Πως οι Γκος και Μιλουτίνοφ έδωσαν πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό έναντι του Παναθηναϊκού στο… καλοκαιρινό ντέρμπι των αιωνίων

Πως οι Γκος και Μιλουτίνοφ έδωσαν πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό έναντι του Παναθηναϊκού στο… καλοκαιρινό ντέρμπι των αιωνίων

Ο Ολυμπιακός έχει την άνεση να περιμένει για 1+1 κινήσεις. Ο Παναθηναϊκός όχι.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιούλη, ίσως του πιο ροκ Ιούλη των τελευταίων χρόνων στην Euroleague, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συνεχίζουν με ανοιχτούς λογαριασμούς στην… εξίσωση της ενίσχυσης τους.

Και ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έφερε στην επιφάνεια σήμερα μια ακόμη αλυσίδα από «όχι» που προέκυψαν στην αγορά, για παίκτες που ήθελαν να φορέσουν τα πράσινα (Ντόρσει, Χεζόνια, Βέσελι); Οι Ερυθρόλευκοι είναι σαφώς πιο άνετοι μπροστά από το τελευταίο κομμάτι του σχεδιασμού τους. Γιατί; Διότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε δύο αποφάσεις-κλειδιά, γρήγορα.

Διαβάστε επίσης: Ο Γκαρσία που «εξερράγη» και η ΑΕΚ που αντιστέκεται

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας κινήθηκαν πολύ γρήγορα και ολοκλήρωσαν δύο σημαντικές μεταγραφές, πριν ακόμα ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τους Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Σλούκα, προσθέτοντας στο ρόστερ τους αρχικά τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και λίγο καιρό αργότερα τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. Με αυτές τις κινήσεις ο Ολυμπιακός εξασφάλισε ένα σημαντικό πλεονέκτημα για να περάσει ο οργανισμός ένα, όσο γίνεται περισσότερο, ήρεμο καλοκαίρι.

Στην ουσία οι Πειραιώτες πατώντας πάνω στην ήδη «χτισμένη» ομάδα από την περσινή σεζόν, που έφτασε ένα σουτ μακριά από το απόλυτο των τεσσάρων τίτλων, με τις προσθήκες-επιστροφές του Αμερικανού και του Σέρβου μαγείρεψαν πριν… πεινάσουν. Ήρθε και λίγο αργότερα η μεταγραφή του Λουκ Σίκμα, παίκτη κομμένου και ραμμένου για το στιλ μπάσκετ του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τον πρώην φόργουορντ της Άλμπα να καλύπτει τη θέση (και όχι τα παπούτσια) του Σάσα Βεζένκοφ.

Πλέον ο Ολυμπιακός έχει στοχεύσει στην απόκτηση ενός ακόμα παίκτη κορμού, έχοντας στρέψει για τα καλά το βλέμμα του στην αγορά του NBA για να βρει έναν γκαρντ… πολυβόλο. Έναν παίκτη που θα έρθει να «κουμπώσει» στην Ερυθρόλευκη περιφέρεια και θα προσθέσει στο ρόστερ του Ολυμπιακού το μακρινό σουτ που δείχνει να του λείπει, σε σταθερό βαθμό. Και γι΄ αυτό ο Ολυμπιακός έχει την «πολυτέλεια» να περιμένει να βρει την κατάλληλη περίπτωση, μιας και οι παίκτες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχουν πάντα ως προτεραιότητά τους να μείνουν εκεί.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη είχε εκ των πραγμάτων άλλον δρόμο να διανύσει. Το «ξήλωμα» όλου του περσινού ρόστερ και η ανοικοδόμησή του από την αρχή χρειάζεται χρόνο. Οι «πράσινοι» έχουν καλύψει ήδη μεγάλο κομμάτι αυτού που θέλουν να πετύχουν, ωστόσο με το ημερολόγιο να δείχνει 19 Ιουλίου, ο Παναθηναϊκός ψάχνει ακόμα έναν γκαρντ, έναν παίκτη για τη θέση «3», βασικό τεσσάρι (βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Τόρνικε Σενγκέλια) κι έναν σέντερ για να καλύψει μαζί με τον Ματίας Λεσόρ τη θέση του σέντερ.

Με την αγορά της Euroleague να είναι αρκετά περιορισμένη, όπως όλα δείχνουν και Παναθηναϊκός στρέφεται όλο και περισσότερο στο ΝΒΑ για να βρει ποιοτικές λύσεις. Η διαφορά με τον Ολυμπιακό είναι ότι οι Πειραιώτες αναζητούν έναν παίκτη. Ίσως αν προκύψει κάτι δελεαστικό ακόμα έναν. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την ίδια πολυτέλεια να περιμένει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ