Ολυμπιακός : Ερυθρόλευκη τρίποντη μεταμόρφωση

Ολυμπιακός : Ερυθρόλευκη τρίποντη μεταμόρφωση

Ο Ολυμπιακός έχει γίνει ουσιαστικότερος από τα 6,75μ στα τρία τελευταία ματς της Ευρωλίγκας, γεγονός που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στις επιτυχίες.

Το δόγμα του Γιάννη Σφαιρόπουλου από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού, ήταν πως η νίκη δίνει σκορ, αλλά η άμυνα φέρνει τα αποτελέσματα. Βέβαια οι πόντοι και η επίθεση είναι ο λόγος για να μπορέσει μία ομάδα να κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα, αφού εάν δεν μπει η μπάλα μέσα στο καλάθι, τότε τα πράγματα σίγουρα είναι δύσκολα για κάθε ομάδα. Δεν φτάνει η αμυνα. Πρέπει και να επιτεθείς.

Όπως τονίζουν αρκετοί προπονητές, το περιφερειακό σουτ μπορεί να κάνει πιο εύκολη της ζωής μίας ομάδας στην επίθεση.

Ο λόγος είναι απλός, αφού κατ’ αυτό τον τρόπο, αναγκάζονται οι αντίπαλες άμυνες να «ανοίγουν» και να δημιουργούνται χώροι για διεισδύσεις και για παιχνίδι στο ποστ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν στις πρώτες έξι αγωνιστικές της Ευρωλίγκας, πραγματοποίησε μία αξιόλογη εμφάνιση (με την Κίμκι στο Φάληρο), ενώ παρουσίασε κακή εικόνα στα υπόλοιπα έξι. Ο λόγος ήταν απλός. Οι Ερυθρόλευκοι επέμεναν από την περιφέρεια, με την αστοχία πάντως να τους πειράζει και τον εγκέφαλο.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε 129 προσπάθειές τους σε αυτά τα έξι ματς, ευστόχησαν μόνο σε 34 σουτ, που αλλιώς μεταφράζεται στο χαμηλότατο 26,3% από τα 6,75μ.

 ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΞΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

Vs Μπασκόνια 6/26 τρίποντα

Vs Μάλαγα 7/20 τρίποντα

Vs Μακάμπι 7/28 τρίποντα

Vs Κίμκι 6/17 τρίποντα

Vs Μπαρτσελόνα 2/15 τρίποντα

Vs Παναθηναϊκός 6/23 τρίποντα

Συνολικά  34/129  ήτοι 26,3%

Το σουτ βέβαια λένε οι ειδικοί πως εκτός από την θέση των ποδιών και τη μηχανική στον καρπό, είναι και η διάθεση και η ψυχολογία. Όσο καλά νιώθει ο παίκτης, η αυτοπεποίθησή του μεγαλώνει και παράλληλα μπορεί να εκτελέσει ακόμα καλύτερα.

 Έτσι και στην περίπτωση των Ερυθρόλευκων. Τα άσχημα αποτελέσματα έφεραν πείσμα και όρεξη για απαντήσεις. Γεγονός που έφερε αυτόματη αντίδραση και τρεις σερί νίκες στην Ευρωλίγκα και με καλό μπάσκετ.

 Ο Ολυμπιακός κατέκτησε δύο εκτός έδρας νίκες (Φενέρμπαχτσε και Αρμάνι) και μία εντός (Ερυθρός Αστέρας), έχοντας το εντυπωσιακό 27/63 τρίποντα. Σε τρία παιχνίδια δηλαδή δεν έπεσαν κατά πολύ από το αναμενόμενο μέσο όρο τους στα σουτ που επιχείρησαν, όμως ήταν σαφώς ανώτεροι αφού περίπου στις μισές προσπάθειές τους, έχουν μόλις 7 λιγότερα τρίποντα. Με άλλα λόγια έχουν την πιθανότητα, στο ματς με την Βαλένθια να φτάσουν ή και να προσπεράσουν τα εύστοχα τρίποντά τους στα πρώτα έξι ματς, έχοντας αγωνιστεί σε μόλις τέσσερα παιχνίδια.

 ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Vs Φενέρμπαχτσε 10/25 τρίποντα

Vs Ερυθρός Αστέρας 9/21 τρίποντα

Vs Αρμάνι Μιλάνο 8/17 τρίποντα

Συνολικά 27/63 ήτοι 42,8%

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ