Στη μέση ο… Καλάθης!

Στη μέση ο… Καλάθης!

Το 10.gr παρουσιάζει το ρόστερ του Παναθηναϊκού και τη φιλοσοφία πάνω στην οποία έχει χτιστεί

Ο Παναθηναϊκός έχει ολοκληρώσει σε ένα μεγάλο βαθμό τις μεταγραφικές του κινήσεις και το παζλ έχει συμπληρωθεί από τον Αργύρη Πεδουλάκη που έχει συγκροτήσει το ρόστερ με μια συγκεκριμένη φιλοσοφία.

Ένα από τα πρώτα στοιχεία που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν ο Νικ Καλάθης. Επρεπε να συγκροτηθεί ένα… supporting cast πίσω και γύρω από τον αρχηγό της ομάδας και έτσι έγινε.

Αποκτήθηκε ο Ταϊρίς Ράις, ένας παίκτης με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνον με καλό σουτ, διείσδυση, απόφαση στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά με πρόβλημα στην άμυνα.

Δίπλα στον Νικ τοποθετήθηκαν… πολυβόλα! Ο Τζίμερ Φριντέτ, ο Ρίον Μπράουν, ο Νίκος Παππάς, ο Ουέσλι Τζόνσον θα είναι (θεωρητικά τουλάχιστον) έτοιμοι, «οπλισμένοι» να πάρουν την πάσα και να σκοράρουν. Είτε από κοντά, είτε από μακριά, είτε εν στάση είτε μετά από πικ. Με όποιο τρόπο τους βολεύει!

Την ίδια στιγμή οι Μπράουν και Τζόνσον μαζί με τον Παπαπέτρου θα είναι η… κόλα στην πεντάδα. Εκείνοι που θα τρέχουν να καλύψουν, να κόψουν, να βγάλουν ενέργεια, αλλά και να σκοράρουν.

Είναι άλλωστε και οι τρεις τους μετρ στο ποστ παιχνίδι, κάτι το οποίο ο Πεδουλάκης χρησιμοποιεί ως… ευαγγέλιο στην επίθεσή του. Ετσι έχει τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι και κατευθύνει την αντίπαλη άμυνα από μέσα προς τα έξω προκαλώντας ανισορροπία.

Ειδικά ο τελευταίος θα είναι από τους βασικούς «μοχλούς» στην πράσινη μηχανή και στις δυνατότητές του ποντάρει πολύ ο 55χρονος τεχνικός.

Από εκεί και πέρα στους φόργουορντ οι Τόμας, Μήτογλου και Μπέντιλ κατηγοριοποιούνται σε παίκτες με πρόσωπο και παίκτες με πλάτη στο καλάθι. Ανάλογα δηλαδή με τον τρόπο που τους βολεύει να εκφράζονται στην επίθεση.

Κυρίως όμως θα είναι οι παίκτες που θα δίνουν λύσεις είτε μέσα είτε έξω από τη ρακέτα. Στους σέντερ ο Ουάιλι αντικατέστησε ουσιαστικά τον Γκιστ και θα είναι ασφαλώς το «στοίχημα», ενώ ο Παναθηναϊκός πολύ ορθά επιμένει στον Γιώργο Παπαγιάννη. Πρέπει όμως κι εκείνος να πάρει τις ευκαιρίες διότι δεν θα είναι μόνιμα με την ταμπέλα του ταλέντου.

Ο Ιαν Βουγιούκας είναι ακόμα ερωτηματικό αν θα μείνει, αν και στο τέλος μα με λίγα, μα με περισσότερα από τα 250 χλ ευρώ θα μείνει…

Με εξαίρεση τον Τόμας, ο οποίος ανανέωσε, ο Παναθηναϊκός άλλαξε όλους τους ξένους του και έχει συνολικά επτά με τον Μπράουν να παίζει μόνο στην Ευρωλίγκα.

Ο Νικ Καλάθης θα είναι ωστόσο και πάλι εκείνος που θα αποφασίζει για όλα. Θα είναι ο «εγκέφαλος» της ομάδας και ο Πεδουλάκης σκοπεύει ασφαλώς να του δώσει τα «κλειδιά». Αλλωστε ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να παίξει με γρήγορες επιθέσεις, up tempo μπάσκετ, με τρανζίσιον και ταχύτητα σε σκέψη και εκτέλεση, ξεκινώντας βέβαια πάντα από τη σταθερά της άμυνας.

Το ρόστερ έχει διαμορφωθεί ως εξής:

PG: Καλάθης, Ράϊς, Καλαϊτζάκης

SG: Φριντέτ, Μπράουν, Παππάς

F: Παπαπέτρου, Τζόνσον

PF: Τόμας, Μήτογλου, Μπέντιλ

C: Ουάιλι, Παπαγιάννης, Βουγιούκας (;)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ