«Δεν ήταν επιλογή του Αταμάν ο Βιλντόσα» (vid)

«Δεν ήταν επιλογή του Αταμάν ο Βιλντόσα» (vid)

Ο Ντονάτας Ουρμπόνας κάνει μια... περίεργη δήλωση/ανάλυση σχετικά με τον Βιλντόσα και το κατά πόσο είναι παίκτης στα «θέλω» του Αταμάν, για τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό.

Ο Λούκα Βιλντόσα είναι από τους πρώτους παίκτες που απέκτησε ο Παναθηναϊκός μετά το τέλος της τραυματικής περσινής σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ένας παίκτης όχι πρωταγωνιστής, αλλά σίγουρα με αρκετή ποιότητα που θα βοηθήσει στην πίεση πάνω στην μπάλα (1.4 κλεψίματα), στη δημιουργία (3.9 ασίστ) και είναι και επαρκής σκόρερ (12.6 πόντοι), όπως έδειξε και στη θητεία του στον Ερυθρό Αστέρα.

Από όποια σκοπιά και αν το δει κανείς είναι ξεκάθαρη αναβάθμιση στα γκαρντ του Παναθηναϊκού, που υπέφερε πέρσι από την έλλειψη ενός καθαρόαιμου play maker με ποιότητα. Ωστόσο έρχεται μια αναφορά στην υπόθεση της απόκτησης του Αργεντινού γκαρντ και το κατά πόσο ταιριάζει στα «θέλω» του Εργκίν Αταμάν, που αν μη τι άλλο έρχεται να προσθέσει προβληματισμό στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε επίσης: Ο Κούζμα πλησιάζει στους Κινγκς και ο Βεζένκοφ… ξεθωριάζει

Πρόκειται για τον πασίγνωστο Λιθουανό δημοσιογράφο του Basket News, Ντονάτας Ουρμπόνας που σχολιάζοντας μαζί με τον Έρικ ΜακΚόλουμ την μεταγραφή του Βιλντόσα στον Παναθηναϊκό, έδωσαν μια… ξεχωριστή οπτική. Ο Ουρμπόνας ανέφερε αρχικά: «Έχω ακούσει φήμες πως ο Βιλντόσα πιθανότατα να έχει υπογράψει στην ομάδα πριν συμφωνήσει ο Παναθηναϊκός με τον Εργκίν Αταμάν. Οπότε, ενδεχομένως να ήταν μία απόφαση που δεν πήρε ο νέος προπονητής, αλλά η διοίκηση. Κάτι που συνηθίζεται ωστόσο στην Ευρώπη».

Για να έρθει ο έμπειρος γκαρντ, Έρικ ΜακΚόλουμ που είχε συνεργαστεί για μια σεζόν με τον Αταμάν στην Εφές (2017-2018), να προσθέσει για τον Τούρκο τεχνικό και τις απαιτήσεις του από τους παίκτες που αγωνίζονται στην περιφέρεια: «Δεν ξέρω πόσο θα ταιριάζει στη φιλοσοφία του Αταμάν. Είναι καλός παίκτης. Είναι καλός δημιουργός. Ο Αταμάν συνήθως θέλει τους γκαρντ του να σκοράρουν λίγο περισσότερο. Χρειάζεται ακόμη έναν καλό σκόρερ δίπλα του. Θα ταίριαζε αρκετά. Όπως για παράδειγμα είχε τους Μίτσιτς και Λάρκιν που είναι εξαιρετικοί σκόρερ».

Με την τελευταία είδηση να συνάδει με την μεταγραφική δραστηριότητα των πράσινων που έχουν κοιτάξει περιπτώσεις παικτών όπως ο Ντόρσεϊ αλλά και ο Ντάριους Τόμπσον που θεωρητικά μπορούν να πλαισιώσουν σωστά τον Βιλντόσα και να αλληλοσυμπληρωθούν τα μπασκετικά τους χαρακτηριστικά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ