Ματίας Λεσόρ: Γι’ αυτό τον ήθελε σαν τρελός ο Αταμάν

Ματίας Λεσόρ: Γι’ αυτό τον ήθελε σαν τρελός ο Αταμάν

Ο Ματίας Λεσόρ παρά τη συντριβή της Γαλλίας από τον Καναδά, ήταν ο καλύτερος βάσει αξιολόγησης των τρικολόρ, αποδεικνύοντας γιατί ήταν ο Νο.1 στόχος του Αταμάν για τη θέση «5» στον Παναθηναϊκό.

Το Mundobasket ξεκίνησε σήμερα και από τα ματς της πρώτης ημέρας ξεχώρισε το ντέρμπι της Γαλλίας κόντρα στον Καναδά. Ντέρμπι κατ’ ευφημισμό όπως αποδείχθηκε όμως εκ τω υστέρων.

Οι ΝΒΑερς του Καναδά «κατάπιαν» τους μπλαζέ και άστοχους Γάλλους τους οποίους όχι απλά νίκησαν, αλλά συνέτριψαν με το τελικό 95-65 να είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό της εικόνας των δύο ομάδων.

Διαβάστε επίσης: Η ατυχία μας χτύπησε την πόρτα – Όλα τα δεδομένα μετά τον τραυματισμό του Μήτογλου

Όλα τα μεγάλα αστέρια των τρικολόρ ήταν σε κακή κατάσταση και ακόμα και ο Φουρνιέ που σκόραρε 21 πόντους, είχε 3/13 τρίποντα σουτάροντας με το απογοητευτικό 23% από τα 6.75μ.

Το ναυάγιο της Γαλλίας δεν θα μπορούσε να μην παρασύρει και τη πολυδιαφημισμένη frontline της, με τον Γκομπέρ να δίνει τις μάχες του μένοντας στο παρκέ για 27:13, έχοντας 8 πόντους (4/9 σουτ), 9 ριμπάουντ, 1 κόψιμο αλλά και 4 λάθη, την ώρα που ο Φαλ ήταν… αόρατος στα μάτια του Βενσάν Κολέ αγωνιζόμενος μόλις για 2:40.

Αντιθέτως, ο καλύτερος παίκτης των Γάλλων βάσει efficiency ήταν ο Ματίας Λεσόρ. Έμεινε στο παρκέ για 23:04, προσφέροντας 12 πόντους (5/6 σουτ), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη. Έδωσε τις μάχες του με τους Καναδούς και ήταν αποτελεσματικός βγάζοντας τη γνωστή δυναμικότητά του στο παρκέ και πιστοποιώντας για μία ακόμα φορά το πόσο βελτιώθηκε στον τρόπο που παίζει τη θέση υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Παρτιζάν.

Μέσα σε όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Λεσόρ ταλαιπωρήθηκε πολύ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αφού έπαθε διάστρεμμα και δεν συμμετείχε σε μεγάλο κομμάτι της, κάνοντας κανονικό αγώνα δρόμου για να αποθεραπευτεί εγκαίρως, πηγαίνοντας μάλιστα στην Τζακάρτα όπου έχει καταλύσει η γαλλική αποστολή μόνος του, την τελευταία στιγμή, μετά από τους συμπαίκτες του.

Σε όλη τη διάρκεια της αποθεραπείας του ο Κολέ τον εμψύχωνε και τον στήριζε δημοσίως λέγοντας του πως τον περιμένει να αποθεραπευτεί και να ενταχθεί στην αποστολή. Κάτι θα ξέρει λογικά ο Ομοσπονδιακός προπονητής των Γάλλων που τους έχει οδηγήσει στην κατάκτηση 7 μεταλλίων από το 2011 μέχρι σήμερα σε Eurobasket, Mundobasket και Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως κάτι θα ξέρει και ο Εργκίν Αταμάν που ήθελε διακαώς τον Λεσόρ στον Παναθηναϊκό που χτίζει και σίγουρα θα τρίβει τα χέρια του με αυτά που βλέπει από τον δυναμικό Γάλλο σέντερ…

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ