Σλούκας: Τρία ματς, δύο ήττες και μία θλάση- Το ξεκίνημα με τον Παναθηναϊκό

Σλούκας: Τρία ματς, δύο ήττες και μία θλάση- Το ξεκίνημα με τον Παναθηναϊκό

Πόσο έπαιξε ο Κώστας Σλούκας στην πρώτη πράσινη «επίσημη» εβδομάδα του. Και ποιες είναι οι πρώτες διαφορές στην διαχείριση του απο Εργκίν Αταμάν και Γιώργο Μπαρτζώκα

Η αλήθεια είναι πως η… κακή εβδομάδα φάνηκε απο την Δευτέρα για τον Κώστα Σλούκα. Η άρον-άρον αποχώρηση του μόλις στο 6΄ στο ματς με το Μαρούσι, προϊδέαζε για τον τραυματισμό που επιβεβαιώθηκε σήμερα: Θλάση πρώτου βαθμού o αρχηγός του Παναθηναϊκού, όπερ σημαίνει νοκ άουτ για την 2η αγωνιστική της Euroleague με τη Μπάγερν (12/10, 21:15) και πιθανότατα και για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος με αντίπαλο το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και… ένα διαβατήριο

Είναι σοβαρός ο τραυματισμός; Ευτυχώς όχι, για τον Έλληνα άσο. Είναι όμως ενδεικτικός της αφετηρίας του καλεντάρι και για την νυν ομάδα του αλλά και για την πρώην. Δύο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός σε έξι μέρες είχε το πρόγραμμα. Και έναν ημιτελικό Super Cup και για τους δύο την παραμονή του πρώτου τετ α τετ. Και ένα ματς πρωταθλήματος μετά το θρίλερ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ: Το ντέρμπι αιωνίων για την πρεμιέρα της Euroleague που ως γνωστόν κρίθηκε στην παράταση.

Πως την πάτησε ο Σλούκας; Την λογική σε αυτές τις περιπτώσεις την αναζητάς στους αριθμούς. Απο Παρασκευή (ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός) σε Παρασκευή (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός) ο διεθνής άσος αγωνίστηκε συνολικά 81:37. Ακριβώς 21:10 στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ και κυρίως, 60:27 στα δύο χαμένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Κάτι παραπάνω απο τριάντα λεπτά ανά ματς σε αυτόν τον συντελεστή δυσκολίας με αντιπάλους σαν τον Τόμας Γουόκαπ και τον Αϊζάια Κάαναν να μην τον αφήνουν να πάρει ανάσα. Κάτι παραπάνω απο 27΄ ως μέσο όρο σε αυτή την τόσο απαιτητική εβδομάδα.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πέρασε απο ένα καλοκαίρι που το αφιέρωσε στο σώμα του. Δεν πήγε στην εθνική ομάδα, δεν έκανε κάτι άλλο πέρα απο το να ξεκουραστεί και βέβαια κάποια στιγμή να ξεκινήσει ένα ειδικό ατομικό πρόγραμμα ώστε γρήγορα να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα. Παρά ταύτα ο πρώτος τραυματισμός ήρθε για εκείνον νωρίς. Και αν μη τι άλλο αυτή η εξέλιξη δημιουργεί και μια πρώτη ίντριγκα. Δεν έχει περάσει δα και τόσο καιρός απο το ξεκίνημα του καλοκαιριού, όταν πριν ακόμη αφήσει τον Ολυμπιακό εξέφρασε ανοιχτά το παράπονο του για τον χρόνο συμμετοχής που είχε σε φόντο ερυθρόλευκο.

Τι έλεγαν οι περσινοί αριθμοί του; Ότι μέσα απο την διαχείριση του Γιώργου Μπαρτζώκα ο Σλούκας ήταν πρωταγωνιστής στην εξαιρετική πορεία του Ολυμπιακού παίζοντας 22:56 ανά ματς. Αρκετά λιγότερο δηλαδή απο όσα παίζει σε αυτό το ξεκίνημα με τον Παναθηναϊκό.  Το ως τώρα φετινό του 27:26 που είναι ο πρώτος μέσος όρος συμμετοχής, είναι σχεδόν ίδιος με τον χρόνο που είχε τη σεζόν 2020-21 όταν επέστρεψε στον Ολυμπιακό (27:42). Την σεζόν 2021-22 ο χρόνος του μειώθηκε στα 24:54 και πέρσι ακόμη περισσότερο.

Ποια είναι η διαφορά; Μα φυσικά ο ανίκητος αντίπαλος που ακούει στο όνομα χρόνος. Πριν απο τρία χρόνια ο Σλούκας πήγαινε προς τα 31, τώρα τον Γενάρη κλείνει τα 34. Και όταν μιλάμε για αθλητές με επιβάρυνση 80 ματς, 30 ταξιδιών και ποιος ξέρει πόσων προπονήσεων τον χρόνο, όλα αυτά έχουν τη σημασία τους.

«Κρατά τον ίδιο ρόλο που είχε στην Φενέρ και τώρα είναι 33 ετών ενώ εκεί ήταν 27» έλεγε τον Ιούνη σε μια συνέντευξη του ο Γιώργος Μπαρτζώκας όσο ακόμη το θέμα Σλούκα ήταν ανοιχτό για τον Ολυμπιακό και εξελίσσονταν μια κουβέντα με… χρονόμετρο στο χέρι. Είχε φέρει μάλιστα και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα με αφορμή τους τελικούς του πρωταθλήματος «Ο Παπανικολάου έπαιξε 40 λεπτά με Παναθηναϊκό και έπαθε θλάση. Ο Παπανικολάου έπαιξε 90 παιχνίδια φέτος. Ξέρουν όλοι ότι στην Εθνική είχε τραυματισμό στο γόνατο λόγω υπερχρήσης. Η δουλειά μου είναι να κάτσω με τους συνεργάτες μου ώστε να μην έχω απώλειες».

Αν όλα τα παραπάνω αποτελούν κάποια μορφή δικαίωσης; Μα ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δικούς του μπελάδες να λύσει αυτές τις μέρες. Με τραυματίες τον Νάιτζελ Γκος, τον Σακίλ ΜακΚίσικ, τον Λουκ Σίκμα και τον Μουσταφά Φαλ πριν απο τη Μπαρτσελόνα, το τελευταίο πρόσωπο που μπορεί να βρίσκεται στο μυαλό του κορυφαίου Έλληνα τεχνικού είναι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Το πρόβλημα είναι γενικό. Και αφορά σε πρώτη φάση το καλεντάρι. Το πόσο μπορεί ή δεν μπορεί να παίξει ένας αθλητής είναι μια άλλη συζήτηση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ