Ο Ιμπάκα δεν ήρθε στην Ευρώπη για διακοπές και τώρα… το αποδεικνύει (pic, vid)

Ο Ιμπάκα δεν ήρθε στην Ευρώπη για διακοπές και τώρα… το αποδεικνύει (pic, vid)

Ώρα αποδείξεων για των Σερζ Ιμπάκα, που στα τελευταία 4 παιχνίδια της Μπάγερν Μονάχου στην Euroleague είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Η Μπάγερν Μονάχου, το περασμένο καλοκαίρι έφερε στην Ευρώπη και την Euroleague, τον αστέρα του ΝΒΑ Σερζ Ιμπάκα. Πολλοί ήταν αυτοί που ήταν σκεπτικοί με την απόφαση αυτή, όμως ο Πάμπλο Λάσο ήξερε καλύτερα από τους περισσότερους ποιόν παίκτη επέλεγε.

Σε ένα τρομερό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, η Μπάγερν ήταν εκείνη που λύγισε την Αρμάνι Μιλάνο (91-84), με τον Ιμπάκα να στέλνει το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο με buzzer beater τρίποντο.

Διαβάστε επίσης: Η ώρα του Πετρούσεφ

Όμως δεν ήταν μόνο αυτό που έκανε τον Κονγκολέζο να ξεχωρίσει. Ο 34χρονος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο το παιχνίδι, πετυχαίνοντας double-double με 20 πόντους, 12 ριμπάουντ.

Μάλιστα αυτή δεν ήταν η πρώτη του «γεμάτη» συμμετοχή. Στα τελευταία 4 παιχνίδια των Γερμανών στη Euroleague, απέναντι σε Ζαλγκίρις, Βιλερμπάν, Μπολόνια και Αρμάνι, μετρά 19,5 πόντους σε 27,8 λεπτά.

Αναλυτικότερα:

  • 24/40 (60%) 2π.
  • 8/10 (80%) 3π.
  • 6/7 (86%) βολές
  • 9 ριμπάουντ
  • 1.5 τάπες
  • 25.4 PIR
  • +31 στο +/-

Ενώ συνολικά στη φετινή διοργάνωση ο Κονγκολέζος σέντερ, σε 11 συμμετοχές (9 βασική πεντάδα) μετρά 13,4 πόντους, 7,1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 0,5 κλεψίματα, 1,4 τάπες και 16,2 στο σύστημα αξιολόγησης.

Η άνοδος του Ιμπάκα όπως είναι φυσικό, έχουν παρασύρει και την Μπάγερν, που έχει ρεκόρ 3 νίκες και 1 ήττα στα τελευταία παιχνίδια, ενώ συνολικά στη Euroleague είναι με ρεκόρ 6-6 στη μέση του πίνακα, μαζί με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Παρτιζάν, Φενέρ, Βαλένθια και Εφές.

Πλέον ο θηριώδης σέντερ αποδεικνύει σε κάθε εμφάνισή του πως δεν ήρθε για τα… τελευταία ένσημα στην Ευρώπη και θα θέλει να οδηγήσει τους Βαυαρούς στην 8άδα ή έστω στα play-in της Euroleague.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ