Γουέιντ Μπόλντγουιν: Το «παιδί» του Μπλατ μεγάλωσε και διαπρέπει στη Euroleague (pics, vids)

Γουέιντ Μπόλντγουιν: Το «παιδί» του Μπλατ μεγάλωσε και διαπρέπει στη Euroleague (pics, vids)

Ο Γουέιντ Μπόλντγουιν, η εμφανισάρα με τον Παναθηναϊκό, το MVP και μια σεζόν... εκτόξευσης - Το παιδί που «ανακάλυψε» ο Ντέιβιντ Μπλατ ωρίμασε και κάνει... θραύση στη Euroleague...

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη επί του Παναθηναϊκού την περασμένη αγωνιστική στο Βελιγράδι με 90-75 και βρίσκεται στη 7η θέση και αρκετά κοντά στην πρώτη εξάδα με ρεκόρ 13-10.

Η ομάδα του λαού πραγματοποίησε μια ακόμη μεγάλη εμφάνιση κόντρα στο τριφύλλι και παρότι παίζει χωρίς έδρα ουσιαστικά είναι για τα καλά στο «κόλπο» των play off, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Λορέντζο Μπράουν και Γουέιντ Μπόλντγουιν.

Διαβάστε επίσης: Μια βουτιά στα πιο βαθιά νερά…

Ο δεύτερος μάλιστα έκανε… όργια και «καθάρισε» το ματς, ενώ αναδείχτηκε και MVP της αγωνιστικής στη Euroleague, έχοντας σε ακόμη ένα παιχνίδι τη φετινή σεζόν εντυπωσιακούς αριθμούς.

Συγκεκριμένα, ο Μπόντγουιν είχε 22 πόντους και 8 ασίστ και ήταν πολύ ουσιαστικός και εύστοχος (6/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 4/4 βολές), ενώ πρόσθεσε στη στατιστική του 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, αλλά και επτά κερδισμένα φάουλ σε 30’40» χρόνο συμμετοχής.

Συνολικά άθροισε 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και βραβεύθηκε για δεύτερη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ως ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής. Γενικότερα, διανύει μια σεζόν… εκτόξευσης, αφού έχει την εμπιστοσύνη του Όντεντ Κάτας και των συμπαικτών του και έχει άκρως εντυπωσιακούς αριθμούς.

Σε συνολικά 16 παιχνίδια φέτος στη Euroleague έχει 15,7 πόντους, 5 ασίστ, 2,4 ριμπάουντ, 1,1 κλέψιμο και 16,6 στο σύστημα αξιολόγησης. Είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους καλύτερους παίκτες στη φετινή Euroleague, ενώ έχει 14 από τα 16 ματς με διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ και ο απίστευτος περσινός δεύτερος γύρος

Ο Μπόλντγουιν είναι ένας πολύ ιδιαίτερος παίκτης και χαρακτήρας, που έχει «ανακαλύψει» ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και τον Κλίβελαντ Καβαλίερς, έφερε τον Αμερικανό άσημο τότε γκαρντ στην Ελλάδα και τους Πειραιώτες τη σεζόν 2019-20.

Ο Μπόλντγουιν δεν ήταν στο επίπεδο που βρίσκεται τώρα, είχε αρκετά θέματα να λύσει τόσο στο παιχνίδι του όσο και στον χαρακτήρα του. Στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού τότε ήταν κάτι σαν… μαύρο πρόβατο, δεν είχε επαφές πολλές με τους συμπαίκτες του και γενικά είχε προβλήματα νοοτροπίας, όπως έχουν αποκαλύψει οι ίδιοι οι συμπαίκτες του τότε (πχ Μπράντον Πολ).

Εκείνη η χρονιά του ήταν η ρούκι του στη Euroleague, με τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να κριθεί ως πετυχημένη, είναι μια από τις αιτίες που υπήρχε θέμα στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια, ενώ μετά την αποχώρηση του Μπλατ, το καλοκαίρι αποχώρησε και εκείνος. Επόμενη ομάδα του ήταν η Μπάγερν που έκανε μια αρκετά καλή σεζόν και κυρίως εξελίχθηκε σαν παίκτης και χαρακτήρας.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι τον βοήθησε πολύ να βελτιωθεί, ενώ το καλοκαίρι του 2021 πήρε μεταγραφή στην Μπασκόνια. Το διάστημα αυτό των τριών χρόνων έχει ένα κοινό στοιχείο και αυτό είναι ότι δεν έμεινε πάνω από έναν χρόνο πουθενά με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Παρόλα αυτά, ο Ντέιβιντ Μπλατ πάλι έδωσε τη λύση για εκείνον. Ανέλαβε ρόλο συμβούλου στη Μακάμπι ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού και μια από τις πρώτες κινήσεις που έκανε ήταν να προτείνει τον Μπόλντγουιν στην ομάδα του λαού.

Η Μακάμπι τον άκουσε, τον απέκτησε ως ελεύθερο και από το καλοκαίρι του 2022 είναι εκεί και δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Η ασφάλεια του Μπλατ τον βοήθησε να εγκλιματιστεί γρήγορα και κυρίως να μην θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη τον προηγούμενων ετών. Στο πλευρό του είχε έναν παίκτη που «κούμπωσαν» μαζί ιδανικά, τον Λορέντζο Μπράουν και από πέρσι, στο δεύτερο μισό της σεζόν, «εκτοξεύτηκε» και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους γκαρντ της Euroleague.

Πέρσι αναδείχτηκε MVP τον Μάρτιο με 18 πόντους μέσο όρο, ενώ στο δεύτερο γύρο είχε μόνο ματς με διψήφιο αριθμό πόντων. Μάλιστα, πρόσφατα ανανέωσε και το συμβόλαιο του μέχρι το 2025 με τη Μακάμπι, με υψηλότερες απολαβές και φαίνεται να έχει βρει το… σπίτι του. Η συμπεριφορά του είναι ιδανική, ο Κάτας ξέρει να τον διαχειριστεί και παρότι έχει φύγει από τη θέση του ο Μπλατ, ο Μπόλντγουιν συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να έχει… υψηλές πτήσεις, κάνοντας θραύση τη φετινή χρονιά…

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ