Μπάνκι: «Φαίνεται πως οι κανόνες της FIBA λειτουργούν για όλους, αλλά όχι για όλους»

Μπάνκι: «Φαίνεται πως οι κανόνες της FIBA λειτουργούν για όλους, αλλά όχι για όλους»

Ο Λούκα Μπάνκι είχε πολλά παράπονα από την διατησία του αγώνα της Λετονίας κόντρα στον Κανάδα, λέγοντας πως οι κανόνες της FIBA δεν τηρούνται για όλους.

Η Λετονία μετά την τεράστια νίκη που έφερε τον αποκλεισμό των Γάλλων γνώρισε την πρώτη της ήττα (101-75) στο Μουντομπάσκετ 2023 από τον Καναδά. Παρά το αποτέλεσμα, οι Λετονοί είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στη φάση των «16», ωστόσο έχασαν το αήττητο ρεκόρ (2-1), που μετράει στην 2η φάση της διοργάνωσης.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ιταλός προπονητής της Λετονίας, Λούκα Μπάνκι εξέφρασε τα πολλά του παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Στο προσκήνιο ξανά για τον Ολυμπιακό ο Ακουόκου – Τι αποκαλύπτουν οι Ισπανοί… (vids)

«Αισθάνομαι ότι οι επαφές δεν δόθηκαν με τα ίδια κριτήρια από την αρχή. Δεν είναι δίκαιο τρεις διαιτητές από την Αμερικανική Ήπειρο να σφυρίζουν αγώνα του Καναδά», είπε αρχικά ο Μπάνκι.

Και συνέχισε: «Μην κοιτάτε τα ονόματα στις φανέλες. Ο Ζάγκαρς αξίζει τον ίδιο σεβασμό με τον Αλεξάντερ. Δεν είναι θέμα μισθού, δημοφιλίας ή ηλικίας».

Ο Μπάνκι μίλησε και για τον προπονητή του Καναδά, Ζόρντι Φερνάντεθ, ο οποίος παραβίαζε την περιοχή του, αλλά δεν δέχτηκε τεχνική ποινή και πρόσθεσε: «Φαίνεται πως οι κανόνες της FIBA λειτουργούν για όλους, αλλά όχι για όλους. Η επαφή του ώμου με το στήθος είναι παράνομη για τη μία πλευρά, αλλά για την άλλη δεν είναι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ