Στην Αθήνα ο Αταμάν, ανοίγει τον χορό των αφίξεων για τον Παναθηναϊκό (vid)

Στην Αθήνα ο Αταμάν, ανοίγει τον χορό των αφίξεων για τον Παναθηναϊκό (vid)

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, πάτησε Ελλάδα, με τους παίκτες που θα ακολουθήσουν την προετοιμασία στον μπασκετικό Παναθηναϊκό να αναμένονται τις επόμενες ημέρες και αυτοί στην Αθήνα. Τι δήλωσε για τα μεταγραφικά και τους στόχους της νέας χρονιάς ο Τούρκος προπονητής.

Όλες οι ομάδες στην Euroleague, παρά το γεγονός πως έχουν χάσει άλλες λιγότερους και άλλες περισσότερους διεθνείς στο Mundobasket στο οποίο σήμερα έγινε το πρώτο τζάμπολ, αναμένεται να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους ενόψει της νέας σεζόν, με τον Παναθηναϊκό του Εργκιν Αταμάν να μην αποτελεί εξαίρεση.

Στο πράσινο στρατόπεδο αναμένεται ένα… μπαράζ αφίξεων στην Αθήνα, με τους ξένους παίκτες να επιστρέφουν πλέον από τις διακοπές στη βάση τους. Την αρχή έκανε πριν λίγο ο Αταμάν που πάτησε Ελλάδα, με τον Μπαλτσερόφσκι να αναμένεται αργότερα το βράδυ (22:40).

Διαβάστε επίσης: Όρτα: «Νομίζω ότι ο Ράφα Μιρ θα παραμείνει στη Σεβίλλη»

Τζέριαν Γκραντ και Λούκας Βιλντόσα παίρνουν σειρά την Κυριακή (27/8) και ο Κάιλ Γκάι τη Δευτέρα (28/8). Όλοι αυτοί θα έρθουν να προστεθούν στους παίκτες που δεν τα κατάφεραν να βρουν θέση στη 12άδα της Εθνικής αλλά και στον Γκριγκόνις που προπονείται από τις αρχές Αυγούστου.

Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης με την Εφές, σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο αναφέρθηκε αρχικά στις προκλήσεις της νέας σεζόν με τον Παναθηναϊκό: «Θα είναι σπουδαία! Είναι μια νέα πρόκληση για μένα. Μια νέα πρόκληση μετά από πολλά χρόνια για τον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι φτιάξαμε μια σπουδαία ομάδα. Όλοι μαζί θα παλέψουμε για τους μεγάλους στόχους. Ο πρώτος στόχος για τον Παναθηναϊκό και για εμένα είναι το Final Four. Να φτάσουμε στο Final Four της EuroLeague και έπειτα όλα είναι ανοιχτά. Σίγουρα υπάρχουν πολλές ομάδες με τον ίδιο στόχο, 10-11 ομάδες με τρομερά ρόστερ όμως φτιάξαμε κι εμείς το ρόστερ μας για να παλέψουμε κόντρα σε όλους. Δεν φοβόμαστε κανέναν στην EuroLeague. Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, θέλουμε να κερδίσουμε τον τίτλο. Αυτός είναι ο λόγος που ήλθα στην Αθήνα. Να αλλάξω την κατάσταση των τελευταίων δυο χρόνων, όταν ο Παναθηναϊκός έχανε τα πρωταθλήματα. Σίγουρα, με μεγάλο σεβασμό στον Ολυμπιακό, έχει πολύ καλή ομάδα όμως φέτος εμείς θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα».

Όσον αφορά τον τρόπο που σχηματίστηκε το ρόστερ και τη χημεία που καλούνται να βρουν οι νέοι παίκτες, είπε: «Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, το ότι υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες. Επιλέξαμε καλούς παίκτες και η «χημεία» της ομάδας είναι καλή. Δεν πήραμε παίκτες μόνο για το «όνομά» τους. Επιλέξαμε παίκτες σε θέσεις ώστε να υπάρχει χημεία. Είναι σημαντική η προετοιμασία. Σίγουρα στην αρχή θα έχουμε πρόβλημα αφού απουσιάζουν οι διεθνείς με τις Εθνικές ομάδες. Λείπουν πολλοί σημαντικοί παίκτες όμως μετά το Μουντομπάσκετ θα έχουμε 2-3 εβδομάδες για την εκκίνηση της EuroLeague. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα».

Ενώ στο… καυτό ερώτημα σχετικά με τα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού, άφησε τα πάντα ανοικτά: «Με τον πρόεδρο Γιαννακόπουλο, όλα είναι πιθανά (γέλια)! Σίγουρα θα δούμε το ρόστερ και το πώς θα εξελιχθεί η προετοιμασία. Αν υπάρξει ανάγκη, θα μιλήσω με τον Δημήτρη όμως τώρα είμαστε καλά, η ομάδα είναι τέλεια. Θα δούμε! Θέλω να δω τα φιλικά προετοιμασίας και τις προπονήσεις. Αν χρειαστεί παίκτης πριν αρχίσει η EuroLeague, θα βγούμε στην αγορά. Δεν είναι ώρα να σκεφτόμαστε μεταγραφές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ