Το «deja vu» της Μακάμπι για τον Παναθηναϊκό και η «στοιχειωμένη» πρόκριση στο Final Four (pics, vids)

Το «deja vu» της Μακάμπι για τον Παναθηναϊκό και η «στοιχειωμένη» πρόκριση στο Final Four (pics, vids)

Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι θα τεθούν αντιμέτωποι σε μια σειρά που αποτελεί το remake των playoffs toυ 2012, όταν και κατά «διαβολική» σύμπτωση οι «πράσινοι» πήγαν για τελευταία φορά.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στα playoffs της Euroleague στο ΟΑΚΑ (23/4 20.30) στην επανάληψη του ζευγαριού του 2012, ακριβώς δηλαδή 12 ολόκληρα χρόνια μετά.

Κατά «διαβολική» σύμπτωση το 2012 στην Κωνσταντινούπολη ήταν και το τελευταίο Final Four, στο οποίο πήγαν οι «πράσινοι», περνώντας το εμπόδιο των Ισραηλινών.

Διαβάστε επίσης: Το σόου του Παπακανέλλου, ο «all around» Κωστούλας και το… ταξίδι του Κουτσίδη (vids)

Τα playoffs της σεζόν 2011-12

Ήταν η τελευταία  χρονιά στον πάγκο των «πρασίνων» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος είχε ένα ρόστερ γεμάτο ταλέντο να διαχειριστεί με τους Νικ Καλάθη,  Σαρούνας Γιασικεβίτσιους,  Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Μάικ Μπατίστ. Τότε κατάφερε να πρωταγωνιστήσει για μία ακόμα φορά, βρίσκοντας στον δρόμο προς το Final Four, περνώντας το εμπόδιο της Μακάμπι των Ντέιβιντ Μπλατ, Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και Θοδωρή Παπαλουκά( 3-2 στις νίκες).

Στο πρώτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε άνετα της «ομάδας του Λαού» στο ΟΑΚΑ με 93-73, έχοντας και το πλεονέκτημα της έδρας ,με κορυφαίο παίκτη του τον Δημήτρη Διαμαντίδη που είχε 15 πόντους, ενώ οι Ισραηλινοί είχαν πρώτο σκόρερ το Σμιθ με 17.

Στο δεύτερο παιχνίδι οι Ισραηλινοί έσπασαν την έδρα του Παναθηναϊκού επικρατώντας με 94-92 με τον Ντέιβιντ Μπλου να παίρνει το παιχνίδι με ένα τρίποντο στο τέλος του παιχνιδιού. Τη νίκη σφράγισε ο Κιθ Λάνγκφορντ με μία βολή στο τέλος.

Στο Ισραήλ, η Μακάμπι πήρε μία ακόμη νίκη  στις λεπτομέρειες με σκορ 65-62, ωστόσο το «τριφύλλι» δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και πέρασε από το Τελ Αβίβμε 78-69, στέλνοντας έτσι τη σειρά στο πέμπτο ματς και κάνοντας break στο break tης Μακάμπι σε μία έδρα που δεν περνούσες εύκολα και ήταν «κολαστήριο» πραγματικό.

Στο ΟΑΚΑ για μία ακόμη φορά ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι το οποίο όμως βρήκε νικητές του «πράσινους» που υπέταξαν τους αντιπάλους με τη διαφορά κυριολεκτικά να είναι στον πόντο και το σκορ στο 86-85, έπειτα από εύστοχη βολή του Διαμαντίδη στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα.
Σε αυτό το ματς έχει μείνει στην ιστορία το ποδοσφαιρικό σουτ του Μπατίστ, ο οποίος τελειώνει το παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια και μόλις αντιλαμβάνεται πως αυτό έχει λήξει, την κλωτσά με όλη του τη δύναμη.

Λίγες ώρες απέμειναν για το τζάμπολ της σειράς και μένει να μάθουμε αν ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να υπερκεράσει το εμπόδιο της Μακάμπι ξανά, 12 χρόνια μετά για να βρεθεί στο Final Four του Βερολίνου, όπως τότε βρέθηκε σε αυτό της Κωνσταντινούπολης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ