Ράουτινς: Οι βομβαρδισμοί στην Συρία και το… μούσι

Ράουτινς: Οι βομβαρδισμοί στην Συρία και το… μούσι

Η ξεχωριστή ιστορία του Καναδού σουτέρ, ο οποίος αναμένεται να φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού και να βοηθήσει την προσπάθειά του για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Και το όνομα αυτού; Άντι Ράουτινς. Ο Παναθηναϊκός έχει έρθει σε συμφωνία με τον 32χρονο σουτέρ, οποίος αναμένεται να βοηθήσει την περιφέρειά του στο σκοράρισμα αφού διαθέτει τεράστια ευχέρεια από τα 6,75μ.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Ράουτινς θα βρεθεί σε αυτό το επίπεδο. Το πέρασμά από το ΝΒΑ ήταν μικρό (5 ματς με τους Νικς), για το νούμερο 38 του Draft Pick του 2010 η Ευρώπη ήταν μονόδρομος.

Πρώτα η Αλικάντε, μετά η G League και η Τούλσα του Καναδά, οι Σκαϊλάινερς της Φρανκφούρτης και η Βαρέζε.

Μέχρι την διετία που τον σημάδεψε. Την περίοδο 2015-17 όταν και φόρεσε την φανέλα της Γκαζιαντέπ.

Για κακή του τύχη ο Ράουτινς βρέθηκε στη νότια πόλη της Τουρκίας μία πόλη μόλις 60 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Συρία, η οποία εκείνην την περίοδο βομβαρδιζόταν θανάσιμα.
«Αυτός είναι και ο λόγος που άφησα γένια, για να τους… μπερδεύω», τόνισε ο Ράουτινς για συνεχίσει: «πολλοί νόμιζαν ότι είμαι Τούρκος και αυτό με βοήθησε πάρα πολύ. Όμως δυστυχώς παρέμειναν οι φωτογραφίες μου από την ομάδα γύρω από την πόλη, οπότε δεν ήξερες τι μπορεί να σου συμβεί. Οπότε ακόμα και αυτό, που ήταν… μικρό θα μπορούσε να με βοηθήσει».

Εκείνο το διάστημα, της διαμονής του στην Τουρκία για την Γκαζιαντέπ, Τούρκοι τρομοκράτες είχαν γεμίσει με αίμα τους δρόμους της πόλης με 50 από αυτούς να έχουν δολοφονηθεί σε έναν γάμο που έλαβε χώρα εκεί.

«Σας γονιός ήμουν τρομοκρατημένος» υποστήριξε ο Λέο Ράουτινς, πατέρας του Άντι, μύθος του Καναδικού μπάσκετ και νυν ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας, «εάν περνούσαν δύο μέρες που δεν άκουγα νέα του είτε θα τον έπαιρνα διαρκώς τηλέφωνα είτε θα του άφηνα μήνυμα στον τηλεφωνητή που θα έλεγε, Άντι που στο καλό (σ.σ. διαφορετικά το είπε) είσαι; Πάρε με τώρα τηλέφωνο!».

Ο Ράουτινς και οι συμπαίκτες του είχαν προειδοποιηθεί από την ομάδα ότι οι τρομοκράτες είχαν στον στόχο τους όλους τους αλλοδαπούς. Τους είχαν πει να μην πηγαίνουν σε συγκεκριμένα σημεία.

«Δεν μπορούσαμε μερικές φορές να πάμε στα Starbucks στο mall», δήλωσε ο Ράουτινς για να αποκαλύψει ότι την περίοδο που έπαιζε στην Γκαζιαντέπ, είχε ανατιναχτεί το αστυνομικό τμήμα της πόλης, με την ομάδα του να αποφασίζει να παίξει απέναντι στην Φενέρμπαχτσε χωρίς κόσμο στις εξέδρες: «Για λόγους ασφαλείας δεν υπήρχαν οπαδοί στις κερκίδες σε αυτό το ματς. Ηταν μία από τις πιο περίεργες καταστάσεις που έχω ζήσει στην καριέρα μου».

Εννοείται πως όσα βίωσε ο Άντι Ράουτινς όταν ήταν στην Γκαζιαντέπ, με τους βομβαρδισμούς στην Συρία, θα του μείνουν βαθιά χαραγμένα στην μνήμη του.
«Υπήρχαν και άλλες εμπειρίες που δεν θα τις ξεχάσω, όμως όλα αυτά που έζησα εκεί δεν τα αλλάζω με τίποτα. Ειλικρινά με έκανε να εκτιμώ τα πάντα όταν επέστρεφα σπίτι μου. Τα πράγματα

που μπορεί να ανησυχούν τον κόσμο στον Καναδά είναι πολύ… ρηχά. Σε αναγκάζει να εκτιμάς τα πράγματα που ζεις καθημερινά και σε αναγκάζει να συνειδητοποιήσεις ότι οι άνθρωποι και οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πραγματικά αυτά που αξίζουν», ήταν τα λόγια του παίκτη που αναμένεται να φορέσει τα πράσινα του Παναθηναϊκού.

Μπορεί κανείς να υποστηρίξει το αντίθετο;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ