Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι «αιωνίων» με φόντο την οκτάδα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι «αιωνίων» με φόντο την οκτάδα

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την 27η αγωνιστική της Euroleague σε ένα ντέρμπι που θα κρίνει πολλά για την πρόκριση στην οκτάδα.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται (21:00) για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν και τελευταία στο ΣΕΦ για την 27η αγωνιστική της Euroleague σε ένα παιχνίδι κομβικό για τη «μάχη» της οκτάδας.

Μετά τη ματσάρα στον πρώτο γύρο της Euroleague και τη νίκη του τριφυλλιού στο ΟΑΚΑ οι δυο «αιώνιοι» συγκρούονται στο φαληρικό γήπεδο με φόντο το προβάδισμα πρόκρισης στα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι είναι αυτοί που βρίσκονται σε πιο δεινή θέση και «καίγονται» για τη νίκη, διότι είναι εκτός οκτάδας και σε περίπτωση ήττας θα εξανεμιστούν οι ελπίδες για πρόκριση. Οι Πειραιώτες έχουν ρεκόρ 11-15 και χρειάζονται τουλάχιστον πέντε νίκες στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές για να μπουν στην οκτάδα.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είναι σε καλύτερη θέση αφού έχει ρεκόρ 14-12, όμως παρά το γεγονός ότι είναι στην έκτη θέση και φαινομενικά πατάει γερά έχει μπροστά του πρόγραμμα – βουνό. Συνολικά οι πράσινοι θέλουν σίγουρα άλλες τρεις νίκες για να ηρεμήσουν, ενώ στα αρνητικά είναι αναμφίβολα η εικόνα που δείχνουν στα τελευταία ματς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στην διάθεσή του, πέρα από τους Σπανούλη και Χαραλαμπόπουλο, και τον Μιλουτίνοφ, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει 100% το διάστρεμμα που υπέστη στο ματς με τη Βιλερμπάν πριν από περίπου δυο βδομάδες. Από εκεί και πέρα όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι με τον Ρούμπιτ και τον Πρίντεζη να παίρνουν χρόνο και στο «5» αναγκαστικά ελλείψει Μιλουτίνοφ.

Από την άλλη, ο Ρικ Πιτίνο αποφάσισε να αφήσει εκτός τον Νίκο Παππά στέλνοντας μήνυμα, μετά και τον αποκλεισμό του από το παιχνίδι με τη Λάρισα για το πρωτάθλημα, ενώ δεν θα τον έχει στη διάθεση του ούτε στο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Ο Έλληνας γκαρντ θα είναι και ο μοναδικός απών, αφού οι Βουγιούκας και Παπαγιάννης είναι κανονικά στη 12αδα.

Διαιτητές στο ντέρμπι θα είναι οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία) και Ούρος Νίκολιτς (Σερβία).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Τρίτη 3/3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 19:00
Ζαλγκίρις Κάουνας-Χίμκι 20:00
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 21:00
Βιλερμπάν-Βαλένθια 21:45
Αρμάνι Μιλάνο-Ρεάλ Μαδρίτης 21:45 (κεκλεισμένων των θυρών)

Τετάρτη 4/3
Φενέρμπαχτσε-Ερυθρός Αστέρας 19:45
Άλμπα Βερολίνου-Μπαρτσελόνα 21:00
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αναντολού Εφές 21:15
Μπάγερν Μονάχου-Μπασκόνια 21:30

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ