Άντονι Γκιλ: Η έξυπνη «βόμβα» του Μπαρτζώκα (pics, vids)

Άντονι Γκιλ: Η έξυπνη «βόμβα» του Μπαρτζώκα (pics, vids)

Το... πουλέν του Μπαρτζώκα, Άντονι Γκιλ, που μπορεί να μείνει ελεύθερος και να απασχολήσει τον Ολυμπιακό για τη θέση του πάουερ φόργουορντ.

Ο Ολυμπιακός έχει βγει στην αγορά για να αντικαταστήσει τον Κώστα Σλούκα και τον Σάσα Βεζένκοφ, προτεραιότητα φαίνεται πως είναι ο γκαρντ, ωστόσο στο μεγάλο λιμάνι έχουν πάντα στραμμένο το βλέμμα τους για οποιαδήποτε ευκαιρία προκύψει όσο αφορά τη θέση του πάουερ φόργουορντ.

Η πιο πιθανή επιλογή είναι ο συγκεκριμένος παίκτης να έρθει εκ Αμερικής, καθώς το Summer League του ΝΒΑ είναι σε εξέλιξη και δεν είναι λίγοι οι παίκτες που θα κοπούν από τις ομάδες τους και θα επιλέξουν είτε να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τη Γηραιά Ήπειρο, είτε να επιστρέψουν.

Μια από τις περιπτώσεις που μπορεί να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό είναι και εκείνη του Άντονι Γκιλ. Ο Αμερικανός ανήκει εδώ και τρία χρόνια στο ρόστερ των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, ωστόσο η αποχώρησή του από την ομάδα της πρωτεύουσας δεν είναι απίθανη και μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις στις ομάδες της Euroleague. Ένα όνομα που αν γίνει διαθέσιμο δεν θα αφήσει τους Ερυθρόλευκους ασυγκίνητους.

Η ομάδα της Euroleague που ρώτησε και οι πιθανότητες επιστροφής

H καριέρα του 30χρονου φόργουορντ στο ΝΒΑ ίσως φτάνει στο τέλος της. Κάτι που σημαίνει πως η επιστροφή στην Ευρώπη είναι πολύ πιθανή. Κάτι που τόνισε χθες και ο Ιταλός δημοσιογράφος, Ματέο Αντρεάνι, ο οποίος έγραψε πως όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη παρότι έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τους Γουίζαρντς.

Μάλιστα ο Ιταλός ανέφερε πως μια ομάδα από τη Euroleague ρώτησε τον σύλλογο του ΝΒΑ για τη διαθεσιμότητα του παίκτη, προσδοκώντας να μάθει πληροφορίες για το πως βλέπει το μέλλον του ο σύλλογος της Ουάσινγκτον και αν η αποχώρησή του στέκει. Πάντως οι Ερυθρόλευκοι έχουν… εκπρόσωπο στις ΗΠΑ, με τον βοηθό του Μπαρτζώκα, Γιώργο Μποζίκα να βρίσκεται στο Summer League για λογαριασμό των Ατλάντα Χοκς, έχοντας παράλληλα ανοιχτές τις… κεραίες του για οποιαδήποτε περίπτωση προκύψει.

Το… πουλέν του Μπαρτζώκα, το ΝΒΑ και ο Ολυμπιακός

Οι πιθανότητες να είναι ο Ολυμπιακός η ομάδα που ρώτησε για τον συγκεκριμένο αθλητή είναι αρκετές, κυρίως λόγω Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας τεχνικός γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον Γκιλ καθώς τον είχε παίκτη στη Χίμκι, εκτοξεύοντας την καριέρα του με αποτέλεσμα να του ανοίξουν οι πόρτες για το ΝΒΑ. Υπό τις οδηγίες του 58χρονου προπονητή ο Αμερικανός πέρασε δύο σεζόν (2017-19) από τις τρεις συνολικές του στη Ρωσία.

Ο Μπαρτζώκας ήταν εκείνος που τον είχε πάρει το καλοκαίρι του 2017 όταν και ξεκίνησε τη συνεργασία του με την ομάδα. Η πρώτη του χρονιά ήταν και η καλύτερη παίζοντας σε 32 παιχνίδια στη Euroleague (31 ως βασικός) και καταγράφοντας 11,8 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε περίπου 26 λεπτά που έμενε στο παρκέ. Η επόμενη δεν ήταν τόσο καλή για τον ίδιο αφού έχασε αρκετά παιχνίδια λόγω τραυματισμού έχοντας παρόλα αυτά, 11,5 πόντους 3,5 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ. Την τρίτη και τελευταία σεζόν μέτρησε 8,3 πόντους 4,5 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ.

Η συνέχεια για τον ίδιο είχε ΝΒΑ. Οι Γουίζαρντς αποφάσισαν να τον εντάξουν στην ομάδα τους το 2020. Στις σεζόν που έχει μείνει στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ έχει παίξει συνολικά 129 ματς με μέσο όρο περίπου 10 λεπτά στο παρκέ, μετρώντας συνολικά 3,5 πόντους και 1,8 ριμπάουντ. Μένει λοιπόν να δούμε αν θα επιλέξει να αποχωρήσει από την πατρίδα του επιστρέφοντας στην Ευρώπη, αλλά και το αν ο Ολυμπιακός θα ψάξει την απόκτησή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ