Μετωπική στον Παναθηναϊκό πριν τη… μετωπική με τον Ολυμπιακό

Μετωπική στον Παναθηναϊκό πριν τη… μετωπική με τον Ολυμπιακό

Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι από αυτούς που χαρακτηρίζονται «δίχως αύριο» για τον Παναθηναϊκό κι ο Πιτίνο αποφάσισε να «τελειώσει» τον Παππά.

Όταν έπεσαν οι πρώτες… τροχιοδεικτικές βολές (δείτε εδώ), ήμασταν εμείς που αναδείξαμε ότι ο Ρικ Πιτίνο «τελειώνει» τον Νίκο Παππά. Σήμερα, μετά τη δήλωσή του ότι ο διεθνής Έλληνας παίκτης δεν υπολογίζεται για τις αναμετρήσεις με Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχουμε πλέον δεδομένο ότι όσο ο Αμερικανός θα είναι στον πάγκο, ο Παππάς δεν έχει θέση στην ομάδα. Γιατί, όμως, επέλεξε την παραμονή εντός τόσο κρίσιμου αγώνα για να… ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι δεν έχει δοθεί η παραμικρή αφορμή από την πλευρά του Παππά, άρα η απόφαση δεν έχει… τιμωρητικό χαρακτήρα. Ως εκ τούτου πρέπει αλλού να αναζητήσουμε τα αίτια. Και σίγουρα δεν είναι αγωνιστικά, καθώς ο διεθνής περιφερειακός είναι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει σε δύναμη τον ΜακΚίσικ, αφού Φριντέτ και Ράουτινς είναι πολύ πιο… soft.

Ούτε άπειρος προπονητής είναι, ούτε… άφρονας. Το αντίθετο, ο Πιτίνο έχει όλα όσα μπορεί να έχει ένας προπονητής, άρα πρέπει να οδηγηθούμε σε άλλες σκέψεις. Μια από αυτές είναι ότι επειδή πιέζεται για το αποτέλεσμα, επειδή ξέρει ότι τώρα θα κριθούν όλα, δημιουργεί «τεχνητή κρίση». Κι είναι κάτι που οι προπονητές συχνά πυκνά το κάνουν, θέλοντας να έχουν τους παίκτες τους σε εγρήγορση.

Μια άλλη εκτίμηση, είναι ότι μπορεί να έστειλε μήνυμα προς όλους πως είναι αναλώσιμοι και ότι εκείνος αποφασίζει. Ότι θα κάνει αυτό που θέλει, με τον τρόπο που θέλει, άρα όλοι πρέπει να ακολουθήσουν χωρίς παρέκκλιση τις εντολές του, διαφορετικά θα τους δείξει την πόρτα της εξόδου. Επαναλαμβάνω, προς αποφυγή παρεξήγησης, ότι ο Παππάς ΔΕΝ έχει δώσει την παραμικρή αφορμή, απλά δεν τον… γουστάρει (αγωνιστικά) κι ίσως μέσω αυτού -άρα χωρίς μεγάλο κόστος, σύμφωνα με την εκτίμησή του- περνά το μήνυμα κάθετα και οριζόντια.

Να συνυπολογίσουμε στη σκέψη μας ότι ο Παππάς είναι ο αγαπημένος της «πράσινης» εξέδρας, οπότε κι εκεί (εξ ου και το «κάθετα και οριζόντια») ο Ρικ στέλνει το μήνυμά του. Γιατί προπονητής αυτού του επιπέδου λειτουργεί μόνο… κυριαρχικά. Το αν θα του βγει, θα το μάθουμε αύριο το βράδυ… Σε κάθε περίπτωση παίρνει ρίσκο, επιλέγοντας να επιμείνει σε αυτή την αναιμική άμυνα που διαθέτει το «τριφύλλι» στην περιφέρεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ