Παναθηναϊκός – Λαύριο 105-74

Παναθηναϊκός – Λαύριο 105-74

Χωρίς τον Ουέσλι Τζόνσον στο ρόστερ τους, οι Πράσινοι δεν είχαν κάποιο πρόβλημα, νίκησαν άνετα την ομάδα του Χρήστου Σερέλη και επικεντρώνονται στην διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας, αρχής γενομένης με την αναμέτρηση απέναντι στους Βαυαρούς την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με το Λαύριο στο ΟΑΚΑ, με τους Πράσινους να επικρατούν  με 105-74 για την 15η αγωνιστική της Basket League, ανοίγοντας το ροτέισον και κάνοντας πάρα πολλές δοκιμές. Πλέον κοιτούν την διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας, με την Μπάγερν και  τη Ζαλγκίρις, με τον Ρικ Πιτίνο να ξεκουράζει στο ματς με την ομάδα του Χρήστου Σερέλη και τον Ουέσλι Τζόνσον ο οποίος έχει ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο κι έμεινε εκτός 12άδας για να προφυλαχθεί.

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 25 πόντους, ενώ ο Ντίνος Μήτογλου είχε 11 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Σχετικά με την αναμέτρηση, οι Πράσινοι μπήκαν… μουδιασμένοι το ματς περνώντας μόλις με 3 πόντους του Λαυρίου (14-11). Ο Παππάς έφερε ενέργεια και όρεξη για τον Παναναθηναϊκό για να έρθει ένα 11-3 επιμέρους σκορ και την διαφορά του πρώτου δεκαλέπτου να κλείνει στο (25-17).  Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ρικ Πιτίνο ανακάτεψε την τράπουλα, ο Παπαπέτρου έκανε ότι ήθελε τους παίκτες του Σερέλη και με εξαιτίας του προήλθε  ένα 14-1 στα πρώτα λεπτά της περιόδου για το (39-18).

Οι 16 πόντοι του «Πάπι» ήταν ο λόγος για να έρθει το πρώτο ημίχρονο στο 52-31 με το Λαύριο από την μεριά του να έχει φτάσει τα 12 επιθετικά ριμπάουντ σε 20 λεπτά αγώνα, αλλά να μην μπορεί να είναι ανταγωνιστικό στο ΟΑΚΑ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είδε όλους τους παίκτες του να περνούν στο παρκέ. Αν και φαινόταν πως κάνει συντήρηση δυνάμεων, οι Πράσινοι διατηρούσαν την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους. Αρχικά πήγαν το ματς στο +24 (68-44), με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει στο 83-53.

Από εκεί και έπειτα τα πράγματα είχαν γίνει πολύ απλά στο ΟΑΚΑ. Ο Πιτίνο είχε πεντάδα στο παρκέ με τους Περσίδη και Παπαδάκη, οι οποίοι όμως βοήθησαν αρκετά ώστε να φτάσει το παιχνίδι στο τελικό 105-74.

Πλέον οι Πράσινοι προετοιμάζονται για την διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας που έρχεται, καθώς αντιμετωπίζουν στο ΟΑΚΑ την Μπάγερν και την Ζαλγκίρις.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 52-31, 83-53, 105-74

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ