Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει με τον Ολυμπιακό – Πρώτος στην ιστορία της Euroleague!

Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει με τον Ολυμπιακό – Πρώτος στην ιστορία της Euroleague!

O Ολυμπιακός ανέβηκε στην κορυφή μία πολύ ιδιαίτερης κατηγορίας στην ιστορία της Euroleague, περνώντας μάλιστα τον Παναθηναϊκό για να φτάσει στην πρώτη θέση.

Ο Ολυμπιακός χθες πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν στη Euroleague σε 4 παιχνίδια… και αυτή στην παράταση.

Μετά το διπλό στην πρεμιέρα, επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, με επιμέρους 4-14 στην παράταση, οι «Ερυθρόλευκοι» επικράτησαν και της Παρτιζάν με 13-9 στο έξτρα πεντάλεπτο για να πάρουν τη νίκη.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Πώς να χάσει με παρόντα τον Ζάρκο

Οπως αποδεικνύεται, κάτι τέτοιο μόνο τυχαίο δεν είναι, με τον Ολυμπιακό να έχει τις περισσότερες νίκες σε παρατάσεις στην ιστορία της Euroleague.

Οι «Πειραιώτες» έχουν οδηγηθεί συνολικά 33 φορές στην παράταση στη διοργάνωση, έχοντας καταφέρει να κερδίσουν τελικά 22 από αυτά τα παιχνίδια.

Για να φτάσουν στην κορυφή της συγκεκριμένης κατάταξης, έπρεπε να περάσουν τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν στην 1η θέση της λίστας με 21 νίκες στην παράταση, σε 38 παιχνίδια που έχει οδηγηθεί εκεί, με τον Ολυμπιακό να τον πιάνει στην κορυφή στο μεταξύ τους ματς, με την επικράτηση του την 1η αγωνιστική της Euroleague και να τον προσπερνά με τη σπουδαία νίκη επί της Παρτιζάν.

Την πεντάδα της σχετικής κατάταξης συμπληρώνουν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 20 νίκες σε 32 παιχνίδια, η Φενέρμπαχτσε με 18 επικρατήσεις σε 30 αγώνες και στην 5η θέση, Μπαρτσελόνα και Μακάμπι Τελ Αβίβ έχουν 17 νίκες σε 25 παιχνίδια που οδηγήθηκαν στην παράταση και οι δύο ομάδες.

Ο Ολυμπιακός εκτός από τις περισσότερες νίκες έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό επικράτησης στην παράταση, 66.6%, δηλαδή κερδίζουν 2 από τα 3 παιχνίδια τους, που καταλήγουν στον εξτρά χρόνο.

Μπαρτσελόνα και Μακάμπι επικρατούν στο 68% των παιχνιδιών τους που πάνε στην παράταση, αλλά με λιγότερα παιχνίδια, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες της λίστας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ