Ολυμπιακός: Όταν έχασε μέσα από τα χέρια του τον Τζανάν Μούσα (pic, vid)

Ολυμπιακός: Όταν έχασε μέσα από τα χέρια του τον Τζανάν Μούσα (pic, vid)

Ο Τζανάν Μούσα είχε φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού στα 15 του χρόνια, όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν τον κράτησαν με αποτέλεσμα να γίνει draft από τους Μπρούκλιν Νετς λίγα χρόνια αργότερα.

O Τζανάν Μούσα ήταν ο «δήμιος» του Ολυμπιακού στη χθεσινή ήττα των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ με 77-71 για την 12η αγωνιστική της Euroleague από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Βόσνιος φόργουορντ δεν άφησε σε ησυχία την άμυνα των Πειραιωτών και φόρτωσε το καλάθι τους με 23 πόντους έχοντας με 5/7 τρίποντα. Ο 24χρονος πραγματοποίησε μία εκπληκτική τρίτη περίοδο και ουσιαστικά κράτησε τη «Βασίλισσα» ζωντανή με αποτέλεσμα στο τέλος να πάρει το ματς.

Όσο βρισκόταν στο παρκέ αποτελούσε μία διαρκή απειλή από τα 6.75 και απέδειξε γιατί είναι ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ της διοργάνωσης όταν νιώθει καλά…

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το πλάνο του Μπαρτζώκα για τον Πετρούσεφ…

Ωστόσο, ο Μούσα όχι μόνο είχε συνδεθεί με τον Ολυμπιακό στο παρελθόν αλλά είχε φορέσει ακόμη και τη φανέλα του.

Χάθηκε η ευκαιρία του στον Ολυμπιακό και τον… επέλεξαν οι Μπρούκλιν Νετς

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε εισηγηθεί για να δοκιμαστεί ο τότε 15χρονος Μούσα υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο διάρκειας επτά ετών. Όμως, μία ήττα από τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας απομάκρυνε τον Έλληνα τεχνικό από τον πάγκο των «ερυθρόλευκων» με αποτέλεσμα ο Βόσνιος να στραφεί στη λύση της Τσεντεβίτα.

Με την κροατική ομάδα έκανε τα πρώτα του βήματα σε ανδρικό επίπεδο και κατάφερε μάλιστα να αγωνιστεί σε 10 αγώνες της Euroleague τη σεζόν 2015-2016, με ομάδες του ΝΒΑ να καραδοκούν για τον αποκτήσουν μέσω του Draft.

Οι προοπτικές για τον συγκεκριμένο παίκτη ήταν μεγάλες, καθώς είχε ύψος 2.06 μέτρα, μπορούσε να παίξει στις θέσεις της περιφέρειας και είχε ένα έμπιστο τρίποντο. Όλα τα συστατική δηλαδή για μία ομάδα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Το βράδυ της 21ης Ιουνίου εκπλήρωσε το όνειρο πολλών παιδιών ακούγοντας το όνομά του από τους Μπρούκλιν Νετς στην 29η επιλογή του NBA Draft 2018. Παρόλο που προβλεπόταν να επιλεχθεί πιο ψηλά, αρκετοί σύλλογοι προβληματίστηκαν με την απόφασή του να παίξει άμεσα στη Λίγκα και αποφάσισαν να τον προσπεράσουν.

Μάλιστα, ο Μούσα αγωνίστηκε κανονικά από το 2018 μέχρι και το 2020 με τους Νετς να θεωρούσαν πως ήταν έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Σε 49 ματς στα δύο χρόνια της παρουσίας του στο παρκέ του ΝΒΑ κατάφερε να μετρήσει 4,3 πόντους και 1.9 ριμπάουντ σε περίπου 11 λεπτά συμμετοχής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ