Οι παίκτες ψήφισαν Κεμζούρα και εκείνος παραμονή

Οι παίκτες ψήφισαν Κεμζούρα και εκείνος παραμονή

Τα έδωσαν όλα στο παρκέ. Τα είπαν και στις δηλώσεις. Και κάπως έτσι φαίνεται πως η «αλλαγή προπονητή» στον Ολυμπιακό μπαίνει σε άλλη διαδικασία.

Δεν ήταν δα και μυστικό. Από την πρώτη στιγμή, όταν ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας με τον Ντέιβιντ Μπλατ υπήρχε μια ξεκάθαρη τάση: Να δοθεί η ευκαιρία στον Κεστουτις Κεμζούρα να αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή. Με όπλο το γεγονός ότι ξέρει την ομάδα, ότι δεν θα χρειαστεί να αλλάξει πολλά και βέβαια ότι οι γνώσεις και ο χαρακτήρας του ήταν ήδη «τσεκαρισμένος».

Διόλου τυχαία οι Αγγελόπουλοι δεν είπαν ότι θα πάνε στα δύο ματς με τη Βαλένθια και τη Ζενίτ με τον Λιθουανό στον πάγκο. Διόλου τυχαία δεν «σκύλιασαν» και οι παίκτες για χάρη του απόψε στο παρκέ. Με πρώτους τις παλιοσειρές. Ο Σπανούλης που βγήκε από το χρονοντούλαπο, ο Μιλουτίνοφ με τον Πρίντεζη, ο καλύτερος Παπανικολάου του 2019. Έπαιξαν άμυνα, είχαν υπομονή, διάβασαν σωστά την Βαλένθια. Και την διέλυσαν. Λες και ήθελαν να δείξουν και να αποδείξουν ότι η ομάδα δεν είναι ούτε «διαλυμένη» όπως παρουσιάζονταν πριν από μια εβδομάδα, ούτε βέβαια κάτι που χρειάζεται να πάει από την αρχή.

Και ο Κεμζούρα όμως το πήγε όπως έπρεπε. Πήρε τον Κόνιαρη από «εκτός αποστολής» με τη Βιλερμπάν και τον έστειλε στην 5άδα. Επανέφερε στα «ηνία» τον Βασίλη Σπανούλη. Μοίρασε τον χρόνο σε δύο πεντάδες, έχοντας ξεκάθαρους ρόλους. Του περίσσεψε από το rotation μόνο ο Τσέρι, που όπως φαίνεται αν ο Λιθουανός μείνει στον πάγκο μόνιμα προφανώς θα αποτελέσει παρελθόν.

Τι ειπώθηκε λοιπόν μετά το ματς; Σημειώστε γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον:

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: «Ο κόουτς Κεμζούρα έκανε σπουδαία δουλειά, μας κράτησε ενωμένους. Προσπάθησε να περάσει τη φιλοσοφία του. Όλοι θέλουμε να παίζουμε το ίδιο και να φέρνουμε αποτελέσματα, όπως τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό. Εκτελέσαμε το πλάνο του και τα καταφέραμε. Απολαμβάνω το μπάσκετ και τις ευθύνες. Θέλω να βοηθάω την ομάδα μου. Ο κόουτς Κεμζούρα με εμπιστεύτηκε και θέλησα να βοηθήσω το σύνολό μας να κερδίσει».

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Δουλέψαμε πολύ καλά με τον κόουτς Κεμζούρα, πολύ συγκεντρωμένοι. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Η εικόνα δεν αλλάζει σε μία μέρα, αλλά πιστεύω ότι μέσα από την δουλειά μπορούμε να βελτιωθούμε». «Αυτή η ομάδα έχει μάθει να κερδίζει από την άμυνα»

Ο μεγάλος αρχηγός του Ολυμπιακού. Και ο «Παπ» του σκληρού πυρήνα της ομάδας. Δύο ξεκάθαρες φωνές των «αποδυτηρίων» που με ένα στόμα λες και έγραψαν εισαγωγικό σημείωμα παραμονής για τον Λιθουανό.

Τον Κεμζούρα που βεβαίως με ταπεινότητα, έπραξε το αυτονόητο όταν ήρθε η δική του σειρά: Ο Σπανούλης ήταν τρομερός, ο Μιλουτίνοφ ήταν εξαιρετικός, όλοι έκαναν καταπληκτική δουλειά» είπε αποθεώνοντας τους παίκτες του. «Υπάρχουν πολλά που πρέπει να φτιάξουμε ακόμα, όπως την εικόνα που είχαμε στο δεύτερο μέρος. Δεν θα έχουμε άλλα ματς όπως το σημερινό. Θέλουμε ακόμα δουλειά» πρόσθεσε δίνοντας τον ορίζοντα της επόμενης ημέρας. Και βέβαια δεν ξέχασε τον άνθρωπο που τον έφερε στον Ολυμπιακό «Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη σε έναν εξαιρετικό προπονητή και άνθρωπο, τον Ντέιβιντ Μπλατ. Είναι φίλος μου, θέλω να του αφιερώσω αυτή τη νίκη και την εμφάνιση»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ