Παναθηναϊκός: Η συντριβή του μέσου όρου και ο «διπλός» Μήτογλου

Παναθηναϊκός: Η συντριβή του μέσου όρου και ο «διπλός» Μήτογλου

Ο Παναθηναϊκός «ξύπνησε» επιθετικά μέσα από τα αλλεπάλληλα «ηλεκτροσόκ» του Ντίνου Μήτογλου...

Το κατάλληλο αποτέλεσμα με μια αρκετά καλή εμφάνιση έψαχνε ο Παναθηναϊκός στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στην Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ για την πέμπτη αγωνιστική της φετινής Euroleague και το βρήκε.

Οι πράσινοι του Εργκίν Αταμάν επιβλήθηκαν της αντίστοιχης του Ζοάν Πεναρόγια με 95-81 στην τελευταία τους αναμέτρηση πριν την επίσκεψη τους στο ΣΕΦ (την πρώτη για φέτος) για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αναφορικά με το πρωτάθλημα της Basket League.

Ο Παναθηναϊκός χθες δεν κέρδισε ούτε δύσκολα αλλά ούτε εύκολα τους Βάσκους. Από τη στιγμή που πήρε το προβάδισμα στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου δεν το ξανά άφησε, στοιχείο που δείχνει μια ευκολία στην νίκη του Παναθηναϊκού, όμως η διαφορά μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο δεν… ξέφυγε ώστε να την κάνει και άνετη την επικράτηση του.

Το θετικό στην χθεσινή εμφάνιση του «τριφυλλιού» ήταν η επιθετική προσέγγιση και αποτελεσματικότητα. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε στον πέμπτο αγώνα του στην Euroleague 95 πόντους, κάτι που οριακά δεν είχε πλησιάσει καν στις προηγούμενες εμφανίσεις του (πάντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο).

Πιο αναλυτικά, ο μέσος όρος της ελληνικής ομάδας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση για τέσσερις αγωνιστικές, ήταν στους 76,5 πόντους, 18,5 δηλαδή λιγότερους από όσους έβαλε χθες.

78 είχε βάλει σε Ολυμπιακό και Μπάγερν Μονάχου, 69 στην Φενέρμπαχτσε και 81 στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τους χθεσινούς 95 να μοιάζουν ιδανικοί, πόσο μάλλον τη δεδομένη χρονική στιγμή, πριν δηλαδή από το ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους.

Ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε μόνο χρόνο και ψυχολογία με τη νίκη του. Κέρδισε και τον Ντίνο Μήτογλου ο οποίος «σφράγισε» χθες πως δεν έχει επιστρέψει απλά. Το έχει κάνει με σκοπό να πρωταγωνιστήσει.

Ο Έλληνας φόργουορντ πέτυχε χθες 23 πόντους και μαζί με τον Ματίας Λεσόρ (23π.) ήταν αυτοί που χάρισαν τη νίκη στην ομάδα τους. Ο Μήτογλου επέστρεψε στον αγώνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ μετά από συνολικά 862 ημέρες και στους πράσινους μοιάζει πιο σημαντικός από ποτέ.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που καλύπτει πλέον δύο θέσεις…

Τι σημαίνει αυτό. Πως ο Μήτογλου αναγκάζεται και σε άμυνα και σε επίθεση να παίξει και στη θέση «5» από τη στιγμή που ο Μπαλτσερόφσκι δεν δείχνει ακόμα έτοιμος να αναλάβει ηγετικό ρόλο και ο Κώστας Αντετοκούνμπο αποτελεί τον τρίτο κατά σειρά σέντερ της ομάδας.

Όταν ο Λεσόρ δεν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, υπάρχει θέμα στη γραμμή των ψηλών για τον Παναθηναϊκό, το οποίο μέχρι στιγμής «κρύβεται» από το γεγονός ότι ο Μήτογλου προσφέρει τις δικές του βοήθειες.

Ενώ πρέπει να υπολογίσουμε πως και στη θέση «4» δεν υπάρχουν αρκετές βοήθειες, καθώς και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μοιάζει έξω από τα νερά του σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν.

Όλα αυτά ενώ ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τη γραμμή των ψηλών του άμεσα, καθώς σε ελάχιστα 24ωρα αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό για το ελληνικό πρωτάθλημα. Έναν Ολυμπιακό που αν κάπου δεν υστερεί, είναι η γραμμή των σέντερ με Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουστάφα Φαλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ