Ο καυτός μήνας Ιανουάριος έρχεται για τον Ολυμπιακό

Ο καυτός μήνας Ιανουάριος έρχεται για τον Ολυμπιακό

Το… τραίνο δεν έχει χαθεί για τον Ολυμπιακό, που μπορεί να γυρίσει την υπόθεση πρόκριση στους «8» μέσα στον Ιανουάριο, αν πετύχει το απόλυτο

Με χρονικό προσδιορισμό το 2019 κλείνει με τον αγώνα της Παρασκευής στη Βαρκελώνη και τον Ολυμπιακό να είναι πολύ πιθανό να ολοκληρώσει το έτος (όχι αγωνιστικά, επαναλαμβάνω) με έξι νίκες, καθώς η Μπαρτσελόνα είναι το απόλυτο φαβορί. Πενιχρή συγκομιδή, αν αναλογιστεί κανείς ότι χρειάζεται περίπου 18 (αυθαίρετος για την όρο ο υπολογισμός) για να διεκδικεί θέση στην πρώτη 8άδα και είσοδο στα πλέι οφ. Κι όμως, γυρίζει!…

Για τους «ερυθρόλευκους» ο Ιανουάριος είναι ο μήνας της ζωής τους. Βλέπετε, μέσα σε αυτόν μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω, αρκεί να σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους και να μην έχουν εμφανίσεις όπως αυτή στο δεύτερο μισό του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Και βέβαια, είναι περιττό να σημειώσουμε πως όλα θα ήταν διαφορετικά, αν είχε μεσολαβήσει νίκη επί της σερβικής ομάδας, αλλά με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία.

Στην ουσία, ο Ολυμπιακός έχει την υπόθεση πρόκριση (ακόμα) στα χέρια του. Μετά τη Βαρκελώνη υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε, στο πρώτο ματς του 2020 στο ΣΕΦ. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς βλέπει τη συνάντηση με τους «ερυθρόλευκους» ως ευκαιρία ανάκαμψης, καθώς θα έχει μεσολαβήσει κι ο αγώνας με τη Βαλένθια, οπότε κι οι Τούρκοι έχουν τον ίδιο στόχο.

Το συγκεκριμένο ματς ενδέχεται να είναι το σημαντικότερο της καριέρας του Βασίλη Σπανούλη, αν στο μεσοδιάστημα δεν έχει σημειώσει 12 πόντους στη Βαρκελώνη, καθώς αυτή είναι η απόσταση που τον χωρίζει από την απόλυτη καταξίωση. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θέλει 12 πόντους για να περάσει στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών, οπότε αν αυτό δεν συμβεί στο… σπίτι του Ναβάρο (νυν κάτοχος του ρεκόρ), θα γίνει λογικό κόντρα στην παρέα του Ομπράντοβιτς, οπότε αντιλαμβάνεστε πως το κλίμα θα είναι γιορτινό…

Από εκεί και πέρα, όλος ο Ιανουάριος περιλαμβάνει αγώνες, τους οποίους οι… καλοί «ερυθρόλευκοι» μπορούν να πάρουν όλους. Με Βαλένθια εκτός έδρας, με Άλμπα και Μπάγερν στον Πειραιά, με Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, με Μπασκόνια στο ΣΕΦ.

Στην καλύτερη εκδοχή κι αν (αυθαίρετα) θεωρήσουμε ότι χάνει στη Βαρκελώνη, ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει ακόμα κι έξι νίκες στον Ιανουάριο και να ζητά άλλες τόσες για να «σφραγίσει» την πρόκριση στα πλέι οφ. Βεβαίως, από τον Ιανουάριο και μετά τα ματς είναι «φωτιά», αλλά μακριά πήγαμε.

Αν οι «κόκκινοι» πάρουν έξι νίκες, θα έχουν βάλει βάσεις για να πετύχουν κάτι που αυτή τη στιγμή μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο. Με πέντε νίκες θα είναι «ζωντανοί», αλλά ζορισμένοι, με ό,τι λιγότερο θα κυνηγούν Χίμαιρες. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο Γενάρης θα είναι… καυτός κι οι παίκτες πρέπει να… ζεστάνουν τον κόσμο, γιατί διαφορετικά θα… έχουν παρατεταμένη βαρυχειμωνιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ