Ο Κάνααν και οι ξένοι που θα έχει ο Ολυμπιακός την επόμενη σεζόν

Ο Κάνααν και οι ξένοι που θα έχει ο Ολυμπιακός την επόμενη σεζόν

Ο Άλεκ Πίτερς ανανέωσε, ο Αϊζάια Κάνααν είναι αυτός που παίρνει σειρά και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μπροστά του μια δύσκολη εξίσωση.

Μπορεί όλοι να έχουν το βλέμμα τους στις αναμετρήσεις της Εθνικής ομάδας κόντρα σε Τσεχία και Ολλανδία, όμως ο Ολυμπιακός προχώρησε σε μία κίνηση με γνώμονα το παρόν, αλλά και το μέλλον του συλλόγου. Οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν την παραμονή του Άλεκ Πίτερς για δύο ακόμη χρόνια και ολοκλήρωσαν τη μία από τις δύο κινήσεις που έπρεπε να κάνουν τη φετινή σεζόν.

Η δεύτερη δεν είναι άλλη από την ανανέωση του συμβολαίου του Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, όμως ο Ολυμπιακός έχει μπει σε διαδικασία συζητήσεων και με εκείνον προκειμένου να υπογράψει κι αυτός την παραμονή του στους Πειραιώτες.

Ο Αμερικανός γκαρντ είναι μαζί με τον Πίτερς οι πρώτοι σκόρερ του Ολυμπιακού, έχουν κάνει εντυπωσιακό step up και δικαιώνουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα για την επιμονή του και την υπομονή του. Ο Έλληνας τεχνικός επιθυμεί την παραμονή και των δύο και αν και εφόσον τα βρουν ο Κάνααν με τον Ολυμπιακό τότε, οι ερυθρόλευκοι θα έχουν ένα σχεδόν έτοιμο ρόστερ για τη νέα σεζόν.

Τι γίνεται με τους ξένους

Ο Ολυμπιακός μετά και από την ανανέωση του Πίτερς έχουν «δεμένους» με συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά τους Μουσταφά Φαλ, Φίλιπ Πετρούσεφ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μόουζες Ράιτ, Άλεξ Πίτερς, Ίγκνας Μπραζντέικις, Σακίλ ΜακΚίσικ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, περιμένει τον Κάνααν και λογικά θα αποδεσμεύσει τον Λουκ Σίκμα, ο οποίος υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι για 1+1 χρόνια με την οψιόν να την έχει ομάδα, που δύσκολα θα την ενεργοποιήσει.

Από εκεί και πέρα, λοιπόν, αν ο Κάνααν παραμείνει για τουλάχιστον έναν χρόνο ο Μπαρτζώκας θα έχει στο ρόστερ του 9 ξένους, αριθμός που είναι φυσικά πολύ μεγάλος, μιας και στην Basket League επιτρέπονται 6+1 δηλωμένοι. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει δύο να είναι εκτός ελληνικών διοργανώσεων.

Το πλάνο και ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν είναι μακρινό μεν, όμως ο Ολυμπιακός δεδομένα θα έχει 8 με συμβόλαιο και αν ανανεώσει ο Κάνααν 9, κάτι που σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να «κοπεί» κάποιος. Κάτι που βέβαια φαντάζει δύσκολο με βάση και τα λεγόμενα του ίδιου του Μπαρτζώκα τη φετινή σεζόν. Ο Έλληνας τεχνικός δεν «πουλάει» τους παίκτες του, όλοι είναι απαραίτητοι έτσι κι αλλιώς, ενώ και από τους Έλληνες όλοι έχουν συμβόλαιο στο λιμάνι πλην του Λούντζη, που είναι άγνωστο, αν οι δύο πλευρές θα συζητήσουν την ανανέωση του για μετά το καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ