Τσόβιτς: «Ο Ερυθρός Αστέρας δεν απαγόρευσε ποτέ σε κανέναν να παίξει για τη Σερβία»

Τσόβιτς: «Ο Ερυθρός Αστέρας δεν απαγόρευσε ποτέ σε κανέναν να παίξει για τη Σερβία»

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Ντεμπόισα Τσόβιτς, ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τον Νέντοβιτς και την απόφαση του ενώ αναφέρθηκε και στον Τεόντοσιτς.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Ντεμπόισα Τσόβιτς, σχολίασε την απουσία του Νέντοβιτς από την εθνική Σερβίας για το Μουντομπάσκετ όπως και αυτή του Μίλος Τεόντοσιτς, ενώ αναφέρθηκε στην προοπτική εξέλιξης νεαρών παικτών για τους συλλόγους της Euroleague.

Ο Τσόβιτς βρέθηκε στο πάνελ του «TV Prva» και μίλησε για πολλά θέματα που απασχολούν το τελευταία διάστημα τους συμπατριώτες του (και όχι μόνο). Ξεκαθάρισε πως ο Ερυθρός δεν απαγόρευσε ποτέ σε κανέναν να παίξει για τη Σερβία σε κανένα επίπεδο, σε καμία εθνική ομάδα, ενώ σχολίασε το «κόψιμο» του Μίλος Τεόντοσιτς λέγοντας πως δεν πρέπει να αποχωρίζεσαι τον αρχηγό σου.

Διαβάστε επίσης: Έρλινγκ Χάαλαντ: Έκανε δικό του ακόμη ένα ρεκόρ με το «καλημέρα» στην Πρέμιερ Λιγκ

««Ο Ερυθρός Αστέρας δεν απαγόρευσε ποτέ σε κανέναν να παίξει για τη Σερβία σε κανένα επίπεδο, σε καμία εθνική ομάδα, (το λέω γιατί) βλέπω κάθε είδους εμετό στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν επηρεάσαμε την απόφαση του Νέντοβιτς. Όλα έχουν οριστεί να γίνουν σε εθελοντική βάση. Ο Νέντοβιτς εκτίμησε, προς τιμήν του, ότι δεν θα βρεθεί στην εθνική ομάδα .Δεν ξέρω αν είναι λόγω της σχέσης του με το προπονητικό επιτελείο, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι η εθνική έχει έλλειμμα στη θέση του πλέι μέικερ.

Είναι καλύτερα που αποφάσισε έτσι μόνος του, παρά να πάει απροετοίμαστος στο Παγκόσμιο. Θα δούμε πώς θα βγει η χημεία στην ομάδα, πιστεύω ότι μπορούν να βγάλουν αποτελέσματα, αλλά η εθνική ομάδα είναι εμφανώς αποδυναμωμένη, που σημαίνει ότι η ομοσπονδία δεν έκανε καλά τη δουλειά της.

Η εθνική ομάδα και το εθνόσημο πρέπει να είναι ιερά, αλλά δεν είναι πια. Υπάρχουν πολλές παραλείψεις. Συγχαρητήρια στους μικρούς που κέρδισαν το χρυσό, αλλά δεν υπάρχει προοπτική για τους άντρες και τους συλλόγους που παίζουν στην Euroleague.

Να αναφέρουμε και τον Τεόντοσιτς. Ήταν μια πρόωρη κίνηση. Δεν αποχωρίζεσαι τον αρχηγό της εθνικής ομάδας. Δείτε τους Ισπανούς. Πόσο χρονών είναι ο ο Γιουλ, ο Ροντρίγκεθ. Δεν χρειάζεται να παίζουν, αλλά είναι εκεί, να κρατούν την ατμόσφαιρα και την εθνική ομάδα.

Επίσης, υπάρχει υπερβολική διαχείριση στους συλλόγους μας. Κάποιοι μάνατζερ εκβιάζουν ότι αν δεν υπογράψουν οι παίκτες τους στον σύλλογο, τότε δεν θα παίξουν για την εθνική ομάδα. Δεν θα αποκαλύψω ποιος, αλλά τον παρακολουθούμε πολύ στενά. Οι σύλλογοι έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από την εθνική ομάδα. Ο Ερυθρός Αστέρας και τώρα η Παρτιζάν. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από αυτό και πίσω από τα ατομικά βραβεία MVP των Γιόκιτς, Μίτσιτς, Τεόντοσιτς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ