Ο «πύργος» και οι τρεις «αξιωματικοί» στην σκακιέρα του Ιτούδη που πάει για… ματ στους Νεοζηλανδούς

Ο «πύργος» και οι τρεις «αξιωματικοί» στην σκακιέρα του Ιτούδη που πάει για… ματ στους Νεοζηλανδούς

Ο κόουτς Ιτούδης προετοιμάζεται για την κόντρα με τους Νεοζηλανδούς, έχοντας τα δικά του όπλα να αντιπαραβάλει στη δύναμη τη σκληράδα και τη απειλή από μακριά που χαρακτηρίζουν τους Tall Blacks.

Η Εθνική προετοιμάζεται για το ματς κόντρα στη Νέα Ζηλανδία. Ένα ματς που έχει τον χαρακτήρα τελικού αφού όποιος επικρατήσει από τους δύο «μονομάχους» θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης και τον Όμιλο στον οποίο έχουν ήδη πιάσει… στασίδι οι ΗΠΑ, Λιθουανία και Μαυροβούνιο.

Τον χαρακτηρισμό του τελικού δεν τον απορρίπτουν ούτε μέσα από την Εθνική, με τον στενό συνεργάτη του Ιτούδη, Στέφανο Τριαντάφυλλο να αναγνωρίζει την δυσκολία της αναμέτρησης ενώ παράλληλα τόνισε πως οι Έλληνες διεθνείς είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι τόσο τακτικά όσο και σωματικά για τη μάχη αυτή.

Διαβάστε επίσης: Οριστικό το ΟΚ της Λάτσιο, ο ΠΑΟΚ φέρνει στην Ελλάδα τον Μάρκος Αντόνιο

Ειδικά το δεύτερο κομμάτι είναι κλειδί στην αυριανή αναμέτρηση καθώς οι Νεοζηλανδοί είναι πολύ καλοί σε δύο τομείς του παιχνιδιού, προσπαθώντας να… μασκαρέψουν αδυναμίες όπως την έλλειψη ταλέντου και ύψους. Για να το κάνουν αυτό, έχουν αναπτύξει τον δυναμισμό και την ένταση στο παιχνίδι τους καθώς είναι η πιο σκληρή και physical ομάδα της διοργάνωσης, πολλές φορές στα όρια του αντιαθλητικού, ενώ παράλληλα σουτάρουν με πολύ υψηλό ποσοστό που αγγίζει το 41.5%.

 

Ωστόσο και η Εθνική έχει τα δικά της όπλα. Το μεγαλύτερο είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης που έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση κόντρα στις ΗΠΑ με 17 πόντους, έχοντας πολλές καλές κινήσεις μέσα στο ζωγραφιστό αλλά και ευστοχία από τα κλασικά mid range σουτάκια που επιχειρεί κατά κόρον. Κόντρα στη Νέα Ζηλανδία θα έχει μεγάλο πλεονέκτημα τα 220 εκατοστά του ύψους του και τις πλαστικές του κινήσεις.

Ο ψηλότερος παίκτης των Νεοζηλανδών είναι ο Γιανίκ Βέτσελ (2.08μ), όμως ο Big Papa θα πρέπει να προετοιμαστεί για… άπειρο μπασκετικό ξύλο από τον Ισάκ Φότου και τους άλλους «σεσημασμένους» φόργουορντ των Tall Blacks, συνθήκη η οποία πάντα τον δυσκόλευε στην καριέρα του.

Από εκεί και πέρα και οι περιφερειακοί της Εθνικής πρέπει να συνεχίσουν στο ίδιο υψηλό μοτίβο. Ο καλός εκτελεστικά Γουόκαπ (11π μ.ο με 52.9% εντός πεδιάς), πρέπει εκτός από την elite δημιουργία του (7 ασίστ μ.ο), να επιστρατεύσει και όλα τα αμυντικά ταλέντα που έδειξε στη θητεία του στον Ολυμπιακό, όπως άλλωστε και ο Λούντζης που διακρίνεται σε τέτοιους ρόλους στους ερυθρόλευκους, όπως άλλωστε και ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής, Γιαννούλης Λαρεντζάκης (13π μ.ο)που είναι γνωστός για το τσαγανό και την μπασκετική του τρέλα.

Τέλος με δεδομένο πως ο λαβωμένος Θανάσης Αντετοκούνμπο θα κάνει ό,τι μπορεί για να αγωνιστεί αύριο, θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτό τόσο οι ήδη πολύ θετικοί Ρογκαβόπουλος (12π, 5.5 ριμπ) και Παπαπέτρου(11π), όσο και ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Παπανικολάου που πραγματοποιεί… χαμηλές πτήσεις (7π. με 37.5% στο σουτ και 2.5 ριμπ) σε σχέση με τον «πυρηνοκίνητο» παίκτη που θαυμάσαμε μέσα στη σεζόν στην Euroleague.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ