Το απίστευτο με τον Νίκολα Μίροτιτς: Τα «τρελά» χρήματα που έβγαζε για κάθε πόντο!

Το απίστευτο με τον Νίκολα Μίροτιτς: Τα «τρελά» χρήματα που έβγαζε για κάθε πόντο!

Ο Νίκολα Μίροτιτς μετά από 4 χρόνια είναι έτοιμος να αφήσει την Μπαρτσελόνα, αφήνοντας παράλληλα και το εξωπραγματικό συμβόλαιο που είχε στους «Καταλανούς».

Ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν τα τελευταία χρόνια, το πιο ακριβό συμβόλαιο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Υπολογίζεται πως στα τέσσερα χρόνια που παρέμεινε στη Μπαρτσελόνα, οι εισπράξεις του ήταν 44 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που ξεπερνούσε και τα χρήματα που μπορούσε να βρει στο NBA.

Διαβάστε επίσης: Οριστικό: Αυτή είναι η απόφαση του Μπαρτζώκα για Κάνααν και Πίτερς!

Ο Μαυροβούνιος, με ισπανικό διαβατήριο, άξιζε βέβαια τα χρήματά του και με το παραπάνω, αφού έφτασε με τους «Μπλαουγκράνα» σε 3 Final Four. Κατέκτησε δύο νταμπλ στην Ισπανία, το 2021 και το 2023 ενώ ήταν MVP της κανονικής διάρκειας της Euroleague το 2022 και του Ισπανικού πρωταθλήματος το 2020.

Αν υπολογίσουμε πως εισέπραττε 11 εκατομμύρια το χρόνο (πληρώνει ο ίδιος την εφορία), τότε οι καθαρές εισπράξεις του ήταν λιγότερες.

Αν συγκρίνουμε τα χρήματα που έπαιρνε με τα νούμερά του στο παρκέ, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως κάθε πόντος του ήταν χρυσάφι.

Για κάθε παιχνίδι που έπαιζε στη Euroleague, έμπαιναν αυτομάτως στον λογαριασμό του 343.750 ευρώ, ενώ αν συμψηφίσουμε τα παιχνίδια του σε Ισπανία και Ευρώπη έπαιρνε 167.300 ευρώ για κάθε του εμφάνιση. Το ακόμη πιο τρελό στατιστικό βγαίνει αν τσεκάρουμε την αναλογία χρήματα ανά πόντο. Έχοντας κατά μέσο όρο στην Euroleague 16.7 πόντους, κάθε ένας από αυτούς του απέφερε 20.599 ευρώ, ενώ μαζί με τους πόντους στην ACB, κάθε πόντους του ήταν 10.536 ευρώ για τον ίδιο.

Αν αφαιρέσουμε τα χρήματα που πλήρωσε στην εφορία, η αντίστοιχη αναλογία με δεδομένο τις καθαρές εισπράξεις του είναι:

Για κάθε παιχνίδι στην Euroleague, 156.250 ευρώ και μαζί με αυτά στην ACB, 76.045 ευρώ. Για κάθε πόντο του στη Euroleague (και εδώ είναι το πραγματικά απίστευτο), ο Νίκολα Μίροτιτς έπαιρνε 9.363 ευρώ, ενώ για κάθε πόντο του γενικά με τα χρώματα των «Καταλανών» σε Ισπανία και Ευρώπη έπαιρνε… 4.789 ευρώ.

Αυτά τα νούμερα από την συγκεκριμένη αναλογία δεν προκύπτουν επειδή ο Μίροτιτς δεν σκόραρε αρκετά, επομένως λίγοι πόντοι… αρκετά χρήματα για κάθε ένα από αυτούς, αλλά αναδεικνύουν, το τεραστίων διαστάσεων και αδιανόητο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, συμβόλαιο που είχε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ