H τριπλέτα – φωτιά της Μπασκόνια, το αρνητικό ρεκόρ του Παναθηναϊκού και το… δεδικασμένο του ΟΑΚΑ (vids)

H τριπλέτα – φωτιά της Μπασκόνια, το αρνητικό ρεκόρ του Παναθηναϊκού και το… δεδικασμένο του ΟΑΚΑ (vids)

Οι Χάουαρντ, Μονέκε και ΜακΙντάιερ απειλούν τον Παναθηναϊκό, που έχει να νικήσει στην Ισπανία σχεδόν πέντε χρόνια – Οδηγός για το Τριφύλλι το ματς του ΟΑΚΑ.

Με την ψυχολογία στα ύψη έχει ταξιδέψει στη χώρα των Βάσκων ο Παναθηναϊκός για το αποψινό παιχνίδι με την Μπασκόνια (21:30) για την 18η αγωνιστική της Euroleague.

Μια δύσκολη αποστολή για το Τριφύλλι, που αντιμετωπίζει μια από τις επικίνδυνες ομάδες της Euroleague, σε μια χώρα μάλιστα που ο Παναθηναϊκός έχει να νικήσει σχεδόν χρόνια (17 σερί ήττες)!

«Αρχίζουμε τον δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας στην Ισπανία, με δύο δύσκολα παιχνίδια. Τόσο η Μπασκόνια όσο και η Βαλένθια είναι μόλις μία νίκη πίσω από μας έχοντας κάνει πολύ καλή πορεία στο πρώτο μισό. Ειδικά η Μπασκόνια μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει αλλάξει πολύ και έχει κερδίσει πολλά σημαντικά ματς. Είμαστε σε καλή κατάσταση, παίζουμε καλό μπάσκετ, αλλά πέρα από αυτό θα πρέπει να παίξουμε επιθετικά, δυναμικά και να έχουμε καλή ομαδική άμυνα. Η Μπασκόνια παίζει πολύ γρήγορα, γι’ αυτό θα πρέπει η άμυνά μας στο τρανζίσιον να είναι καλή», ανέφερε ο Τούρκος προπονητής μεταξύ άλλων κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού.

Το 4/5 και το 9/8

Η Μπασκόνια είναι μία από τις ομάδες που θα παλέψουν μέχρι τέλος για την είσοδο στην πρώτη 10άδα (play in) της φετινής Euroleague. Μέχρι τώρα, όμως, οι Βάσκοι είχαν πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και αυτό τους έχει στοιχισει ακριβά. Μετά από 17 παιχνίδια η Μπασκόνια βρίσκεται στις παρυφές της 10άδας, έχοντας ρεκόρ 9/8, ενώ εντός έδρας έχει 4/5. Εχει νικήσει εντός έδρας τις Παρτιζάν (84-83), Μπαρτσελόνα (94-71), Φενερμπαχτσέ (80-79) και Ερυθρό Αστέρα (87-85), ενώ οι υπόλοιπες πέντε νίκες ήταν εκτός έδρας απέναντι σε Αλμπα (91-86), Ολυμπιακό (75-74), Βιλερμπάν (88-81), Βαλένθια (98-84) και Αναντολού Εφές (87-80).

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ στις 27 Οκτωβρίου, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα της Μπασκόνια με 95-81.

Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν οι Ντίνος Μήτογλου και Ματίας Λεσόρ, που είχαν από 23 πόντους. Ο διεθνής φόργουορντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 7/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 3/3 βολές, όπως επίσης 3 ριμπάουντ, όπως επίσης 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. Μια εμφάνιση που του έδωσε 24 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Γάλλος σέντερ από την άλλη πλευρά, είχε 8/16 δίποντα, 7/8 βολές, 14 ριμπάουντ και 1 ασίστ, που του έδωσαν 31 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης της Euroleague.

Οι Χάουαρντ και Μονέκε

Είναι χωρίς αμφιβολία οι δύο πρωταγωνιστές της φετινής Μπασκόνια. Ο λόγος για τους Μάρκους Χάουαρντ και Τσίμα Μονέκε.

Ο πρώτος έχει μέσο όρο μέχρι τώρα 17.9 πόντους, με 45.6% στα δίποντα, 38.3% στα τρίποντα και 82.1% στις βολές, όπως επίσης 1.6 ασίστ και 10.2 στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο δεύτερος έχει 14.8 πόντους, με 57.8% στα δίποντα, 43.2% στα τρίποντα και 74.4% στις βολές, όπως επίσης 6.6 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 19.1 στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Τσίμα Μονέκε αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην φροντλάιν του Παναθηναϊκού, με τον άσο της Μπασκόνια να είναι μέσα στους πέντε καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης.

Κομβικός στο παιχνίδι της Μπασκόνια είναι επίσης ο Μίλερ ΜακΙντάιερ, ο οποίος είναι ο τρίτος στη σχετική λίστα των ασίστ, πίσω από Καμπάτσο και Μπράουν, έχοντας μέσο όρο 6.0 τελικές πάσες ανά παιχνίδι.

Μπασκόνια Vs Παναθηναϊκός

Οι Βάσκοι φέτος πετυχαίνουν 82.1 πόντους μέσο όρο ανά παιχνίδι και δέχονται 82.6, ενώ ο Παναθηναϊκός βάζει 82.1 και δέχεται 79.5.

Αυτή θα είναι η 34η φορά που θα κοντραριστούν οι δύο ομάδες, με το h2h να είναι στο 17-16 υπέρ του Τριφυλλιού.

Στο παιχνίδι της περσινής περιόδου η Μπασκόνια επικράτησε με 95-90. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μάρκους Χάουαρντ με 24 πόντους, ενώ από τον Παναθηναϊκό 19 ειχε ο Ντέρικ Γουίλιαμς, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στο ρόστερ του Τριφυλλιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ