Η ισπανική «ταυρομαχία» με φόντο μια θέση στο Final Four του Βερολίνου (vids)

Η ισπανική «ταυρομαχία» με φόντο μια θέση στο Final Four του Βερολίνου (vids)

Το δεύτερο ζευγάρι που κάνει πρεμιέρα απόψε για τα playoffs της Euroleague είναι ο ισπανικός εμφύλιος ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπασκόνια.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπασκόνια λοιπόν στο δεύτερο ζευγάρι που κάνει πρεμιέρα απόψε( 23/4, 22.00) στα playoffs της Euroleague στο Wizink Center με τη Μπασκόνια να έχει μια μεγάλη απουσία αυτή του Τσίμα Μονέκε που δεν θα μπορέσει να είναι παρόν στα πρώτα δύο ματς της σειράς.

Η «Βασίλισσα» θα παραταχθεί πλήρης έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή της θα προσπαθήσει να απλοποιήσει τη σειρά, όσο το δυνατόν περισσότερο για εκείνη. Κανείς προφανώς δεν θα ήθελε μια σειρά σαν την περυσινή με την Παρτιζάν και την πραγματική «σκυλομαχία» που έγινε έναν χρόνο πριν.

Με τη Ρεάλ βέβαια να κάνει το μεγαλύτερο «ριφιφί» στην ιστορία της Euroleague, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που γυρίζει από το εις βάρος της 2-0. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε να πάρει και το τρόπαιο απέναντι στον Ολυμπιακό.

Βίοι αντίθετοι για της δύο ομάδες

Περίπατο έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης στη regular season της EuroLeague, καθώς είχε πάρει πολύ μεγάλο προβάδισμα για την πρώτη θέση από τον πρώτο κιόλας γύρο, έχοντας ρεκόρ τελικά  27-7.

Είναι χαρακτηριστικό ότι γνώρισε τις 3 από τις συνολικά 7 ήττες της στα 7 τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου, με την τελευταία να προκαλείται από την Μπασκόνια πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Είναι ενδεικτικό πως οι «μερένχες» έχουν ήδη δώσει φέτος 70 παιχνίδια και αν φτάσει ως το τέλος του δρόμου σε EuroLeague και ACB μπορεί να ξεπεράσουν τα 90.

Ο Τσους Ματέο τόνισε στις δηλώσεις του ότι η Μπασκόνια είναι η πιο δύσκολη αντίπαλος που θα μπορούσε να τύχει στη Ρεάλ, θέλοντας να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του. Αν η Ρεάλ προκριθεί στο Final Four του Βερολίνου, η οποία στοχεύει στην τρίτη διαδοχική παρουσία της στο Final Four και την 8η από το 2013 και μετά.

Η Μπασκόνια από την άλλη χρειάστηκε τη νεοσύστατη διαδικασία του play-in tournament για να προκριθούν στα playoffs της Euroleague για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2018-19. Οι Βάσκοι πήραν την 8η θέση στη Regular Season, για την οποία, μάλιστα, σημαντικό ρόλο έπαιξε το διπλό επί της Ρεάλ Μαδρίτης στις αρχές Απριλίου.

Και μπορεί να έχασαν από την Μακάμπι στο Βελιγράδι με 113-85, αλλά εκμεταλλεύτηκαν την δεύτερη ευκαιρία και νίκησαν εντός έδρας τη Βίρτους Μπολόνια με 89-77, έχοντας σε τρομερή μέρα τον Χάουαρντ που πέτυχε 28 πόντους.

Από τη Μπασκόνια μόνο δύο παίκτες έχουν εμπειρία από τα playoffs και αυτοί είναι ο Ντάνι Ντίεθ και ο Τσίμα Μονέκε, άρα όπως είναι λογικό δεν έχουν ιδιαίτερη εμπειρία από αυτή τη διαδικασία σε αντίθεση με την αντίπαλό της που πραγματικά είναι μπαρουτοκαπνισμένοι σε αυτές τις οριακές καταστάσεις.

Ο Μονέκε, μάλιστα δεν θα είναι στη διάθεση του Μαυροβούνιου κόουτς στα δύο πρώτα ματς της σειράς, καθώς είχε τραυματιστεί στον πρώτο αγώνα του  play-in και δεν έπαιξε στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας του, κόντρα σε Βίρτους και Μάλαγα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ