Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ μπορεί να πάει έτσι στο φάιναλ φορ

Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ μπορεί να πάει έτσι στο φάιναλ φορ

Ο Ρικ Πιτίνο μάς έχει μπερδέψει. Δεν γίνεται να προχωρήσει χωρίς ψηλό, δεν γίνεται να χάνει τόσα αμυντικά ριμπάουντ. Πού θα πάει έτσι ο Παναθηναϊκός;

Όποιος παρακολουθεί με συνέπεια την Ευρωλίγκα, μάλλον δεν ένιωσε έκπληξη ούτε από το σκορ, ούτε από την εικόνα στο «Νίκος Γκάλης». Κι αλήθεια, για ποιο πράγμα να κατηγορήσει κανείς τους παίκτες του «τριφυλλιού»; Μήπως δεν προσπάθησαν, μήπως δεν πάλεψαν. Όμως είναι εμφανές ότι έτσι όπως είναι ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ μπορεί να «χτυπήσει» ομάδες του επιπέδου της Ρεάλ, αυτό το ρόστερ ΔΕΝ είναι για φάιναλ φορ. Και πλέον είναι ώρα να μας πει ο Ρικ Πιτίνο τι σκέφτεται, τι θέλει να κάνει.

Μια ομάδα αυτού του οικονομικού βεληνεκούς, που δεν έχει ατελείωτο μπάτζετ, έχει αλήθεια την πολυτέλεια να είναι δύο Αμερικανοί DNP (Μπράουν και Μπέντιλ) κι ο Ουάιλι να έχει παίξει μόλις 2.43’’. Δηλαδή, τώρα σοβαρά λέμε ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός με Παπαγιάννη και Βουγιούκα και τον Μήτογλου στο «5» στα… χαμηλά σχήματα, να χτυπήσει ομάδες που έχουν ψηλούς σαν τον Ταβάρες;

Εντάξει, δεν είναι τα ριμπάουντ αποκλειστική ευθύνη των ψηλών, αλλά ο Ταβάρες μάζεψε 8 δίχως να σηκωθεί από το έδαφος κι η τελική στατιστική λέει 25 αμυντικά ριμπάουντ των γηπεδούχων για 18 επιθετικά των φιλοξενούμενων! Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

Τη στιγμή που οι «κοντοί» του Παναθηναϊκού… ψαρώνουν απέναντι στους αντίπαλους ψηλούς, οι «κοντοί» των άλλων ομάδων μπαίνουν με άνεση στην «πράσινη» ρακέτα. Κι αυτό δεν συνέβη μόνο με τη Ρεάλ, που διάολε είναι ομάδα υψηλότερου επιπέδου. Συμβαίνει με όλους τους… καλούς αντιπάλους.

Πρέπει να δούμε με ρεαλισμό την εικόνα. Ναι, με εννέα νίκες ο Παναθηναϊκός έχει πατήσει γερά στην 8άδα, αλλά για να πάει στο φάιναλ φορ πρέπει να πετάξει έξω μια ομάδα, όπως είναι η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ, η Μακάμπι, η Αναντολού Εφές. Και να το κάνει όχι σε έναν αγώνα, αλλά σε μια σειρά 3-5 αναμετρήσεων. Πόσες πιθανότητες δίνετε σε αυτό το σενάριο, με αυτό το ρόστερ;

Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν θέματα. Για παράδειγμα ο Ράις είναι περισσότερο του βάθους και λιγότερο του ύψους. Ο Φριντέτ είναι απολαυστικός μόλις περάσει τη γραμμή του κέντρου, πίσω όμως δεν ήταν ποτέ αξιόπιστος. Ο Τζόνσον παραμένει άοσμος, άχρωμος και άγευστος, όσο ο Ουάιλι είναι εκτός πλάνων κι οι άλλοι δύο (Μπέντιλ και Μπράουν) διακοσμητικοί, οι αριθμοί δεν βγαίνουν.

Ή πρέπει να αποφασίσουν ότι αυτή η ομάδα έχει ταβάνι (και μάλιστα χαμηλό, ως προς τον πόθο για συμμετοχή στο φάιναλ φορ), ή να αλλάξουν. Χθες!… Κατά το κοινώς λεγόμενο, για να μην παραμυθιαζόμαστε, ή αλλάζει, ή βουλιάζει.

Αντί επιλόγου: Πρώτος ριμπάουντ του Παναθηναϊκού ήταν ο Τζίμερ Φριντέτ με 9!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ