Euroleague: «Διαβολοβδομάδα» πράξη δεύτερη

Euroleague: «Διαβολοβδομάδα» πράξη δεύτερη

Πλούσια δράση στη δεύτερη μέρα της «διαβολοβδομάδας» με σπουδαίες αναμετρήσεις σε Ιταλία και Ισπανία.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ηττήθηκαν στην πρώτη μέρα της «διαβολοβδομάδας» από Ρεάλ Μαδρίτης και Αναντολού Εφές αντίστοιχα, όμως η δράση στη Euroleague δεν σταματά εκεί.

Σπουδαίες «μάχες» για την πρώτη εξάδα με το πρόγραμμα να ανοίγει με τον αγώνα ανάμεσα σε Βιλερμπάν και Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:15). Οι Γάλλοι βρίσκονται στην προτελευταία θέση με τον Ποτσέκο να έχει δώσει νέο άρωμα στην ομάδα παρά το ρεκόρ 2-9. Ο Ιταλός προπονητής χάρισε τις πρώτες δύο νίκες στη διοργάνωση φέτος και παρά το αποδυναμωμένο ρόστερ -σε σύγκριση με τα υπόλοιπα- παραμένει δύσκολος αντίπαλος.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Όταν έχασε μέσα από τα χέρια του τον Τζανάν Μούσα (pic, vid)

Φυσικά, η Μακάμπι Τελ Αβίβ αποτελεί το φαβορί για το αποψινό παιχνίδι με τους Ισραηλινούς να μετράνε δύο νικηφόρα αποτελέσματα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές του υποχρεώσεις και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες ώστε να ανέβουν ψηλότερα στη βαθμολογία.

Ένα τέταρτο αργότερα διεξάγονται τρεις αγώνες με αυτό της Βίρτους Μπολόνια κόντρα στη Μπαρτσελόνα να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι Ιταλοί διανύουν μία εκπληκτική σεζόν μέχρι στιγμής και φιγουράρουν στην πρώτη τριάδα με ρεκόρ 7-4 πίσω από τους μπλαουγκράνα που έχουν 9-2.

Η ομάδα του Μπάνκι εντυπωσιάζει και είναι μία ευχάριστη έκπληξη τη φετινή αγωνιστική περίοδο και μία νίκη απέναντι σε ένα από τα φαβορί για τον τίτλο θα την κάνουν ακόμη πιο υπολογίσιμη δύναμη στη συνέχεια.

Από την άλλη οι Καταλανοί έχουν «χτίσει» ένα σερί τεσσάρων νικών σε πρωτάθλημα και Ευρώπη το οποίο και θέλουν να διευρύνουν.

Ακόμη ένα ενδιαφέρον ματς είναι αυτό της Μπασκόνια κόντρα στη Φενέρμπαχτσε με τις δύο ομάδες να έχουν το ίδιο ρεκόρ (6-5) και να ισοβαθμούν ουσιαστικά στην 5η θέση. Όποιος νικήσει θα πιάσει τη Μονακό στην 4η θέση, η οποία χθες ηττήθηκε από τον Παρτιζάν στην παράταση.

Τελευταίο και ίσως το πιο αδιάφορο παιχνίδι της βραδιάς είναι το Βαλένθια-Ερυθρός Αστέρας. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν… μπορεί χωρίς την έδρα της αφού το ρεκόρ τους μακριά από την «Stark Arena» είναι 0-5.

Στην αντίπερα όχθη οι «νυχτερίδες» δεν βρίσκονται σε καλό φεγγάρι, αφού στις τελευταίες δέκα  αναμετρήσεις τους μετράνε μόλις δύο νίκες στο πρωτάθλημα Ισπανίας. Στην Ευρωλίγκα έχουν να κερδίσουν από τις 2/11 όταν είχαν επικρατήσει με 79-71 της Άλμπα Βερολίνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ