Μεσίνα: «Να μην σταματήσουν τις διαβουλεύσεις FIBA και  Euroleague, αν δεν βρουν λύση σε αυτό το χάος»

Μεσίνα: «Να μην σταματήσουν τις διαβουλεύσεις FIBA και Euroleague, αν δεν βρουν λύση σε αυτό το χάος»

Ο Μεσίνα σε δηλώσεις του, έθεσε FIBA και Euroleague προ των ευθυνών τους για το εξοντωτικό καλεντάρι που θα αντιμετωπίσουν και τη νέα σεζόν οι παίκτες την Ευρώπη.

Ο Έτορε Μεσίνα είναι ένας από τους πιο αξιοσέβαστους μπασκετανθρώπους στην Ευρώπη. Στα 63 του και με 21 χρόνια προπονητικής καριέρας στην Euroleague (4 κατακτήσεις τροπαίου, 12 συμμετοχές σε Final 4), όταν αποφασίσει να μιλήσει για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, η άποψή του ακούγεται και με το παραπάνω.

Αυτό επέλεξε να κάνει ο Ιταλός προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο, μιλώντας στο «OA Sports Assist 24» και κάνοντας εκτενή αναφορά στο… απάνθρωπο καλέντάρι για τους αθλητές και την ανάγκη για FIBA και Euroleague να βρουν άμεσα λύση για το θέμα αυτό, κάνοντας αν χρειαστεί αμφότερες και ένα βήμα πίσω στις θέσεις τους.

Αρχικά ο Μεσίνα αναφερόμενος στα… παιχνίδια εξουσίας των δύο μπασκετικών οργανισμών, τόνισε: «Η Euroleague και η παγκόσμια ομοσπονδία είναι σε συνεχή συνεννόηση για να προσπαθήσουν να μοιραστούν ένα πρότζεκτ που πρέπει απαραίτητα να εγκριθεί και να εφαρμοστεί από τις διάφορες εθνικές ομοσπονδίες. Κάποιος πρέπει να θυσιάσει κάποια παιχνίδια.

Είτε πρόκειται για την Euroleague είτε για τα εθνικά πρωταθλήματα. Ίσως οι εγχώριες λίγκες να πρέπει να έχουν 14 αντί για 16 ή 18 ομάδες, Οι δύο φορείς πρέπει να συνεχίσουν να κάθονται στο τραπέζι χωρίς να σηκωθούν μέχρι να βρουν μια κοινή ιδέα και λύση!»

Συνέχισε την τοποθέτησή του αναφερόμενος με σαφές παράδειγμα, για το πόσο ζορίζονται ψυχικά και σωματικά οι αθλητές, από την περσινή βαριά σεζόν, την ώρα που η επόμενη αναμένεται εξίσου, αν όχι περισσότερο βεβαρυμένη:

«Tο πιο ανακουφιστικό μετά τους τελικούς στη Legabasket ήταν πως δεν είχαμε τραυματισμούς. Υπήρχαν απογοητευμένοι παίκτες, που προσπαθούσαν να ισορροπήσουν μεταξύ σωματικής και ψυχικής κούρασης, γι’ αυτό και πίστεψα πως κάποιος θα χτυπήσει. Ευτυχώς, αυτό δεν συνέβη. Τώρα οι παίκτες έχουν τέσσερις εβδομάδες ξεκούρασης, πριν αρχίσουν να παίζουν ξανά.

Θα επιστρέψουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, στα μέσα Σεπτεμβρίου, προφανώς εξαντλημένοι, για να ξεκινήσουν μια σεζόν εννέα μηνών με τους συλλόγους τους. Αυτό δεν είναι κάτι φυσιολογικό. Είναι προφανώς λάθος. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι τα διάφορα εμπλεκόμενα μέρη θα θέσουν κάποια στιγμή τέρμα σε αυτό το χάος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ