Ο Αι Βασίλης είχε έρθει τον Οκτώβριο…

Ο Αι Βασίλης είχε έρθει τον Οκτώβριο…

Ο Νάν έκανε το σουτ του Γκριγκόνις σπουδαίο.

Στην πόλη όπου οι τράπουλες και το καζίνο έχουν την τιμητική τους ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ έκανε μπλάκ τζάκ με το τρίποντο του αναγεννημένου εφέτος Μάριους Γκριγκόνις.

Και το έκανε γιατί δεν φοβήθηκε να τραβήξει έξτρα φύλλο ενώ είχε ήδη μοιράσει την τράπουλα και όχι στο Μονακό αλλά πολύ νωρίτερα εκεί στα τέλη του Σεπτέμβρη όπου έχανε με κάτω τα χέρια το σούπερ καπ από τον Ολυμπιακό στη Ρόδο και λίγο μετά στην παράταση τον αγώνα της Ευρωλίγκας στο ΟΑΚΑ.

Έντεκα παίκτες είχαν ήδη έρθει στον Παναθηναϊκό, πολλοί εξ αυτών πρωτοκλασάτοι (Ερνάνγκομεθ, Σλούκας, Παπαπέτρου, Βιλντόζα, Μήτογλου, Λεσόρ) αλλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και ο Κέντρικ Νάν ενημέρωνε (εκεί προς τα μέσα του Οκτώβρη) πως το ΝΒΑ του τελείωσε.

Ο Ολυμπιακός είχε κάνει πίσω (καθώς τον περίμενε μέχρι και το Σεπτέμβριο), η Αρμάνι το συζητούσε, αλλά τα 2.000.000 δολάρια για συμβόλαιο 8 μηνών που του πρόσφερε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν ήταν εύκολο να τα απορρίψει ο Αμερικανός.

Ο Εργκίν Αταμάν παρά το ότι είχε δύο πρωτοκλασάτους γκάρντ (Σλούκας και Βιλντόζα) δεν δίστασε να ζητήσει και το κερασάκι στην τούρτα και ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού του έκανε το χατίρι και τα έφερε έτσι η μοίρα, ώστε στο κορυφαίο παιχνίδι του Νάν σε τέτοιο επίπεδο (απαιτητικό εκτός έδρας παιχνίδι Ευρωλίγκας) ο ισχυρός άνδρας του Τριφυλλιού να βρίσκεται μετά από πολλούς μήνες και πάλι στο γήπεδο στο εξωτερικό και να τον βλέπει από την πρώτη γραμμή.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω ακόμα και με 15 πόντους και μάλιστα κάποια στιγμή είχε 3/15 τρίποντα ! Ομως για αυτό ο Αταμάν ήθελε και έναν και δύο και τρεις γκάρντ εφόσον αυτοί είναι ποιοτικοί. Πρώτα ήρθαν τα δύο τρίποντα του Βιλντόζα να μαζέψουν τη διαφορά, στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ναν με το εκπληκτικό τελευταίο δεκάλεπτο όχι μόνο εκτελεστικά αλλά και οργανωτικά καθώς όταν δεν σκόραρε έβγαζε ασίστ.

Στη συνέχεια ήρθε και το τρίποντο του Σλούκα για την ισοφάριση και ο…λούκουμος (όπως λένε και στο βόλεϊ) από την καλύτερη εσωτερική μεταγραφή τον Μάριους Γκριγκόνις που πέρυσι γνώρισε μέχρι και την απαξίωση (ενώ η αξία του είναι δεδομένη) από ορισμένους και εφέτος δίνει και ο ίδιος τις απαντήσεις του. Ήταν ο πρώτος που βγήκε μετά την (νέα) ήττα από τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα στην πρεμιέρα και είπε έξω από τα δόντια:

«Είναι κουραστικό να χάνεις συνέχεια από τον συγκεκριμένο αντίπαλο… Είμαστε μεν νέα ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες, αλλά δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία». Όλα αυτά τώρα μοιάζουν πολύ μακρινά και ο Παναθηναϊκός στο Μονακό είχε πολλούς Αγιους Βασίληδες με δώρα, όχι μόνο στην ομάδα του, αλλά όταν χρειάστηκε και στον αντίπαλο (η ενέργεια του Οκόνμπο να επιχειρήσει να χάσει τόσο άτσαλα τη βολή, δύσκολα θα χάσει τον τίτλο του χρυσού βατόμουρου της χρονιάς). Και έτσι ετοιμάζεται να κλείσει το (δεν το λες και καλό με το φινάλε της περασμένης σεζόν και το ξεκίνημα της νέας) 2023 με ένα πλατύ χαμόγελο αφήνοντας διάχυτη την αισιοδοξία ότι μπορεί να συνεχιστεί και να μεγαλώσει μέσα στο 2024.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ