.

Ο Σάσα Βεζένκοφ, ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, είναι προ των πυλών του ΝΒΑ, με τους Σακραμέντο Κινγκς να τον παρακολουθούν στενά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Δεν είναι λίγες οι φορές που μέλη του προπονητικού staff αλλά, ο GM της ομάδας του Σακραμέντο, αλλά και ο ίδιος ο προπονητής, Μάικ Μπράουν, έχουν παρακολουθήσει τον διεθνή φόργουορντ του Ολυμπιακού σε βραδιές Euroleague, γεμίζοντας το μπλοκάκι τους με τα καμώματα του Βεζένκοφ, τα πολλά προτερήματά του και τις αδυναμίες του στον τρόπο παιχνιδιού του.

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή με Μιλουτίνοφ! Η Μονακό, η Βίρτους και ο Ολυμπιακός…

Από την μεριά των Κινγκς αφήνεται να εννοηθεί πως ο Σάσα θα επιλέξει κατά πάσα πιθανότητα να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ, ωστόσο δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το πόσα λεπτά θα αγωνίζεται και το αν αυτά θα είναι στην λεγόμενη garbage time, προς το τέλος της αναμέτρησης. Και αυτό γιατί στο Σακραμέντο από πέρσι το καλοκαίρι υπάρχει ένας πολλά υποσχόμενος ρούκι, ο Κίγκαν Μάρεϊ. Το πόσο πιστεύουν στον 22χρονο παίκτη οι «Βασιλιάδες», το φανερώνει η παρακάτω ιστορία.

Οι Σακραμέντο Κινγκς προσπάθησαν πολύ για να αποκτήσουν τον Μπράντλεϊ Μπιλ που τελικά κατέληξε στους Φοίνιξ Σανς, με τον ρεπόρτερ του The Athletic, Ντέιβιντ Όλντριτζ, να αναφέρει πως το deal χάλασε λόγω της επιμονής των Γουίζαρντς να βάλουν στο πακέτο του trade τον Κίγκαν Μάρεϊ.

Ο Μάρεϊ στην rookie season του στο ΝΒΑ με το Σακραμέντο, είχε όπως ήταν αναμενόμενο και καλές και κακές στιγμές. Έπαιζε ως starter, αγωνιζόμενος για 29.8 λεπτά ανά ματς με μέσους όρους 12.2 πόντων (41.6% στο τρίποντο), 4.6 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ. Ο 22χρονος έχει πολλούς… θαυμαστές στο Σακραμέντο, αφού υπάρχει η πεποίθηση πως μόνο καλύτερος μπορεί να εμφανιστεί στη δεύτερη χρονιά του στη Λίγκα. Έχουν πολύ πίστη στις δυνατότητές του και θέλουν να τρέξουν το project του, δείχνοντας του εμπιστοσύνη ως starter και τη νέα σεζόν.

Στα χαρακτηριστικά του που ξεχωρίζουν είναι η καλή κίνησή του με και χωρίς την μπάλα που του δίνουν το πλεονέκτημα να εκτελεί υπό καλές προϋποθέσεις, ενώ όπως είχε δείξει στα χρόνια του στο Κολέγιο, διαθέτει και αμυντικό… φίλτρο, έχοντας την ικανότητα να μαρκάρει παίκτες τόσο στην περιφέρεια όσο και στο low post, με την τελευταία του χρονιά στο Κολέγιο να τον έχει στο top5 στα κλεψίματα (45) και στα μπλοκς (68) στην Περιφέρειά του.

Στοιχεία δηλαδή που υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό και στο ρεπερτόριο του Βεζένκοφ. Το καλό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, με ελάχιστη μάλιστα χρήση ντρίπλας, η καλή κίνησή του χωρίς μπάλα στην weak side που τον φέρνει σε θέση βολής. Συν την μεγάλη του έφεση στο ριμπάουντ, παρά το γεγονός πως δεν είναι αθλητικός παίκτης, αφού του λείπει η απαιτούμενη έκρηξη και αλτικότητα (για επίπεδο ΝΒΑ πάντα).

Ο Βεζένκοφ, αν τελικά αποφασίσει να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, σίγουρα θα βρει τον ρόλο του αφού σε μια λίγκα και ειδικά σε μια ομάδα που βασίστηκε σε όλη τη σεζόν στο καλό μακρινό σουτ, την αντίληψη του παιχνιδιού και που τρέχει πολλά plays για να βρίσκουν οι αξιόλογοι σουτέρ, προσπάθειες υπό καλές προϋποθέσεις.

Ωστόσο η κουλτούρα της ανάδειξης franchise players που αποκτούνται ως rookies και μάλιστα με παρόμοια στοιχεία με αυτά του Βούλγαρου διεθνή, μειώνουν εκ των προτέρων τις πιθανότητες να έχει τον ρόλο που ίσως αναζητά σε αυτή τη φάση της καριέρας του. Και όταν στην Ευρώπη είναι ήδη MVP, Νο.1 στην ομάδα που αγωνίζεται και απολαμβάνει τη λατρεία ενός ολόκληρου οργανισμού, η ζυγαριά μπορεί τελικά να γύρει προς τα εκεί που λίγοι περιμένουν στις ΗΠΑ…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ