Ολυμπιακός vs Γκραν Κανάρια: Όσα πρέπει να προσέξει η ομάδα του Μπλατ

Ολυμπιακός vs Γκραν Κανάρια: Όσα πρέπει να προσέξει η ομάδα του Μπλατ

Ανάλυση του αποψινού αντιπάλου του Ολυμπιακού. Το εύκολο έργο που έχουν οι ερυθρόλευκοι απέναντι στην Ισπανική ομάδα αρκεί να κάνουν τα βασικά.

Μετά την σπουδαία επικράτηση απέναντι στην Barcelona, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο φιλόξενο Σ.Ε.Φ. για να συνεχίσει τον αδιάκοπο αγώνα του κόντρα στους Ισπανούς. Αντίπαλος του αυτή την φορά η μαχητική Gran Canaria, η οποία αφήνει τις πανέμορφες νήσους της ακούραστης λιακάδας και των χειμερινών σέρφερ, για να ταξιδέψει μέχρι την βροχερή Αθήνα. Στην θέση τους δεν θα είχα πραγματικά καμία όρεξη. Θα μου πείτε είναι υποχρεωτικό. Θα συμφωνήσω.

Σαφώς η αποστολή είναι πιο εύκολη για τους γηπεδούχους. Μπορεί το καινούριο format της Ευρωλίγκας να μας έχει διδάξει πως ουσιαστικά δεν υπάρχει βατός αντίπαλος – καθώς υπεισέρχονται παράγοντες που μέχρι πρότινος δεν διαδραμάτιζαν τόσο σημαίνονται ρόλο, όπως η κούραση ή τα συνεχόμενα ταξίδια – όμως κακά τα ψέματα, η αγωνιστική υπεροχή των Ερυθρολεύκων δεν προσφέρει περιθώριο για δεύτερες σκέψεις.

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης εξαρτάται αποκλειστικά από τις ορέξεις τους – με στοιχειώδη συγκέντρωση και σοβαρότητα, δεν πρόκειται να δυσκολευτούν καθόλου.

Η Gran Canaria αντιπροσωπεύει μια κλασική Ισπανική ομάδα. Της αρέσει να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο και να επιτίθεται νωρίς στα 24 δευτερόλεπτα – παράγει 74 κατοχές ανά παιχνίδι, τις περισσότερες από κάθε άλλον στην διοργάνωση.

Επίσης συνηθίζει να σουτάρει αρκετά τρίποντα, είτε στο μισό γήπεδο, είτε σε καταστάσεις αιφνιδιασμού – εκτελεί 23,5 μακρινά σουτ ανά αγώνα (6η θέση), ενώ ευστοχεί στο 33,44% εξ ‘αυτών (13η θέση). Βέβαια παρά το γεγονός πως η φιλοσοφία της περιστρέφεται γύρω από το μακρινό σουτ, παράγει μόλις το 28,7% των πόντων της πίσω από το τόξο – το μέτριο ποσοστό της, δεν της επιτρέπει κάτι καλύτερο.

Ο Ολυμπιακός οφείλει πρώτα και κύρια να ελέγξει τον ρυθμό – άλλωστε είναι λογικό για έναν σύλλογο που αντιμετωπίζει προβλήματα στο execution όπως οι φιλοξενούμενοι, να προσπαθεί συνειδητά να πιάσει τον αντίπαλο απροετοίμαστο στο transition.

Οι επιδόσεις των Ισπανών αντανακλώνται με καθαρό τρόπο στο ρεκόρ τους (5-8). Διαθέτουν την έκτη χειρότερη επίθεση (OffRtg=96,5) και την δεύτερη χειρότερη άμυνα (DefRtg= 102,9) της λίγκας – το -6,4 (αρνητικό) που εμφανίζεται στο ομαδικό net rating, αποτελεί ένα στατιστικό στοιχείο που καταδεικνύει τις συνολικές τους αδυναμίες.

Οι Πειραιώτες καλό θα ήταν να ακολουθήσουν τον χρυσό κανόνα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο οποίος ορίζει ότι σε τέτοιου είδους παιχνίδια το φαβορί επιβάλλει την θέληση κυρίαρχα μέσω της άμυνας.

Επιπλέον μια έξτρα προσοχή απαιτεί ο Anžejs Pasečņiks. Ο Λετονός ψηλός μοιάζει ως το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της Gran Canaria και έχει αρχίσει ήδη να προκαλεί θόρυβο με τις εμφανίσεις του.

Η σωματοδομή και το τεράστιο μέγεθος του (σχεδόν 220 εκατοστά), ανάγκασαν τους Orlando Magic να τον επιλέξουν στο νούμερο #25 στο περσινό draft. Βέβαια εδώ που τα λέμε, ο Nikola Milutinov έχει ανταποκριθεί με επιτυχία σε πολύ δυσκολότερα μαρκαρίσματα. Δεν νομίζω πως συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Ο Ολυμπιακός θα κερδίσει εύκολα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ