Το καλοκαίρι του Μάικ Τζέημς και του Αϊζάια Κάνααν

Το καλοκαίρι του Μάικ Τζέημς και του Αϊζάια Κάνααν

Μάικ Τζέημς και Αϊζάια Κάνααν μένουν ελεύθεροι. Και το μεγάλο παζάρι της Euroleague, άρχισε

Από την Σερβία με αγάπη το ρεπορτάζ για τον Αϊζάια Κάνααν και την Παρτιζάν. Τον θέλει σαν τρελός λέει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον «μπόμπερ» του Ολυμπιακού. Και πολύ καλά κάνει, διότι ο Αμερικανός κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στους πιο «επιδραστικούς» γκαρντ της Euroleague.

Από παίκτης του EuroCup με την Ούνιξ ο 32χρονος άσος έχει εξελιχθεί σε έναν πραγματικό πρωταγωνιστή της κορυφαίας διοργάνωσης. Και μάλιστα όχι όπου και όπου αλλά σε ένα σούπερ απαιτητικό πρόγραμμα όπως αυτό των Ερυθρόλευκων του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Διαβάστε επίσης: ΔΕΑΒ: «Στον εισαγγελέα απειλητικές αναρτήσεις κατά του παρατηρητή στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός»

Φέτος μάλιστα έχει φτάσει να βάζει 12,7 πόντους ανά παιχνίδι παίζοντας 24,5 λεπτά και εκτελώντας με το απίθανο 46,6 έξω από τη γραμμή των τριών πόντων. Πως λοιπόν να μην περιμένουν στη γωνία για χάρη του και η Παρτιζάν και η Εφές και όποιος άλλος θελήσει να βρει έναν τόσο αξιόπιστο σκόρερ.

Ουσιαστικά είναι ο 2ος καλύτερος γκαρντ με αυτά τα χαρακτηριστικά (περισσότερο σκόρερ, λιγότερο δημιουργός) που θα βγει στην αγορά το καλοκαίρι, αν φυσικά ο Ολυμπιακός δεν του ανανεώσει νωρίτερα το συμβόλαιο όπως συνηθίζει να κάνει σχεδόν με όλους τους πρωταγωνιστές του (τελευταίο παράδειγμα ο Άλεκ Πίτερς). Ποιος είναι ο πρώτος;

Μα φυσικά ο Μάικ Τζέημς. Το αστέρι της Μονακό που παραμένει ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (19,4π ανά ματς). Και ο Τζέημς δεν είναι ότι βάζει μόνο: Έχει 5,3 ασίστ και 4,3 ριμπάουντ παίζοντας παραπάνω από 31 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Τι και αν το καλοκαίρι θα είναι 34; Παραμένει μάλλον ο καλύτερος της Ευρώπης με αυτό το πακέτο ικανοτήτων.

Για την ιστορία; Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι προσπάθησε να τους έχει και τους δύο στο ρόστερ του. Και τον Κάνααν που είχε συμβόλαιο και τον Μάικ Τζέημς που ήθελε να φύγει από τη Μονακό αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Τον ήθελε αντί του Κώστα Σλούκα ο Γιώργος Μπαρτζώκας και το ρεπορτάζ του Αυγούστου μιλούσε ως και για προφορική συμφωνία. Θα ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα μια τέτοια συνύπαρξη. Να μπαίνει ο ένας, να βγαίνει ο άλλος!

Θα ήταν όμως ή μήπως θα… είναι; Διότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε πολύ εύκολα την ίδια σκέψη να την κρατήσει και για το καλοκαίρι που έρχεται. Να διατηρήσει τον Κάνααν στο ρόστερ του, που φαντάζει πιθανό. Και να δοκιμάσει να αποκτήσει και τον Τζέημς που πάντως λογικά θα πέσει πάνω του όλη η Ευρώπη. Βρες μπας και…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ