Ο Κάνααν που… δεν και οι «δεν… Κάνααν»

Ο Κάνααν που… δεν και οι «δεν… Κάνααν»

Ο Αϊζάια Κάνααν χρεώνεται για δεύτερο σερί Euroleague βράδυ… μισή ήττα. Την άλλη μισή όμως…

Απαράδεκτος ο Αϊζάια Κάνααν. Και αν δεν καταλαβαίνει σε αυτή την ηλικία, με αυτές τις παραστάσεις, πόσο ανάγκη τον έχει ο Ολυμπιακός ειδικά σε αυτή τη συγκυρία τα λόγια είναι περιττά. Γκάφα με τη Μπαρτσελόνα όταν ένα επιθετικό φάουλ τον έστειλε στα 4 και ουσιαστικά τον έβγαλε εκτός παιχνιδιού. Έγκλημα το σημερινό να αποβάλλεται με δύο τεχνικές ποινές στο 17΄. Και είναι κρίμα γιατί είναι σπουδαίος παίκτης και έχει δεθεί και με την ομάδα αλλά και με τον κόσμο. Αυτό όμως δεν τον απαλλάσσει από την ακατανόητη συμπεριφορά του. Ειδικά τώρα με τραυματία τον Γκος.

Δύο… μισές ήττες σε μια εβδομάδα ο Αμερικανός. Και άλλες τόσες όμως μια σειρά από παίκτες που σε αυτή τη συγκυρία είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ας πούμε που έχει μείνει στα 6/7 τρίποντα του Super Cup με τον Παναθηναϊκό. Ο Άλεκ Πίτερς που σήμερα ήταν ο… περσινός Πίτερς έχοντας με το ζόρι 4 πόντους στην επίθεση.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Ρίγα 68-77: Οι διαιτητικές αποφάσεις έκριναν το παιχνίδι στο ΣΕΦ

Παίζουν μόνοι τους ο συγκινητικός Τόμας Γουόκαπ και ο Νικόλα Μιλουτίνοφ. Παίζει τουλάχιστον για δύο στην άμυνα ο Κώστας Παπανικολάου όσο δεν έχει ρυθμό στην επίθεση. Αλλά έτσι δεν πάει πουθενά: Απόψε 53 στο Μιλάνο σαν σκορ ημιχρόνου. Με τη Μπαρτσελόνα στο Φάληρο μόλις 68. Δεν γίνεται να νικήσεις στην Euroleague με τέτοια σκορ. Όσο και αν όντως στην άμυνα η προσπάθεια που γίνεται μοιάζει ώρες-ώρες συγκινητική. Είχε 7/25 τρίποντα με τη Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός (28%), κατέβηκε στο 5/19 απόψε (26,3%). Για την ακρίβεια είχε 3/5 ο Γουόκαπ και 2/17 οι υπόλοιποι. Και στο δίποντο όμως: 1/7 ο Μπραζντέικις, 1/6 ο Πίτερς. Έβαλε συνολικά ο Ολυμπιακός 19 καλάθια σε 53 απόπειρες εντός πεδιάς. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να το συζητήσει παραπάνω.

Απόψε ο Μπαρτζώκας έφτασε στο τέλος να παίζει με Πάππα και Λούντζη μην έχοντας άλλους περιφερειακούς (διότι αποβλήθηκε και ο Λαρεντζάκης). Και το φοβερό είναι ότι οι δύο τους έβαλαν μαζί έναν παραπάνω πόντο (6) από Κάνααν και Λαρεντζάκη. Ναι, λείπουν ο ΜακΚίσικ που τον έχουμε ξεχάσει, λείπει ο Γκος. Λείπουν όμως και εκείνοι που θα κάνουν ένα βήμα εμπρός για να καλύψουν το κενό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ