Κι όμως υπάρχει εξήγηση: Για αυτό ο Ολυμπιακός δεν «τραβάει» ακόμα (vids)

Κι όμως υπάρχει εξήγηση: Για αυτό ο Ολυμπιακός δεν «τραβάει» ακόμα (vids)

Γιατί η εικόνα του Ολυμπιακού θα γίνεται λογικά όλο και καλύτερη όσο περνάει ο καιρός...

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας όταν ξεκίνησε η σεζόν έκανε λόγο για την «χειρότερη προετοιμασία που έχει κάνει» καθώς πολλοί παίκτες λείπανε για το MundoBasket και ενσωματώθηκαν λίγες μέρες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι κόντρα στο Περιστέρι για το Super Cup.

Οι μέρες περνούσαν και το πρόγραμμα του Ολυμπιακού βάραινε ακόμη περισσότερο. Το παιχνίδι με τον Άρη αποδείχθηκε μοιραίο, παρά τη νίκη, με τους Γκος και Σίκμα να προστίθενται στο ιατρικό δελτίο του Έλληνα τεχνικού. Το τελευταίο πράγμα που ήθελε να γίνει ξέροντας ότι θα παίξει πέντε ματς σε λιγότερο από δέκα μέρες.

Διαβάστε επίσης: Μπαρτζώκας: «Μέσα από τις λάθος επιλογές μας στην επίθεση χάσαμε την αυτοπεποίθηση μας»

Σίγουρα ένας παράγοντας που επηρέασε πολύ την ομάδα ήταν η κούραση με ουσιαστικά εννιά παίκτες να βρίσκονται στο ροτέισον. Από αυτούς τους εννιά ο Μπραζντέικις δεν είχε μπει ακόμη στο κλίμα. Πολύ λογικό αφού μόλις πριν λίγες μέρες είχε έρθει στο λιμάνι του Πειραιά.

Το μονοπάτι που έπρεπε να ακολουθήσουν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απαιτητικό και έμοιαζε πιο πολύ με βουνό. Αρχικά η ήττα από την Μπαρτσελόνα που κρίθηκε στην τελευταία περίοδο αλλά και η νίκη με το ζόρι απέναντι στην ΑΕΚ αποδεικνύαν πως η εβδομάδα που θα διένυε ο Ολυμπιακός δεν θα ήταν καθόλου εύκολη. Το χθεσινό ματς (17/10) κόντρα στην Αρμάνι αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα της κούρασης που υπάρχει τόσο νωρίς στη σεζόν. Η απουσία του Γκος και το γεγονός ότι οι Γουόκαπ-Μιλουτίνοφ «τραβάνε το κουπί» παίζοντας για παραπάνω από 30 λεπτά σε κάθε αγώνα επηρεάζει τα πλάνα του Μπαρτζώκα.

Κόντρα στην ιταλική ομάδα οι Πειραιώτες κατάφεραν να πετύχουν 53 πόντους σε τέσσερα δεκάλεπτα (21 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο!). Με 41% στα δίποντα (14/34) και το 26% στα τρίποντα (5/19) δεν γίνεται να πιστεύεις ότι μπορείς να φύγεις με το διπλό από μία έδρα η οποία δεν είναι της πλάκας…

Σίγουρα η αποβολή του Κάνααν έπαιξε και αυτή τον ρόλο της ως προς την έκβαση του αποτελέσματος με τα μόνα ευχάριστα νέα για τον Μπαρτζώκα να είναι η επιστροφή του Σίκμα. Αυτό σημαίνει ότι σε λιγότερο από 48 ώρες μετά τη λήξη του αγώνα στην Ιταλία, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να συνέλθει καθώς ακολουθούν τα ματς με Παρτιζάν (19/10) και Κολοσσό Ρόδου (22/10).

Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα παρουσιάσει άλλη εικόνα μόλις επιστρέψουν οι Γκος-ΜακΚίσικ και η ομάδα θα είναι πλήρης με το που ο Μπραζντέικις πάρει τα πάνω του και σιγά-σιγά θα μπαίνει στην εξίσωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ