Όταν ο Γουίλι (ξανά)συνάντησε τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (vids)

Όταν ο Γουίλι (ξανά)συνάντησε τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (vids)

O Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Μπαρτσελόνα, σε ένα δύσκολο για τον ίδιο, παιχνίδι και ιδιαίτερο για τα αδέλφια Ερνανγκόμεθ που θα συναντηθούν για πρώτη φορά ως αντίπαλοι σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Αδέλφια σε κόντρα απόψε στη Βαρκελώνη, με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να τίθεται αντιμέτωπος με τον αδελφό του, Γουίλι, σε μία ιστορική συγκυρία.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του δύσκολο έργο κόντρα στην Μπαρτσελόνα, σε ένα παιχνίδι που θα παραταχθεί με δεδομένες απουσίες των Σλούκα και Βιλντόζα, επομένως θα προσπαθήσει να «στείλει» το παιχνίδι στους ψηλούς.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» για Παναθηναϊκό: «Πολλοί γκαρντ δεν θα πρέπει να νιώθουν ασφαλείς…»

Για τα αδέλφια Ερνανγκόμεθ, αυτή είναι μία ιστορική συγκυρία. Όχι πως δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν αντίπαλοι, αφού στα χρόνια παρουσίας τους στο NBA (ίδιο διάστημα βρέθηκαν εκεί, 2016-2023) βρέθηκαν αντιμέτωποι συνολικά 9 φορές.

Η αποψινή θα είναι η δέκατη φορά, που θα παίξουν αντίπαλοι, με τον Χουάντσο να βρίσκεται οριακά μπροστά σε νίκες. Έχει επικρατήσει 5 φορές του αδελφού του, οι τέσσερις με τους Νάγκετς, στα πρώτα τους χρόνια στο NBA, με τον Γουίλι να ισορροπεί κάπως την κατάσταση στις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Κατά πάσα πιθανότητα, με την Μπαρτσελόνα να έχει ξεκινήσει με ρεκόρ 4-1 στη Euroleague και να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, θα έχει τη δυνατότητα να πιάσει τον αδελφό του στις 5 νίκες στα μεταξύ τους.

Έχουν βρεθεί αντίπαλοι με 6 διαφορετικά ζευγάρια ομάδων, σε αυτούς τους 9 αγώνες, δύο φορές σε ματς Νικς – Νάγκετς, δύο σε Χόρνετς – Νάγκετς, δύο σε Πέλικανς – Τίμπεργουλβς και από μία φορά σε Χόρνετς – Τίμπεργουλβς, Πέλικανς – Τζαζ και Πέλικανς – Ράπτορς.

Στα 9 μεταξύ τους παιχνίδια, ο Χουάντσο έχει σε 16.7 λεπτά συμμετοχής, 6.1 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ o Γουίλι, αν και έχει λιγότερες νίκες, πραγματοποιούσε καλύτερες εμφανίσεις στους αγώνες που έχουν τεθεί αντιμέτωποι, αφού σε ακριβώς ίδιο χρόνο συμμετοχής έχει 9.2 πόντους, 6.2 ριμπάουντ και 0.7 ασίστ κατά μέσο όρο.

Τη φετινή σεζόν στη Euroleague, ο Γουίλι έχει κατά μέσο όρο 11.4 πόντους και 5 ριμπάουντ σε περίπου 17 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι, ενώ ο παίκτης του Παναθηναϊκού κινείται σε πιο «ρηχά» νερά, με 5.4 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 0.8 ασίστ σε 23 λεπτά συμμετοχής.

Αυτή θα είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία της Euroleague, που δύο αδέλφια θα τεθούν αντιμέτωποι, μετά τους δίδυμους αδερφούς Ντάριους και Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς, που είχαν βρεθεί ο ένας απέναντι από τον άλλον 3 φορές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Γουίλι κόντρα στον Χουάντσο, στην αναμέτρηση των Πέλικανς κόντρα στους Ράπτορς: 

Οι Ερνανγκόμεθ αντίπαλοι σε παιχνίδι Χόρνετς – Τίμπεργουλβς: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ