Η «διαβολοβδομάδα» που διαμορφώνει καταστάσεις για την επόμενη μέρα και ο Μιλουτίνοφ

Η «διαβολοβδομάδα» που διαμορφώνει καταστάσεις για την επόμενη μέρα και ο Μιλουτίνοφ

Όλα στραβά και ανάποδα για τον Ολυμπιακό που ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί – Η Μακάμπι και ο Ερυθρός Αστέρας που έρχονται, το «θέμα» με τον Μιλουτίνοφ, ο Σίκμα και η μεταγραφή

Όλα τα είχε ο Ολυμπιακός η ήττα εκτός προγράμματος από την Μπασκόνια του έλειπε και μάλιστα με σουτ στο… μηδέν. Ο Ολυμπιακός που αγκομαχάει, πληγωμένος από τα κενά και τα συνεχόμενα προβλήματα. Από το γεγονός ότι παλεύει με 5-6 παίκτες σε όλα τα ματς έχοντας μπει σε μια διαδικασία που κάνει… κύκλους και τον έχει βάλει σε επικίνδυνο δρόμο. Δεν είναι τόσο το 3-4 με δύο ήδη ήττες στο ΣΕΦ από Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια που πέρσι τέτοια περίοδο τις είχε νικήσει στα «σπίτια» τους. Είναι κυρίως το μεγάλο θέμα με το rotation που δεν λύνεται.

Αντίθετα από ματς σε ματς δείχνει να διογκώνεται. Και κάπως έτσι; Ο Γιώργος Μπαρτζώκας φαίνεται πια πως πιέζεται ακόμη περισσότερο για να πάρει μια απόφαση που είναι ξεκάθαρο πως δεν θα ήθελε να πάρει. Η μεταγραφή, προσθήκη ή αλλαγή στο ρόστερ φαντάζει τώρα πιο αναγκαία από ποτέ. Και αν για τα γκαρντ ο κόουτς το ξέκοψε ποντάροντας πάνω στον ΜακΚίσικ, για το 4-5 το άφησε ορθάνοικτο. Πόσο θα πιέσει η ήττα από την Μπασκόνια το γνωρίζει μόνο ο ίδιος που είναι γνωστό πως δεν χάνει την ψυχραιμία του σε τέτοιες καταστάσεις και δεν αλλάζει εύκολα τις απόψεις του. Όπως και να έχει όμως η «διαβολοβδομάδα» που έρχεται ίσως κρίνει πολλά για την επόμενη μέρα.

Διαβάστε επίσης: Το σερί των 17 αγώνων του Ολυμπιακού που διακόπηκε αλλά και το 4/4

Την ώρα συνάμα που όπως ο ίδιος ο Μπαρτζώκας αποκάλυψε ο Μιλουτίνοφ έχει «θέμα» που μπορεί να παίξει τον ρόλο του για την συνέχεια. Μάλιστα, σήμερα υπήρξε η ενημέρωση πως ο Σέρβος σέντερ δεν θα παίξει με τον Προμηθέα και είναι αμφίβολος για την «διαβολοβδομάδα». Η υπερφόρτωση είναι ξεκάθαρο πως έχει φέρει επιπλέον δυσκολίες στην ομάδα, και αν έχει κάποιος απορίες απλά μπορεί να ρίξει μια ματιά στον Γουόκαπ που είναι «σκιά» του ευατού του στα τελευταία ματς με τον Ολυμπιακό να το «πληρώνει» ακριβά. Και στις τρεις ήττες που έχει καταγράψει η ομάδα με ΠΑΟ, Φενέρ και Μπασκόνια ο Αμερικανός δεν είχε καμία σχέση με τον παίκτη που ξέρουμε.

Τι μπορεί να αλλάξει η «διαβολοβδομάδα» με Μακάμπι στο Βελιγράδι την Τρίτη και Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ την Πέμπτη; Πρώτα από όλα την ψυχολογία της ομάδας που χρειάζεται ένα «μπουστάρισμα» για να σταθεί ξανά γερά στα πόδια της. Για να συμβεί αυτό όμως χρειάζεται να μην γυρνάει στον πάγκο ο Μπαρτζώκας και να μην βρίσκει λύσεις. Θα μπορέσει επιτέλους ο Σίκμα να δώσει βοήθειες; Δεν τον έχουμε δει ουσιαστικά ακόμη να παίζει. Και εκεί που παίζει κρίνει πολλά για το πλάνο της ομάδας.

Τι θα γίνει με τον Μιλουτίνοφ και πόσο πιο «φρέσκος» θα είναι ο Γουόκαπ; Η χθεσινή εξαιρετική παρουσία των Πίτερς, Κάνααν και Φαλ δεν έφτανε για να νικήσει την Μπασκόνια στο ΣΕΦ, σίγουρα θα χρειάζονται και άλλοι να βγουν μπροστά για να πάρει το ροζ φύλλο με την Μακάμπι που είναι στο 4-2 και τον Ερυθρό Αστέρα του Σφαιρόπουλου που δεν έχει ξεκινήσει καλά αλλά μετράει ένα εντυπωσιακό σερί νικών επί του Ολυμπιακού εδώ και δύο χρόνια!

Εν κατακλείδι; Ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκες για να μην συνεχίσει να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί. Χρειάζεται βοήθειες από όλους, χρειάζεται επιτέλους να παίξει ο Σίκμα, χρειάζεται να βρει τις απαντήσεις μέσα από το παιχνίδι που έκανε εδώ και δύο χρόνια την Ευρώπη να τον θαυμάζει. Αν αυτά δεν μπορούν να συμβούν χρειάζεται αλλαγές και ενίσχυση για να μην βάλει σε κίνδυνο μια ολόκληρη χρονιά. Χρόνος υπάρχει και ο άνθρωπος που ξέρει πάνω από όλα τι να κάνει βάζει πάντα την ομάδα πάνω από όλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ