Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Οι πιο φορμαρισμένοι της Euroleague (pic, vids)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Οι πιο φορμαρισμένοι της Euroleague (pic, vids)

Στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της Euroleague Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δείχνουν την ποιότητά τους στο παρκέ και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν,

Σιγά-σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία της Euroleague, αφού απομένουν πια μόλις έξι αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Έξι αγωνιστικές για να μάθουμε ποιες ομάδες θα βρεθούν στην πρώτη εξάδα παίρνοντας απευθείας την πρόκριση για τα πλέι-οφ, αλλά και τις άλλες τέσσερις που θα παλέψουν για δύο θέσεις στο πλέι ιν που κάνει… πρεμιέρα φέτος στη λίγκα.

Οι ελληνικοί σύλλογοι έχουν την… τιμητική τους αφού τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός κρατούν την τύχη στα χέρια τους για να κυνηγήσουν ακόμα και το πλεονέκτημα έδρας. Είναι δεδομένο πως δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι. Ενδεικτικό είναι πως στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της διοργάνωσης έχουν κάνει ορισμένες εμφανίσεις-δηλώσεις που «βροντοφωνάζουν» παρών. Με τους αριθμούς να το επιβεβαιώνουν.

Ο… πρώτος Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στα τελευταία οκτώ παιχνίδια έχει κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις. Στο διάστημα αυτό μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει την καλύτερη άμυνα στη Euroleague ανά 100 κατοχές και μαζί το καλύτερο Net Rating (η διαφορά ανάμεσα σε επίθεση και άμυνα ανά 100 κατοχές), της τάξεως του +10,9! Μάλιστα το σύνολο του Εργκίν Αταμάν μετρά έξι νίκες (Μονακό, Παρτίζαν, Αρμάνι, Φενέρ, Ρεάλ, Βιλερμπάν) και δύο ήττες (Μακάμπι, Ζάλγκιρις).

Κορυφαία του στιγμή φυσικά το μεγάλο διπλό την Ισπανία και τη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ, ένα αποτέλεσμα που έδωσε ώθηση στην ομάδα και αυτήν την στιγμή την κρατά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 18-10, κάνοντάς τον από τα φαβορί για το πλεονέκτημα έδρας. Πλέον μένει να το επιβεβαιώσει στα εναπωμείναντα έξι παιχνίδια με Ολυμπιακό, Ερυθρό Αστέρα, Μπαρτσελόνα, Βίρτους, Μπάγερν και Άλμπα.

Το σερί που χτίζει ο Ολυμπιακός και η… δεύτερη θέση

Στο ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός δεν πάει… πίσω. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχουν βρει τον ρυθμό τους, παρά τους πολλούς και συνεχόμενους τραυματισμούς, και μετρούν πέντε σερί νικηφόρα αποτελέσματα. Συνολικά, κι εκείνοι, έχουν έξι νίκες (Μακάμπι, Άλμπα, Μπάγερν, Βαλένθια, Ζάλγκιρις, Βίρτους) και δύο ήττες (Μπασκόνια, Ρεάλ). Πλέον είναι στην πέμπτη θέση με ρεκόρ 17-11, μόλις μία νίκη απόσταση από την τετράδα που δίνει το πολυπόθητο πλεονέκτημα.

Τώρα, απομένουν έξι αγώνες με Παναθηναϊκό, Έφες, Βιλερμπάν, Παρτίζαν, Ερυθρό Αστέρα, Φενέρ, για να δείξει πως αξίζει να βρίσκεται εκεί και με βάση τους αριθμούς μπορεί να τα καταφέρει. Στα τελευταία οκτώ παιχνίδια οι Ερυθρόλευκοι έχουν την τέταρτη καλύτερη επίθεση και την πέμπτη καλύτερη άμυνα. Μαλιστα έχουν το δεύτερο καλύτερο Net Rating, πίσω μόνο από τον Παναθηναϊκό, με +9,7.

Οι ανεβασμένες Έφες, Μονακό και η… προβληματική Ρεάλ

Παρακολουθώντας, επίσης, τα οκτώ τελευταία ματς βλέπουμε ότι τόσο η Αναντολού Έφες, όσο και η Μονακό είναι σε μια συνεχή ανοδική πορεία. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς μετρά επτά σερί νίκες έχοντας σε εκείνο το διάστημα τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στη Euroleague και το τέταρτο καλύτερο Net Rating με +9,5. Σε παρόμοια κατάσταση και οι Τούρκοι που έχουν πάρει τα πέντε από τα τελευταία οκτώ, έχοντας την καλύτερη επίθεση και τρίτο Net Rating με +9,6, απέχοντας μόλις μία νίκη από το πλέι ιν.

Στον αντίποδα η Ρεάλ Μαδρίτης έχει προβληματίσει αρκετά με τις εμφανίσεις της, καταφέρνοντας πάντως να διατηρεί τις αποστάσεις της από τη δεύτερη θέση έχοντας ρεκόρ 22-6. Ενδεικτικά όμως στα οκτώ τελευταία παιχνίδια οι αριθμοί της έχουν κατρακυλήσει. Σε εκείνο το διάστημα διαθέτει τη 15η χειρότερη άμυνα στη λίγκα και παράλληλα το 14ο χειρότερο Net Rating με το ιδιαίτερα κακό -4,5.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ