Παναθηναϊκός : « Χτίζουμε ψυχολογία σαν ομάδα, έτοιμος να βγει μπροστά ο Ντένμον», δήλωσε ο Ρίβερς

Παναθηναϊκός : « Χτίζουμε ψυχολογία σαν ομάδα, έτοιμος να βγει μπροστά ο Ντένμον», δήλωσε ο Ρίβερς

Ο Κέι Σι Ρίβερς εκθείασε τον Μάρκους Ντένμον για την εξαιρετική του εμφάνιση και παράλληλα τόνισε πως ο Παναθηναϊκός «ανεβαίνει» σιγά σιγά.

Μπορεί στο χθεσινό αγώνα η εμφάνιση του Κέι Σι Ρίβερς (5π., 4 ριμπ.) να πέρασε απαρατήρητη, όμως αυτό δεν απέτρεψε τον Παναθηναϊκό από το να πετύχει 93 πόντους με 17/27 τρίποντα. Σύμφωνα με τον Αμερικανό γκαρντ, η ομάδα του και κυρίως ο Μάρκους Ντένμον (7/9 τρίποντα) βρήκαν γρήγορα ρυθμό και σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα (65 πόντοι παθητικό) ήταν τα «κλειδιά» της νίκης κόντρα στη Χίμκι.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 29χρονος γκαρντ στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός κράτησε τη Χίμκι των 80 πόντων κατά μέσο όρο στους μόλις 65: «Κρατήσαμε και επαναλάβαμε την άμυνα που παίξαμε απέναντι στον Ολυμπιακό. Η άμυνα κάνει πάντα τη διαφορά και διευκολύνει το έργο τον ομάδων προς τη νίκη. Σε δύο διαδοχικά παιχνίδια στην Euroleague η άμυνα μας ήταν στιβαρή και ενωμένη χωρίς πολλά κενά διαστήματα. Σε αυτήν βασιστήκαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα με την Χίμκι και δικαιωθήκαμε κρατώντας χαμηλά μία ομάδα με έφεση στο σκοράρισμα, που αν βρει ρυθμό μπορεί να σε »σκοτώσει»».

Για τα 17/27 τρίποντα των «πρασίνων»: «Βρήκαμε ρυθμό από τα 6.75 νωρίς και όπως αποδείχθηκε απόψε ήταν η βραδιά μας. Ο Ντένμον άφησε το σημάδι του με 7/9 τρίποντα και είμαι χαρούμενος γι` αυτόν, καθώς δουλεύει πολύ για να βρει ρυθμό και να βοηθήσει. Σίγουρα η ψυχολογία του είναι πολύ καλύτερη μετά την απόδοση του στο παιχνίδι με την Χίμκι. Συνολικά, πάντως, είχαμε δημιουργία στο παιχνίδι, κυκλοφορήσαμε σωστά την μπάλα, βρήκαμε τα μακρινά σουτ και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στα επόμενα παιχνίδια. ΄΄Χτίζουμε΄΄ ψυχολογία σαν ομάδα και αυτό νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό».

Για την εξαιρετική εμφάνιση του Μάρκους Ντένμον (24 π. 7/9 τρίπ): «Είμαστε ομάδα. Έχουμε μεγάλους σουτέρ και παίκτες και δεν βασιζόμαστε σε ένα μόνο παίκτη. Ωστόσο, απόψε ήταν η βραδιά του. Μέχρι τώρα προσπαθούσε για το καλύτερο και δεν του έβγαινε, αλλά μετά την αποψινή του εμφάνιση απέδειξε ότι είναι έτοιμος να βγει μπροστά και να κάνει ό,τι χρειάζεται για να γίνει χαρούμενος ο ίδιος και όλος ο Παναθηναϊκός».

Για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Εφές (16/11 19:30): «Θα προσπαθήσουμε. Μας χωρίζουν 48 ώρες και δεν θα έχουμε την πολυτέλεια της άνετης προετοιμασίας, αλλά είμαι αισιόδοξος. Θα πρέπει να είμαστε επιθετικοί, πνευματικά προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι για το δεύτερο μας ευρωπαϊκό ΄΄διπλό΄΄, μετά τον Ολυμπιακό. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ