Η παράξενη ιστορία που τραβάει τον Μίροτιτς από την αγορά και η Παρτιζάν που όλο… λεφτά δεν έχει

Η παράξενη ιστορία που τραβάει τον Μίροτιτς από την αγορά και η Παρτιζάν που όλο… λεφτά δεν έχει

Αρμάνι και Μονακό μπήκαν στον… πάγο για τον Νίκολα Μίροτιτς. Και ο λόγος δεν είναι τόσο απλός. Στο μεταξύ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς χαμογελάει

Μια εβδομάδα πριν; Ήταν ουσιαστικά προ των πυλών του Ολυμπιακού. Αργότερα μπήκε και ο Παναθηναίκός φουριόζος με πρόταση ως και 3,5 εκατ ευρώ τον χρόνο. Τελικά θα έκλεινε στο Μιλάνο «αλλά δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια και η Μονακό». Παρά ταύτα ο Νίκολα Μίροτιτς ακόμη δεν πάει πουθενά. Και μην φανεί παράξενο αν τελικά δεν καταλήξει σε καμιά από τις τέσσερις μιας και τις τελευταίες ώρες ολοένα και ακούγεται η περίπτωση της Παρτιζάν. Όλο λεφτά δεν έχει η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά κράτησε τον Πάντερ και τον Λεντέι και πάει τώρα και για το… μπαμ του καλοκαιριού.

Τι συμβαίνει με τον Μίροτιτς; Μα φυσικά το συμβόλαιο με τη Μπαρτσελόνα με ισχύ ως το καλοκαίρι του 2025. Ένα χρυσό χαρτί 22 εκατ ευρώ που ο Μαυροβούνιος και η Μπάρτσα δεν λένε να βρουν τρόπο να το… σκίσουν.

Διαβάστε επίσης: Το «πολυβόλο» Μίχαϊλιουκ, το ΝΒΑ και η περίπτωση του Ολυμπιακού (vids)

«Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Μας έχουν επικοινωνήσει, τόσο ιδιωτικά, όσο και δημόσια ότι δεν θέλουν να συνεργαστούν άλλο με τον Νίκολα Μίροτιτς, αλλά δεν υπάρχει κάποια γραπτή ειδοποίηση ή κάτι επίσημο. Για τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ υπάρχει απλά ενδιαφέρον, δεν υπάρχει πρόταση (σ.σ. εκπροσωπεί και τους δύο). Όταν λυθεί το θέμα του Μίροτιτς, μπορούμε να μιλήσουμε για οτιδήποτε» έλεγε για παράδειγμα χθες ο ατζέντης του παίκτη (και του Ερναγκόμεθ 2 που θέλει η Μπάρτσα), Ιγκόρ Κρέσπο.

«Η τελευταία επικοινωνία που είχαμε με το σύλλογο ήταν στις 28 Ιουνίου. Από την πλευρά μου τηλεφώνησα για να ρωτήσω ποια ήταν η πρόθεσή τους και μου είπαν ότι θα επικοινωνήσουν μαζί μου σύντομα. Περιέργως δεν είχα ξανακο Δεν έχουμε υπογράψει ή συμφωνήσει για τίποτα και με κανέναν, γιατί είναι ακόμα παίκτης της Μπάρτσα. Δεν βιαζόμαστε. Κάθε μέρα που περνάει κοστίζει 31.000 ευρώ στην Μπαρτσελόνα. Οπότε η Μπάρτσα πρέπει να βιάζεται. Επιπλέον, επίσημα δεν μας έχουν πει τίποτα».

Ναι, αλλά στο μεταξύ ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Σίκμα. Ο Παναθηναϊκός κοιτάζει αλλού. Και η Αρμάνι με την Μονακό είναι άγνωστο τι θα κάνουν, ειδικά τώρα που προέκυψε η φήμη για την Παρτιζάν και την επιστροφή (του) στο Βελιγράδι. «Δεν έχω ιδέα αν τα ενδιαφερόμενα κλαμπ θα περιμένουν ή όχι τη συμφωνία μας με την Μπαρτσελόνα. Δεν ξέρω καν αν θα υπάρξει αυτή η συμφωνία. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει ενδιαφέρον. Το αντίθετο θα ήταν περίεργο. Νομίζω ότι η αγορά τον θεωρεί τον καλύτερο παίκτη στην Ευρώπη. Αλλά με την Μπαρτσελόνα, ήμουν ξεκάθαρος: δεν θα διαπραγματευτώ τίποτα μέχρι να επιλυθεί η κατάσταση μαζί της. Επιπλέον, δεν μπορώ καν να το κάνω νόμιμα»

Φυσικά, η Μπάρτσα θέλει να απαλλαγεί από το συμβόλαιό του, ωστόσο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πότε θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών και πότε θα είναι διαθέσιμος ο Μίροτιτς. Σε μια παρόμοια περίπτωση, όχι στο τόσο μακρινό παρελθόν και για λιγότερα χρήματα, η Μπαρτσελόνα κράτησε τον Ταϊρίς Ράις στο ρόστερ της και μάλιστα τον πλήρωνε για να αγωνίζεται με την δεύτερη ομάδα της. Εδώ βεβαίως τα λεφτά είναι παρά πολλά για να μην βρεθεί λύση. Όμως όσο ο καιρός περνά τόσο οι ομάδες θα προχωρούν τον προγραμματισμό τους. Και αυτό αλλάζει τους κανόνες της αγοράς για τον παίκτη. Φυσικά θα μπορούσε για παράδειγμα όλο αυτό να το εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός. Και πάλι όμως όλα δείχνουν πια Σερβία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ