Παρουσιάστηκε από την Βίρτους Μπολόνια ο Λούκα Μπάνκι

Παρουσιάστηκε από την Βίρτους Μπολόνια ο Λούκα Μπάνκι

Ο Λούκα Μπάνκι είναι και με την βούλα ο νέος προπονητής της Βίρτους Μπολόνια. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ομάδας μίλησε για τον Σέρχιο Σκαριόλο.

Η Βίρτους Μπολόνια ανακοίνωσε επίσημα τον νέο της προπονητή, Λούκα Μπάνκι για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Ιταλός τεχνικός, μετά την εξαιρετική πορεία με την Λετονία που κατέληξε στην 5η θέση, αναλαμβάνει την ομάδα της χώρας του και στις πρώτες του δηλώσεις, είπε: «Δεν κρύβω τη συγκίνησή μου και την ικανοποίησή μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ σε μια τόσο σημαντική και υψηλού κύρους ομάδα.

Δεν είχα καμία αμφιβολία όταν αποφάσισα να αποδεχτώ αυτή την πρόκληση. Φαίνεται δύσκολο να ανεβάσεις το επίπεδο όταν το επίπεδο της αριστείας έχει ήδη επιτευχθεί, αλλά θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ με το στυλ μου. Δεν θέλω να επιβραδύνω τα πράγματα επειδή δεν συμμετείχα στη διαδικασία δημιουργίας της ομάδας.

Έχω αρκετή εμπειρία για να καταλάβω ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τα προηγούμενα μονοπάτια.

Το να παίζεις στην Μπολόνια ήταν πάντα ξεχωριστό, ακόμη και ως αντίπαλος. Ανυπομονώ να σας κάνω περήφανους για μια ομάδα που μπορεί να εκτιμηθεί για την αφοσίωση, τη φιλοδοξία και την επιθυμία για νίκη. Κανείς δεν ξυπνάει για να καταλήξει στη δεύτερη θέση».

Στην παρουσίαση βρέθηκε και ο πρόεδρος της Βίρτους Μπολόνια, Μάσιμο Ζανέτι, ο οποίος αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον Σέρχιο Σκαριόλο. Αναλυτικά όσα είπε:

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα, επειδή παρουσιάζουμε έναν εκπληκτικό προπονητή, ο οποίος αναδείχθηκε ο καλύτερος του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIBA 2023. Του το είπα νωρίτερα όταν συναντηθήκαμε. Έπρεπε να τον πάρω γιατί όλοι οι οπαδοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι άνθρωποι που μου τηλεφώνησαν, όλοι ήθελαν τον Λούκα Μπάνκι. Μίλησα επίσης με έναν άλλο σπουδαίο προπονητή, τον Walter De Raffaele, αλλά όλοι ήθελαν τον Luca Banchi. Είπε αμέσως ναι, γιατί το να έρθει στη Βίρτους πρέπει να είναι τιμή. Με την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση να είμαι μέλος αυτής της οικογένειας…

Θεωρώντας ότι η Virtus Bologna είναι δική μου, πρέπει να την υπερασπιστώ. Είναι η πιο σημαντική ομάδα στην Ιταλία, με τον μεγαλύτερο αριθμό οπαδών – περισσότερους από πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες. Δεν είναι δυνατόν η Βίρτους να θεωρείται σαν άλλες. Θεωρώ τον Σέρτζιο Σκαριόλο έναν καταπληκτικό προπονητή, τον οποίο υπερασπίστηκα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αλλά κάτι συνέβη μεταξύ εκείνου και εμάς, και κάθε αγάπη κάποια στιγμή τελειώνει.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε όλες τις συναντήσεις που είχε με το Τορόντο και τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας συμβόλαιο με τη Βίρτους Μπολόνια. Η φετινή ομάδα είναι πολύ δυνατή γιατί την έχτισε ο Σκαριόλο. Είμαι πολύ δεμένος με τον Μίλος Τεόντοσιτς, αλλά τον περασμένο Οκτώβριο ο Σέρτζιο Σκαριόλο ήθελε να βγάλει τόσο αυτόν όσο και τον Μάρκο Μπελινέλι από την ομάδα γιατί τους θεωρούσε ηλικιωμένους. Ο φετινός προϋπολογισμός επιβλήθηκε από την Ευρωλίγκα, όχι από εμάς. Μας αντιμετωπίζουν σαν κουρέλια εδώ και έξι μήνες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ