Έμπλεξε για τα καλά ο Ολυμπιακός

Έμπλεξε για τα καλά ο Ολυμπιακός

Καίγεται για τις 2 νίκες στα ισάριθμα ματς που απομένουν ως το φινάλε. Δεν εξαρτάται όμως πλέον μόνο από τα αποτελέσματα του. «κλειδί» για εκείνον η νίκη της Αρμάνι επί του Παναθηναϊκού.

Διασυρμός. Δεν ταιριάζει άλλη λέξη, σε αυτό που συνέβη απόψε στον Ολυμπιακό. Το «χαστούκι» στα Κανάρια Νησιά σε μια αναμέτρηση που για τους Ερυθρόλευκους ήταν «τελικός» και για την Γκραν Κανάρια τυπική διαδικασία. Έμπλεξε άσχημα πλέον η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ. Και απειλείται με ένα ανεπανάληπτο κάζο, αποκλεισμού. Η ομάδα που είχε 12 νίκες σε 19 αγωνιστικές και διεκδικούσε θέση στην τετράδα, έχει κολλήσει στις 14 έπειτα από 28 ματς. Και είναι πλέον πιθανό να μην χωρέσει ούτε στην 8άδα των πλέι-οφ.

Πως προκρίνονται οι Ερυθρόλευκοι; Με δύο νίκες στα τελευταία ματς (Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα εντός έδρας) και με την ανάγκη αν είναι να ισοβαθμήσει με κάποιον στις 16 νίκες αυτός να μην είναι η Αρμάνι Μιλάνο η οποία τον έχει κερδίσει δύο φορές. Περνά σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό (άρα θέλει νίκη των Ιταλών αύριο επί της ομάδας του Πιτίνο στο Αρμάνι-Παναθηναϊκός). Οι Πράσινοι όμως έχουν τρία ματς ως το φινάλε (Ρεάλ Μαδρίτης και Μπουντούτσνοστ εντός έδρας) και μπορούν να φτάσουν στις 17 νίκες. Άρα να αφήσουν πίσω τους την ομάδα του Μπλατ.

Ο Ολυμπιακός περνά και σε ισοβαθμία και με την Μπασκόνια που επίσης την έχει νικήσει δύο φορές. Τους Βάσκους που αύριο υποδέχονται την Ρεάλ Μαδρίτης και ολοκληρώνουν με Ανατολού (εντός) και ΤΣΣΚΑ (εκτός). Θεωρητικά οι πιθανότητες τους είναι πολλές. Πρακτικά; Έτσι όπως εμφανίστηκαν στα Κανάρια δεν μπορούν να νικήσουν ούτε σε… οικογενειακό «διπλό». Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Με 90 πόντους παθητικό, με ενεργητικό που παραπέμπει σε… γυναικείο και έναν προπονητή που μοιάζει να έχει χάσει τη μπάλα. Γιατί αν δεν ήταν ο μεγάλος Ντέιβιντ Μπλατ, και ήταν ας πούμε ο Γιώργος Μπαρτζώκας ή ο Γιάννης Σφαιρόπουλος; Τέτοια ώρα οι περισσότεροι θα τους προτρέπαμε να μείνουν στα Κανάρια να συνεχίσουν τις διακοπές τους.

Δεν γίνεται όμως το όνομα του Μπλατ να καλύπτει τα πάντα. Δεν γίνεται οι… αναμνήσεις να κρίνουν το παρόν.

Η Αρμάνι Μιλάνο μετά τον Παναθηναϊκό έχει τη Φενέρ εντός και τη Αναντολού Εφές εκτός. Λογικά θα είναι πολύ δύσκολο για εκείνη να φτάσει ως τις 16 νίκες.   Ειδικά αν δεν νικήσει αύριο τον Παναθηναϊκό.

Αν θα έπρεπε να ρισκάρουμε μια πρόβλεψη; Ο Ολυμπιακός, ο κανονικός Ολυμπιακός φτάνει στις 16 νίκες. Ο Παναθηναϊκός το ίδιο αν νικήσει στο Μιλάνο, ενώ μπορεί να ανέβει και στο 17. Η Μιλάνο παίζει… τελικό με τους Πράσινους και με τη σειρά της πάει ως το 16. Και η Μπασκόνια είναι σε πιο δύσκολη κατάσταση από όλους. Για εκείνη το 16 της πρόκρισης είναι το δυσκολότερο. Στην… όψη.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν παραμένει σε τροχιά πρόκρισης. Αλλά το αποψινό πρέπει να σόκαρε τους πάντες. Μια εμφάνιση στα όρια της αδιαφορίας, απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι επιπέδου Ευρωλίγκας. Όταν χάνεις με 30 πόντους από τη Γκραν Κανάρια, δεν ξέρουμε πόσο άνετα μπορεί να νιώθεις συζητώντας «σενάρια».

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού (14-14) μέχρι το τέλος της regular season:

29η: Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Κάουνας
30η: Ολυμπιακός – Νταρουσάφακα

Τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού (14-13):

28η: Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός
29η: Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης
30η: Παναθηναϊκός – Μπουντούτσνοστ

Τα παιχνίδια της Μπασκόνια (14-13):

28η: Μπασκόνια – Ρεάλ Μαδρίτης
29η: Μπασκόνια – Εφές
30η: ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπασκόνια

Tα παιχνίδια της Αρμάνι Μιλάνο (14-13)

28η: Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός
29η: Αρμάνι Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε
30η: Αναντολού Εφές-Αρμάνι Μιλάνο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ