Ζαλγκίρις-Βαλένθια 82-86

Ζαλγκίρις-Βαλένθια 82-86

Έβδομη συνεχόμενη ήττα για τη Ζαλγκίρις του Σάρας, που δείχνει ότι οι Λιθουανοί είναι σκιά της ομάδας που έκανε αίσθηση τα προηγούμενα χρόνια

Πριν ακόμα τον συνηθίσουμε με το… κουστούμι του προπονητή, αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε αν ο Σάρας θα μείνει στην ιστορία ως τεράστιος παίκτης, ή ως απίθανος προπονητής; Η Ζαλγκίρις, του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ήταν ένα μεγάλο θαύμα στην… αυλή των θαυμάτων της Ευρωλίγκας, όμως τα… θαύματα δεν κρατάνε για πολύ. Η φετινή σεζόν έχει στραβώσει για τα καλά, με τους Λιθουανούς να χάνουν μέσα στο σπίτι τους από τη Βαλένθια (82-86) και να μένουν στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

Η διαφορά στα σουτ τριών πόντων έκρινε την αναμέτρηση, όπου επικράτησε ο λιγότερο κακός. Οι φιλοξενούμενοι έχαναν από τη γραμμή των βολών ό,τι έβαζαν από το τρίποντο, έχοντας σε φοβερή βραδιά τον Λαμπερί, που ήταν μια ομάδα μόνος του. Ο Κολόμ βοήθησε επιθετικά, αλλά στην πίεση έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

Την ώρα που η ομάδα του πνίγονταν ο μέχρι τότε «αόρατος» Κέι Σι Ρίβερς πέτυχε το πρώτο του τρίποντο, μετά από πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες κι έδωσε ανάσα στη Ζαλγκίρις, μειώνοντας σε 64-72. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Ισπανοί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να χάσουν το ματς (μέχρι και τεχνική ποινή χρεώθηκαν), αλλά η Ζαλγκίρις δεν έχει σχέση με την ομάδα των προηγούμενων χρόνων. Το τρίποντο του Λαμπερί ψαλίδισε τις ελπίδες για ανατροπή.

Χρειάστηκε άλλο ένα τρίποντο και πάλι από τον Ρίβερς για να μειώσουν στους 3 οι «πράσινοι» (79-82), αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν εύστοχοι στις βολές. Ο Ουλάνοβας έκανε ακόμα πιο χιτσκοκικό το φινάλε, όμως ο Αμπάλντε δεν λάθεψε (8.5’’ πριν το τέλος), γράφοντας το 82-86. Αυτό ήταν και το τέλος της ιστορίας…

Ο Ουόκαπ ήταν ο καλύτερος των ηττημένων, το πάλεψαν Λεντέι και Λαντάλε, αλλά διαρκώς ήταν πίσω στο σκορ, κυνηγώντας τους φιλοξενούμενους.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 48-47, 57-64, 82-86.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ