Οι επτά «τελικοί» για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Οι επτά «τελικοί» για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Οι δύο «αιώνιοι» δίνουν μάχη για την πρόκρισή τους στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και to10.gr σας παραθέτει το πρόγραμμα τους στις επτά τελευταίες αγωνιστικές.

Μετά και την ολοκλήρωση της 23ης αγωνιστικής, η Ευρωλίγκα μπήκε στην τελική της «στροφή», καθώς ακόμη απομένουν επτά παιχνίδια. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρίσκονται σε δύσκολη θέση όσον αφορά την πρόκριση, με τους Πειραιώτες πάντως να έχουν την τύχη στα χέρια τους και τους πράσινους να εξαρτώνται και από τα αποτελέσματα άλλων αγώνων.

Ο Ολυμπιακός
Μετά την ήττα από την Εφές στην Τουρκία, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ κοιτάει πλέον περισσότερο τις ομάδες από… κάτω και όχι τόσο εκείνες από πάνω. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ρεκόρ 12-11 την ώρα που οι Τούρκοι πήγαν στο 15-8 και η Μπαρτσελόνα στο 14-9, διατηρώντας και την ισοβαθμία επί του ελληνικού συγκροτήματος.

Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι η υπόθεση «πλεονέκτημα έδρας» έκανε… φτερά και πλέον ο Ολυμπιακός καλείται να σιγουρέψει την παρουσία του στα πλέι οφ. Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί πιο εφικτή μοιάζει η πρόκριση από την 6η θέση, την οποία αυτή τη στιγμή κρατά η Αρμάνι Μιλάνο την οποία η ομάδα του Μπλατ αντιμετωπίζει επί ιταλικού εδάφους.

Σε κάθε περίπτωση το προσεχές ματς με την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για τους Πειραιώτες καθώς μετά από 4 σερί ήττες η νίκη και για ψυχολογικούς, αλλά και για βαθμολογικούς λόγους είναι επιτακτική.

Γενικότερα ο Ολυμπιακός έχει ένα αρκετά βατό πρόγραμμα στα τελευταία επτά ματς και αν πάρει τις… λογικές νίκες θα καταφέρει να προκριθεί.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

 

Ο Παναθηναϊκός
Μετά την άκρως πολύτιμη νίκη επί της Χίμκι ο Παναθηναϊκός παρέμεινε ζωντανός και ουσιαστικά έθεσε νοκ-άουτ τους Ρώσους, μία από τις αντίπαλες ομάδες για την 8άδα.

Πλέον η ομάδα του Ρικ Πιτίνο βρίσκεται στο 10-13 και την 11η θέση, όμως εξακολουθεί να παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την πρόκριση.

Το τριφύλλι ουσιαστικά έχει να δώσει επτά τελικούς ψάχνοντας νίκες… παντού. Αλλωστε σε αρκετές από τις ισοβάθμιες με τις υπόλοιπες ομάδες που επίσης μάχονται για τα πλέι οφ υστερεί, κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο του.

Ετσι το προσεχές ματς με τη Γκραν Κανάρια θα κρίνει πολλά και ουσιαστικά αν η ομάδα του Πιτίνο θα συνεχίσει να ελπίζει. Η αδυναμία στα εκτός έδρας είναι δεδομένη οι Ισπανοί στην έδρα τους είναι επικίνδυνοι και έτσι το ελληνικό συγκρότημα καλείται να νικήσει τον πρώτο της «τελικό».

Οσον αφορά το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού γενικότερα είναι αρκετά δύσκολο, έχοντας να αντιμετωπίσει ομάδες όπως η Ρεάλ (εντός), αλλά και  οι ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι (εκτός), με το ματς του Μιλάνου να είναι  (λογικά) ο μεγαλύτερος «τελικός».

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ