Βαλένθια – Παναθηναϊκός 67-63

Βαλένθια – Παναθηναϊκός 67-63

Μετά από 10 σερί ήττες, η Βαλένθια επέστρεψε στις νίκες, υποχρεώνοντας τον Παναθηναϊκό στην 5η ήττα του στην Ευρωλίγκα.

Με ήττα έκλεισε τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός, καθώς έχασε με 67-63 από τη Βαλένθια στην Ισπανία πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση. Οι πράσινοι δεν είχαν σωστή οργάνωση στο παιχνίδι τους, ήταν άστοχοι και χωρίς συγκέντρωση στην άμυνά τους. Τελειώνουν τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 10-5 παραμένοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αλλά έχασαν τεράστια ευκαιρία να βελτιώσουν ακόμα καλύτερα την συγκομιδή τους.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Από την άλλη πλευρά οι Ισπανοί επέστρεψαν στις νίκες μετά από δέκα συνεχόμενες ήττες και «ξεκόλλησαν» από τον πάτο της βαθμολογίας.

Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν ορεξάτος και αποτελούσε στην αρχή του αγώνα τον μοναδικό τρόπο έκφρασης των επιθετικών προσπαθειών του Παναθηναϊκού. Ο Αμερικανός με 11 πόντους βοήθησε την ομάδα του να προηγηθεί με 14-12 στο 9’, αλλά η Βαλένθια ήταν πολύ άστοχη σε ελεύθερα σουτ που επιχειρούσε, ενώ το δεύτερο φάουλ του Γκιστ στο 6’ προκάλεσε για ένα ακόμα παιχνίδι προβλήματα στην τακτική του Πασκουάλ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι είχαν 2/11 δίποντα και 1/4 τρίποντα.

Στη συνέχεια ο Πασκουάλ προσπάθησε να ανοίξει πάλι το ροτέισον και να κοιτάξει στο βάθος του πάγκου του. Πέρασε στο ματς τον Ογκαστ που ήταν σε τραγική βραδιά με συνέπεια ο Πλάις να βρει την ευκαιρία και να κάνει ο, τι θέλει μέσα στη ρακέτα. Την ίδια στιγμή η αμυντική ισορροπία των πρασίνων ήταν κακή και δυο φορές μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Τόμας, ο Γκριν ευστόχησε μόνος του σε τρίποντο.

Στην επίθεση τα πράγματα ήταν το ίδιο άσχημα για την ομάδα του Πασκουάλ, που είχε «μπλοκάρει» από την παρουσία του Πλάις στο κέντρο της ρακέτας και έκανε προσπάθειες με πολύ κακές προϋποθέσεις. Ετσι το πρώτο μέρος τελείωσε με τις δυο ομάδες να είναι ισόπαλες 32-32 και τον Παναθηναϊκό να έχει σοβαρό πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού του με μόλις 4 ασιστ σε ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Οι Ισπανοί και πάλι με τον Πλάις να δεσπόζει μέσα στις ρακέτες προηγήθηκε και με 3 πόντους (36-33 στο 22’), αλλά ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Γερμανού από την πεντάδα και με σερί 13-0 πέρασε μπροστά με 46-36 στο 26’. Δεν κράτησε όμως τη διαφορά, καθώς είχε πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού του, μια και ο Λεκαβίτσιους ήταν κακός. Ετσι η Βαλένθια ισοφάρισε σε 46-46 με σερί 10-0 δείχνοντας πως είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τον Παναθηναϊκό να περάσει εύκολο βράδυ.

Στο τέλος οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο- πόντο με τον Παναθηναϊκό να χάνει στο 38’ τον Παππά με διάστρεμμα και στα 1.44 πριν τη λήξη να ισοφαρίζει σε 63-63 με τον Λοτζέσκι. Στα 36’’ ο Ντούμπλιεβιτς έκανε το 65-63 και μετά το ταϊμ άουτ στα 32’’ ο Ντένμον σούταρε τρίποντο αψυχολόγητα. Ο Ρίβερς έκλεψε τη μπάλα, αλλά έχασε το λεϊ απ με πίεση στα 7’’ και στη συνέχεια της φάσης η Βαλένθια κέρδισε την κατοχή παίρνοντας και τη μεγάλη νίκη με το τελικό 67-63.

Από τον κακό Παναθηναϊκό οι Λοτζέσκι και Σίνγκλετον ήταν καλύτεροι, αλλά είχε τεράστιο πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού του, όπως και μέσα στη ρακέτα. Από την Βαλένθια οι Πλάις, Γκριν και ο Ντόρνεκαμπ στο τέλος ήταν καθοριστικοί για τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 32-32, 48-48, 67-63

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ