Η κρίσιμη εβδομάδα, το «μαγικό» 24 και η μεγάλη ευκαιρία

Η κρίσιμη εβδομάδα, το «μαγικό» 24 και η μεγάλη ευκαιρία

Τα πρώτα σκέλη των Ελληνικών ομάδων στα παιχνίδια των playoffs των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων ολοκληρώθηκαν και πλέον έχουμε μπροστά μας μία μοναδική ευκαιρία.

Οι Ελληνικές ομάδες ολοκλήρωσαν τους πρώτους τους αγώνες στα playoffs των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, στέλνοντας άκρως  ελπιδοφόρα μηνύματα για την χώρα μας όσον αφορά την βαθμολογική της θέση στην UEFA.

Την σκυτάλη των ηττών της ΑΕΚ (1-0, Αντβέρπ) και του Παναθηναϊκού (2-1, Μπράγκα) για τα playoffs του UEFA Champions League, πήραν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, με τους «ερυθρόλευκους» να καθάριζουν ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση στους ομίλους του UEFA Europa League απέναντι στην Τσουκαρίτσκι, με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τους «ασπρόμαυρους» από την άλλη να επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη με ένα πολύ ισχυρό αποτέλεσμα, μετά την νίκη τους με 1-2 στην Σκωτία απέναντι στην Χαρτς στο πλαίσιο των playoffs του UEFA Europa Conference League.

Οδεύοντας προς την τελευταία και πιο κρίσιμη εβδομάδα των Ελληνικών ομάδων όσον αφορά τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μέχρι τώρα στα προκριματικά έχουμε πετύχει (ως χώρα) 10 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες. Τα αποτελέσματα σε συνδυασμό με το γεγονός πως τρεις από τις τέσσερις Ελληνικές ομάδες έχουν «κλειδώσει» την παρουσίας τους σε ευρωπαϊκούς ομίλους (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ), αλλά και με τον ΠΑΟΚ να πρέπει απλά να ολοκληρώσει τη «δουλειά» στην ρεβάνς της Τούμπας, είμαστε πολύ κοντά στο να πιάσουμε τον «μαγικό» αριθμό 24 σίγουρων αγώνων των Ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη από τον Σεπτέμβρη και έπειτα. Αξιοσημείωτο είναι πως έχουμε τέσσερις εκπροσώπους στον «προθάλαμο» των ομίλων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων μόλις για δεύτερη φορά τα τελευταία 15 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωσε τον Ομάρ Ρίτσαρντς ο Ολυμπιακός

Τί συμβαίνει στην ειδική βαθμολογία των πρωταθλημάτων της UEFA μετά τις νίκες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ…

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός μπορεί αυτήν την εβδομάδα να μην προσέφεραν βαθμούς στην Ελλάδα, ωστόσο οι δύο νίκες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ προσέφεραν 400 βαθμούς και την διατήρησαν στην 19η θέση με 22.275 βαθμούς. Οι χώρες που βρίσκονται από πάνω μας στην βαθμολογία της UEFA μπορεί να πήραν κι εκείνες βαθμούς, ωστόσο μπορούμε να αισθανόμαστε άνετα καθώς η Ελλάδα διατηρεί περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη σε σύγκριση με τις χώρες που την απειλούν. Συγκεκριμένα, η Τσεχία που βρίσκεται στην 18η θέση (ακριβώς πάνω από την Ελλάδα) διατηρεί 3 ομάδες στην Ευρώπη, με την Βικτόρια Πλζεν, η οποία είναι η ομάδα που δεν έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ωστόσο έχει αυξημένες πιθανότητες μετά το 1-2 στο Καζακστάν επί της Τομπόλ. Στην 17η θέση πλέον βρίσκεται η Ουκρανία που έχει υποχωρήσει σημαντικά σε σχέση με την 14η θέση από την οποία ξεκίνησε το φετινό καλοκαίρι.

Πάμε τώρα στις χώρες που βλέπουν την πλάτη μας. Η Κροατία βρίσκεται στην 20η θέση και κινδυνέυει να μείνει μόνο με μία εκπρόσωπο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), καθώς η Ριέκα ηττήθηκε από την Λιλ με 2-1 στο πρώτο ματς τους με φόντο μία θέση σε όμιλο του UEFA Europa Conference League. Από την άλλη η Πολωνία που βρίσκεται στην 21η θέση της βαθμολογίας της UEFA, διατηρεί επίσης δύο εκπροσώπους (Ρακόβ και Λέγκια Βαρσοβίας), ωστόσο η Λέγκια πρέπει να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Μίντιλαντ (πρώτο ματς 3-3) για να βρεθεί στην κλήρωση στο Μονακό.

Αναλυτικά η βαθμολογία των ομάδων από τη θέση 14 έως και τη θέση 23:

14. Noρβηγία 26.250 (3/4)
15. Ισραήλ 25.500 (2/4)
16. Δανία 25.450 (3/4)
17. Ουκρανία 25.400 (4/5)
18. Τσεχία 24.550 (3/4)
19. Ελλάδα 22.725 (4/5)
20. Κροατία 22.400 (2/4)
21. Πολωνία 22.125 (2/4)
22. Ρουμανία 21.375 (2/4)
23. Σουηδία 21.275 (1/4)

Η «χρυσή» ευκαιρία που πρέπει να εκμεταλλευτούμε

Με τα παραπάνω δεδομένα, εύκολα διαπιστώνει κανείς πως στις Ελληνικές ομάδες έχει παρουσιαστεί μία «χρυσή» ευκαιρία την οποία πρέπει να την εκμεταλλευτούν αν θέλουν να απολάμβάνουν στο μέλλον πιο εύκολα ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Με τον Ολυμπιακό να έχει σίγουρη την συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League και τον ΠΑΟΚ να χρειάζεται να μην χάσει στην Τούμπα απέναντι στην Χαρτς, η Ελλάδα βρίσκεται μία ανάσα από το «όνειρο» της συμμετοχής τεσσάρων ομάδων σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Και το «όνειρο» μπορεί να γίνει ακόμη πιο μεγάλο αν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός κάνουν την ανατροπή και πάρουν εκείνοι τα εισιτήρια για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Τελευταία φορά που η Ελλάδα είδε δύο ομάδες της να παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο είναι πριν από 17 χρόνια, τη σεζόν 2006/07 με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να συμμετέχουν τότε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ