Γκραν Κανάρια – Αρμάνι Μιλάνο 104-106

Γκραν Κανάρια – Αρμάνι Μιλάνο 104-106

Η Αρμάνι Μιλάνο πέρασε στην παράταση από την έδρα της Γκραν Κανάρια με 106-104, με τον Αμερικανό να κάνει άμεση απόσβεση και να φέρνει σε ακόμα δυσκολότερη θέση τους πράσινους για τα πλέι οφ. Κάκιστη η διαιτησία στις τελευταίες φάσεις του ματς υπέρ των Ιταλών.

Σε μια ματσάρα που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης, η Αρμάνι Μιλάνο επικράτησε στην έδρα της Γκραν Κανάρια με 106-104. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο με τρίποντο του Ερικσον και το σκορ στο 89-89, οι Ιταλοί αγωνίστηκαν για ένα δεκάλεπτο χωρίς τον Τζέιμς, όμως Μίτσοφ και Νάναλι τους πήραν από το.. χεράκι και τους έδωσαν ένα τεράστιο διπλό που βάζει δύσκολα στον Παναθηναϊκό στην διεκδίκηση των θέσεων για τα πλέι οφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τελευταίες φάσεις με τα φάουλ στον Νάναλι και τις βολές του ελέγχονται οι Γιαβόρ, Μαντίλα και Φριτζ αφού ήταν τραβηγμένα από τα μαλλιά. Πρώτος σκόρερ της Αρμάνι ο Μίτσοφ με 24 πόντους και ένα μεγάλο τρίποντο στην παράταση, με τον Ερικσον να σταματάει στους 28 πόντους.

Η εξέλιξη του ματς…

Η ομάδα του Μιλάνο ήταν εντυπωσιακή στην αρχή, ο Τζέιμς ήταν ο ιθύνων νους των φιλοξενούμενων και η αιτία του 9-19 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η Γκραν Κανάρια πλησίασε στους 5 και ο Μπάεζ με τρίποντο ισοφάρισε σε 21-21, με τον Έρικσον να βάζει μπροστά τους Ισπανούς στο πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 28-27 και να οδηγεί με τα μακρινά του σουτ τους γηπεδούχους. Το ματς παρέμεινε ντέρμπι, το χτύπημα του Γκουντάιτις έβγαλε εκτός ρυθμού την Αρμάνι Μιλάνου με την Γκραν Κανάρια να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο παρκέ. Από την στιγμή μάλιστα που ο Τζέιμς τα.. έσπαγε στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Ισπανοί προηγήθηκαν και πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 46-39.

Η επιστροφή του Χάνα στην Ευρωλίγκα ήταν χαρμόσυνο νέο για τους γηπεδούχους και αυτό έφερε το ματς στο 55-47, με τον Τιλί να κάνει το 58-49. Η Γκραν Κανάρια παρέμεινε μπροστά με 64-56, ο Μίτσοφ πέτυχε το γκολ φάουλ και η Αρμάνι μείωσε στους πέντε. Ο ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα Κουζμίνσκας έβαλε ένα ακόμα σουτ και οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ (64-65).

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην τελευταία περίοδο με το παιχνίδι να είναι στο 67-68, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν πάρα το εντυπωσιακό 11/23 από την γραμμή του τριπόντου, με το συγκρότημα του Πιανιντζανι να είναι στο +4 (72-76). Ένα σουτ του νεοφερμένου Νάναλι βοήθησε στο 75-79 και ο Ομιτς με τρίτο κάρφωμα έκανε το 75-81.

Το 5ο φάουλ του Τζέιμς έφερε αναταράξεις στο ματς στην κόψη του ξυραφιού. Νάναλι και Μιτσοφ βοήθησαν για το 80-85, ο Σέρβος σκόραρε και για το 82-87 με το ματς να θέλει δύο λεπτά. Η Γκραν Καναρια μείωσε στους τρεις και ο Χάνα πραγματοποίησε το 86-87 με 18.7 να απομένουν. Το γρήγορο φάουλ στον Μιτσοφ έφερε το παιχνίδι και πάλι στους τρεις, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Έρικσον και ο παίκτης των γηπεδούχων με ένα τρελό τρίποντο έστειλε το ματς στην παράταση!

Ο Νάναλι το πήρε επάνω του και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με τέσσερις σερί πόντους έκανε το 91-93, για να ακολουθήσουν οι βολές του ίδιου και του Μπρουκς για να πάει το παιχνίδι στο 91-96. Ο Χάνα και πάλι για το 94-96 από το τρίποντο, ο Νάναλι έκανε το 94-98 αλλά έχασε την επόμενη επίθεση με το σκορ στο 96-98.

Το αμφισβητούμενο φάουλ στον Κουζμίνσκας του έδωσε το δικαίωμα για βολές και το +4, ο Τιλί μείωσε και πάλι όμως ο Μίτσοφ είχε άποψη. Ένα φοβερό του τρίποντο έδωσε 5 πόντους διαφορά στην ομάδα του, ο Μπάεζ απάντησε, ο Νάναλι κέρδισε ένα ακόμα φάουλ και έγραψε το 101-105, αλλά ο Τιλί έφερε το παιχνίδι στον πόντο.

Ένα ακόμα φάουλ που δύσκολα δίνεται έκρινε το ματς με τον Νάναλι να σφραγίζει τη νίκη της ομάδας του σε ένα φοβερό ματς που έσπασε καρδιές.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ